SyncBack Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (144 stemmen)
Voor Windows

SyncBack Free is een overzichtelijk backup-programma, waarmee u op eenvoudige wijze automatische backups van uw belangrijke bestanden en mappen kunt maken (en eventueel weer de backups kunt terugzetten).

SyncBack bevat uitgebreide opties en filters om reservekopieën van bijvoorbeeld uw documenten en mail te maken. Compressie (kleiner maken) en encryptie (versleuteling) behoren tot de mogelijkheden. De backups kunt u wegschrijven naar onder andere een cd/dvd, externe harde schijf of een ftp-server.


SyncBack is ook in het Nederlands vertaald

Om de backups te automatiseren kunt u taken plannen. Ook kunt u meerdere profielen maken om verschillende backups op vaste tijdstippen uit te laten voeren. Ten slotte kunt u mappen synchroniseren met SyncBack. Het programma heeft een Eenvoudige modus voor beginners en een Expert modus.

Categorie: 
Backup
Versienummer: 
7.3.0.5
Laatst gewijzigd: 
5 maart 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Ik werk al heel lang met SyncBack Free waar ik heel tevreden bij ben. Ik werk nog met versie V3.2.26.0 NL. Heb al een paar keer een hogere versie geprobeerd maar vindt die nogal ingewikkeld. Nu geprobeerd met versie V7.0.32.0 NL en het lukt mij niet om een nieuw profiel aan te maken. Dus er maar weer af gedaan.

Grt Rudy

Werk al enkele jaren met Syncbackfree en ben er ontzettend blij mee. Het werkt snel, op de achtergrond en intuitief. Als je een profiel hebt aangemaakt is de rest een fluitje van een cent. Ik wilde dat een dergelijk programma al lang geleden had bestaan, had me een hoop ellende bespaard. Ik backup naar een tweede harde schijf of naar USB, maakt niets uit.

Is dit [https://www.ascomp.de/en/products/sh... wat voor je Lauwrens?

@Hansje

Ook ik ben slecht te spreken over Syncback. Eén van mijn profielen scant over de 200.000 bestanden aan beide kanten (schijf vs Nas) terwijl alleen de schijf moet worden gescand op gewijzigde bestanden. Kost gigantisch veel tijd waardoor regelmatig de backup de mist in gaat. Second copy werkt veel beter maar kan niet tegen ftp-schijven (de Nas). Ben nog druk zoekende naar een beter programma.

Ik heb SyncBack free gedownload met als bedoeling enkel de muziekfiles vanuit mijn desktop over te brengen naar mijn laptop onder de vorm van een backup. Beiden staan met elkaar in verbinding via een intern netwerk. Toch heb ik de indruk dat de backup niet volledig wordt uitgervoerd. Wat doe ik verkeerd?

In tegenstelling tot de lovende woorden van anderen vind ik het irritant rotprogramma. Als ik bijvoorbeeld "Mijn Documenten" wil veilig stellen, hernoemt het programma eerst "Mijn Documenten" naar "Documents". Daarna gaat het mijn profiel aan de slag en als het dan een fout tegenkomt (en dat is zò gebeurd, alleen vermeld het log nooit WAT er fout is, alleen DAT er een fout is) meldt het dat de back-up mislukt is. DAT MAAK IK ZELF WEL UIT, JA?
En die "fout" sleept hij z'n hele verder leven mee door dat profiel. Dus, leuk als je met een maagdelijke PC en een brandnieuwe opslagschijf begint misschien, maar als SyncBack iets tegenkomt dat het niet kent, is het meteen van slag en voor de rest van de profielgebruikstijd verprutst. Tenzij je het leuk vindt als een softwareprogramma voor jou uitmaakt dat iets mislukt is, terwijl het zelf faalt.

leuk programma

Ik werk met MS 2010, kunnen email mappen automatisch ge backupt worden? Waar staat deze back up?

Ik gebruik SyncBack Free al jaren. Supergoed. Ik heb mijn profielen zo ingesteld dat verwijderde documenten op mijn computer ook in de backups worden verwijderd op b.v. mijn externe schijf. De betaalde versie voegt voor mij niets toe, anders wil ik er ook wel voor betalen.

Gr. Jan Z

Dag Jan Z. Ik wil dit nu ook gaan gebruiken maar snap er niet veel van. Kun je mij helpen? Mvgr. Arjan

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
po_tugal