LimeWire door rechter gedwongen te stoppen

Het populaire P2P-uitwisselingsprogramma LimeWire is door de rechter gedwongen te stoppen. LimeWire mag niet meer verspreid worden, omdat de software aanzet tot het schenden van copyrights - aldus een Amerikaanse rechter.

Via het Gnutella-netwerk waar LimeWire gebruik van maakt worden heel veel illegale bestanden uitgewisseld. Films, muziek en software waar rechten op zitten worden gratis ter download aangeboden. Een Amerikaanse rechter heeft nu geoordeeld dat de LimeWire-client - die gebruik maakt van het Gnutella-netwerk - meewerkt aan of aanzet tot het schenden van de auteursrechten.

LimeWire is daarom per direct verboden en de software-producent biedt LimeWire niet meer als download aan. Wellicht dat de maker van LimeWire een ander product gaat maken dat legale uitwisseling van bestanden mogelijk maakt. Het Gnutella-netwerk blijft gewoon bestaan en andere software die hier gebruik van maakt, zoals FrostWire, Shareaza en Cabos is ook niet aangepakt door de rechter.

Het delen van bestanden gaat tegenwoordig steeds minder via P2P-netwerken en meer en meer via het Bittorrent-protocol.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel: 

Reacties

hoe kan ik mijn computer terug zetten van windows7 naar windows xp
heb bina alles geprobeerd maar niks mag lukken

kan niet ,je zult xp in zijn geheel opnieuw moeten installeeren ,waar je windows xp instalatie cd voor nodig hebt.

Extern laten formateren (via andere pc), zorg wel dat je eerst een backup maakt van al je belangrijke bestanden.

Gebruik DBAN: (http://www.dban.org/download)
Wist je PC volledig. Daarna kan je een schone installatie van XP doen. Heb ik zelf ook gedaan toen ik erachter kwam dat Windows 7 niet compatible was met mijn oude PC (iets met videokaart ofzo).

Er is een hele goede oplossing: Gooi weg die bittorents en ga lekker aan de slag met nieuwsgroepen. Zoek n goedkope payserver en je kunt alles vinden wat je maar wilt vinden.
Bittorent is echt achterhaalt.

Succes allen,

Reageer