SyncBack Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (133 stemmen)
Voor Windows

SyncBack Free is een overzichtelijk backup-programma, waarmee u op eenvoudige wijze automatische backups van uw belangrijke bestanden en mappen kunt maken (en eventueel weer de backups kunt terugzetten).

SyncBack bevat uitgebreide opties en filters om reservekopieën van bijvoorbeeld uw documenten en mail te maken. Compressie (kleiner maken) en encryptie (versleuteling) behoren tot de mogelijkheden. De backups kunt u wegschrijven naar onder andere een cd/dvd, externe harde schijf of een ftp-server.


SyncBack is ook in het Nederlands vertaald

Om de backups te automatiseren kunt u taken plannen. Ook kunt u meerdere profielen maken om verschillende backups op vaste tijdstippen uit te laten voeren. Ten slotte kunt u mappen synchroniseren met SyncBack. Het programma heeft een Eenvoudige modus voor beginners en een Expert modus.

Categorie: 
Backup
Versienummer: 
7.0.1.0
Laatst gewijzigd: 
22 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
 


Reacties

Weergaloos programmaatje.
Het werken met de profielen valt reuze mee.

Groetend,

Steven

Zeer goed programma.
Bedankt.

Ik gebruik het al jaren. Perfect programma, de op deze site aanbevolen backupprogramma "Cobian backup" haalt het bij lange niet bij dit programma.

Kan men met dit programma "onbeperkt" syncen of zijn er ook beperkingen zoals met het gratis programma "Allway sync" dat niet meer werkt wanneer men binnen een bepaalde periode teveel keer synct?

De programma-interface van de laatste versie is in het Engels, hoewel ik de juiste link heb aangeklikt. Moet er ergens een optie aangevinkt worden, of is het programma nog niet vertaald?

Ik heb voorheen de briefcase van windows gebruikt, dat werkte voor mij niet. Ik heb weleens ongewild bestanden overschreven. Cobian ook geprobeerd, dat vond ik niet intuitief werken. SyncBack was alweer jaren voor mij een openbaring. Werkt voor mij intuitief, snel, consistent en 100% betrouwbaar. Geeft ook duidelijk aan als een bu/sync klaar is. Backup of synchronisatie, het werkt gewoon. Ik heb er ook gehele disks mee gedaan; no problem. Leve SyncBack!

Werkt goed :)
Synchronisatie werkt goed, dus heb dagelijkt een nieuwe up to date backup van mijn belangrijkste data... TOP

Kan je met dit programma ook werken met tapes BV hp storageworks

Ik gebruik SyncBack ak geruime tijd met erg veel plezier.

Volgens mij werkt de download van deze site niet. Bij gebruik van de download van de originele site werkt het wel.

Hoi Koos.

Bijna eind januari nu,maar de downloadlink werkt hier wel,tenminste nu...

Tom...

Ik gebruik SyncBack Free al jaren. Supergoed. Ik heb mijn profielen zo ingesteld dat verwijderde documenten op mijn computer ook in de backups worden verwijderd op b.v. mijn externe schijf. De betaalde versie voegt voor mij niets toe, anders wil ik er ook wel voor betalen.

Gr. Jan Z

Dag Jan Z. Ik wil dit nu ook gaan gebruiken maar snap er niet veel van. Kun je mij helpen? Mvgr. Arjan

Ik werk met MS 2010, kunnen email mappen automatisch ge backupt worden? Waar staat deze back up?

leuk programma

In tegenstelling tot de lovende woorden van anderen vind ik het irritant rotprogramma. Als ik bijvoorbeeld "Mijn Documenten" wil veilig stellen, hernoemt het programma eerst "Mijn Documenten" naar "Documents". Daarna gaat het mijn profiel aan de slag en als het dan een fout tegenkomt (en dat is zò gebeurd, alleen vermeld het log nooit WAT er fout is, alleen DAT er een fout is) meldt het dat de back-up mislukt is. DAT MAAK IK ZELF WEL UIT, JA?
En die "fout" sleept hij z'n hele verder leven mee door dat profiel. Dus, leuk als je met een maagdelijke PC en een brandnieuwe opslagschijf begint misschien, maar als SyncBack iets tegenkomt dat het niet kent, is het meteen van slag en voor de rest van de profielgebruikstijd verprutst. Tenzij je het leuk vindt als een softwareprogramma voor jou uitmaakt dat iets mislukt is, terwijl het zelf faalt.

Ik heb SyncBack free gedownload met als bedoeling enkel de muziekfiles vanuit mijn desktop over te brengen naar mijn laptop onder de vorm van een backup. Beiden staan met elkaar in verbinding via een intern netwerk. Toch heb ik de indruk dat de backup niet volledig wordt uitgervoerd. Wat doe ik verkeerd?

@Hansje

Ook ik ben slecht te spreken over Syncback. Eén van mijn profielen scant over de 200.000 bestanden aan beide kanten (schijf vs Nas) terwijl alleen de schijf moet worden gescand op gewijzigde bestanden. Kost gigantisch veel tijd waardoor regelmatig de backup de mist in gaat. Second copy werkt veel beter maar kan niet tegen ftp-schijven (de Nas). Ben nog druk zoekende naar een beter programma.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
enge_and