Doorstart Pegasus Mail?

Drie weken geleden leek het einde van Pegasus Mail in zicht. Wegens geldgebrek zag ontwikkelaar David Harris zich genoodzaakt om de stekker uit het roemruchte mailprogramma te trekken. Een actie van het team vrijwilligers rondom Pegasus Mail en enkele trouwe gebruikers lijkt dit onheil voorlopig te hebben afgewend.

Na zijn besluit om te stoppen met Pegasus Mail en mailserver Mercury stroomden de steunbetuigingen binnen bij Harris. Ook op de maillijsten voor Pegasus Mail toonden gebruikers hun ontzetting over het naderende einde van hun mailprogramma en verklaarden velen dat ze wel wilden betalen voor het 'vliegende paard'.

Blijkbaar was deze steun net het zetje in de rug dat Harris nodig had. Samen met het vrijwilligersteam dat Pegasus Mail test heeft hij nu een plan opgesteld voor de toekomst van Pegasus en Mercury. Pegasus Mail wordt waarschijnlijk 'donationware', dat wil zeggen dat gebruikers af en toe gevraagd wordt of ze een gift willen overmaken, terwijl grote instanties moeten gaan betalen voor het gebruik van Mercury.

Als de reacties op deze plannen positief zijn gaat Harris definitief door met de ontwikkeling en verspreiding van Pegasus Mail en Mercury. In ieder geval is de site van Pegasus Mail alweer in de lucht. Nu maar hopen op een goede afloop voor het oudste mailprogramma van internet.

Lees de verklaring van David Harris
Ga naar www.pmail.com

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duits_and