Libre Office is een gratis afsplitsing van OpenOffice.org

Sinds Oracle vorig jaar Sun Microsystems overnam is er veel aan de hand in open source land. OpenSolaris werd al de nek omgedraaid, Oracle klaagde Google aan om Java-patenten en nu is er een afsplitsing van OpenOffice.org, genaamd Libre Office.
Bezorgde ontwikkelaars van de gemeenschap die OpenOffice.org mede maakt hebben zich afgesplitst van het project. De fork heet Libre Office. Dit kantoorpakket moet de enige echte open source voortzetting worden van OpenOffice.org en wordt gesteund door onder andere Canonical (Ubuntu), Red Hat, Novell, Google, Gnome en de FSF - die zich verzameld hebben in de Document Foundation. Bezorgdheid over de koers die Oracle vaart ten opzichte van open bron software is de voornaamste reden van het initiatief.

Oracle betreurt de gang van zaken, maar stelt dat vanwege het open source karakter van OpenOffice.org (iedereen mag de broncode aanpassen en verder ontwikkelen) Libre Office natuurlijk een rechtmatige fork is. Onbekend is of OpenOffice.org nog heel actief doorontwikkeld zal worden en of Libre Office ook gesteund zal worden door Oracle medewerkers (voormalige Sun Microsystem employees) die aan kantoorproducten werken.

Libre Office 3.3.0 bèta is al te downloaden

Deel dit artikel: 

Reacties

Hoi
Ik heb libre office geïnstalleerd en het Ned. talen pakket voor mac op mijn imac maar het programma blijft in het engels wie weet de oplossing

groet Jan Berents

rechtermuis op veld
cellen opmaken
valuta
opmaakcode :
[$€-813] #.##0,00;[$€-813]-#.##0,00

Ik wil het euro teken aan het begin van een kolom hebben en het bedrag rechts hoe kan ik dat doen?

@ Ruud: wat dacht je van LibreOffice Impress?! Zit ook in dit fantastische pakket: perfecte powerpoint-programma.

Ik gebruik deze beta al geruime tijd: nog geen enkel probleem tegengekomen, zeer stabiel, zowel onder Windows (Nederlands ingebakken) als onder OS-X (losse taalmodule). Het enige is dat je het standaard ODT-formaat even moet aanpassen bij de Instellingen in het formaat wat je op je werk gebruikt (meestal MS Office)

Thumbs up! Keep up the good work.

grtz.

Guus

Zijn er ook weer vernieuwingen in het fantastische programma zelf, persoonlijk mis ik een beetje een powerpoint viewer
Mvg,Ruud

Do you have any idee when the final stable version of LibreOffice will be aviable in the Dutch language? Please, let me known.
Greatings
Gerard

Hallo,

Ter info.

LibreOffice Beta2 is verschenen en is nu ook in het nederlands.
Te downloaden via; http://www.documentfounda...

Mvg,

Gaston

Reageer