Agenda-software EssentialPIM opent aanval op Outlook

EssentialPIM is al jaren bekend als degelijke agenda-software die ook in een gratis variant verkrijgbaar is. Met EssentialPIM 3.0 is het ook mogelijk om te mailen. Kan het programma hiermee een vervanger worden van Outlook?

EssentialPIM Free is de gratis variant van de prettige digitale agenda die al enkele jaren ontwikkeld wordt. Iets beperkter dan de betaalde versie, maar wel prima te gebruiken. Alleen: waarom zou je losse agenda-software gebruiken als je ook verschillende mailprogramma's hebt met geïntegreerde agenda, zoals Outlook en Lotus Notes voor zakelijk gebruik en Thunderbird met Lightning of Evolution?

Dat moeten de makers van EssentialPIM zich ook gerealiseerd hebben. In versie 3 van EssentialPIM is daarom mailfunctionaliteit toegevoegd door middel van pop3- of imap-accounts. Is EssentialPIM daarmee een mailprogramma met agenda-functie geworden? Wij zijn geneigd deze vraag met 'nee' te beantwoorden. De e-mail-module in EssentialPIM is niet zo geavanceerd als de concurrentie en mist bijvoorbeeld een degelijk spamfilter en veel andere functionaliteit die je van een volwassen mailprogramma mag verwachten.

EssentialPIM 3.0 kan zeker nog niet concurreren met Outlook of Evolution. Sommige agenda-functies zijn wel uitgebreider dan Thunderbird met Lightning, maar Thunderbird is vooralsnog een superieur mailprogramma. Wellicht is dit een eerste stap van de makers van EssentialPIM om een voet aan de grond te krijgen in de zakelijke markt.

EssentialPIM Free is voor thuisgebruikers gratis. Voor zakelijke gebruikers is de Pro-versie waarschijnlijk aan te raden. Daar moet echter voor betaald worden.

Download EssentialPIM Free

Wat vindt u van EssentialPIM? Kan het een concurrent worden van Outlook of Thunderbird met Lightning? Geef uw mening in de commentaren hieronder.

Deel dit artikel: 

Reacties

Epim gebruik ik al jaren voor mijn agenda, contacts en ToDo-lijst. Deze opties zijn veel intuïtiever, gebruiksvriendelijker dan Lightning en biedt ook nog eens meer mogelijkheden.

De e-mailfunctie bij Epim is heel rudimentair, maar kan mogelijkheden bieden voor eenvoudig gebruik (1 e-mailadres, geen RSS-feeds, enz). M.a.w. iemand die een goede kalender wilt en ook nog eens een mailtje wil versturen.

Voorlopig blijft het voor mij: Epim (zonder e-mail) in combinatie met Thunderbird (zonder Lightning).

Zien wat de toekomst brengt, maar sinds de ontwikkelaars zouden stoppen met met verdere ontwikkeling van Sunbird na de volgende release, vrees ik eveneens een beetje voor de leefbaarheid van Lightning.

Niets is zo goed als thunderbird, dus blijf ik daarbij.

en we zijn niet gek om dat te installeren hoor ,,ik weet wat ik heb ,,

nee dat zal zeker niet gebeuren om outlook te vervangen

Lullig dat Eset hem als virus ziet.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeelan_