Foute update AVG 10 laat Windows niet meer opstarten

Een foutieve update van het populaire anti-virus programma AVG zorgt ervoor dat Windows niet meer opstart - zelfs niet in veilige modus. De boosdoener is update 3292 van de Tsjechische viruscanner. AVG heeft een - nogal omslachtige - oplossing.

Als u een update van AVG krijgt waarbij het vereist is de pc te herstarten dan moet u dat voorlopig even niet doen! Windows Vista en 7 gebruikers meldden dat deze update de computer bij het opnieuw opstarten laat crashen en dat zelfs de veilige modus dan niet meer helpt.

AVG heeft hier een oplossing staan, die de pc weer moet laten starten. Hiervoor moet een Rescue CD gemaakt worden en daarna moeten bestanden hernoemd worden. Een nogal ingewikkelde oplossing waar de gemiddelde pc gebruiker toch wat moeite mee zal hebben. Het wachten is op een wat makkelijkere oplossing of een nieuwe update voor AVG 2011 (ook wel 10 genoemd). AVG 8 en 9 lijken geen problemen te hebben. Twee jaar terug had AVG ook al een rampzalige update die pc's niet meer liet starten.

U kunt AVG ook - in het Engels - bellen of mailen als deze oplossing niet werkt:
customer affected by the system crash after the recent AVG 2011 update 3292 (BSOD)

If you encounter mentioned issue with update and FAQ 4079 did not help you, please contact our English support by following phone numbers:

Home and Free customers: +1-877-367-9933
Business customers: +1-828-459-5436

You can contact us also by email at updateissuehelp@avg.com.

AVG regrets any inconvenience caused to our customers and we are ready to help you.

Voor Nederlandse gebruikers van de betaalde versie (de gratis AVG-gebruikers worden in de kou gelaten), zijn dit de contactgegevens voor ondersteuning van AVG Nederland:
E-mail: support@avg.nl
Tel.: +31 (0)546 572 000

Deel dit artikel: 

Reacties

2e maal crash met AVG op XP, pc zeer traag en wat later nooit meer in te komen. Rond begin december in quarantaine door AVG een bestand van AVG zelf en dus opgestuurd naar AVG ter beoordeling, was ok zeiden ze. Nooit meer AVG, kost teveel zo.

Vervelende kwestie.
Maar laten we eerlijk zijn:
ik heb nu een maand of 3 Windows 7 en al tweemaal heeft een Windows-update voor problemen gezorgd. Ga ik nu Windows afzweren?

Kom op zeg, laten we serieus blijven.

AVG is en blijft (wat mij betreft) het leukste gratis alternatief voor de betaalde virusscanners.

Helaas heeft de AVG rescue niet geholpen. Maar mijn computer was al gecrashed vóór 2 dec 2010! Dus misschien een andere oorzaak? Het rare is wel dat de beschrijving van het probleem identiek was!?
Trouwens dat nummer van de hulp in de USA werkt niet meer, ook niet voor de betaalde versie van AVG?! Vind ik echt slecht!

Avast had een jaartje geleden ook problemen door updates, minder erg dan die van AVG, maar toch. Door de vorige blunder van AVG overgestapt op avira! en door de problemen aldaar, en, omdat AVG in de bediening voor mij stukken prettiger is ben ik begin dit jaar toch maar terug gegaan naar AVG. Nu dus definitief afscheid genomen. Eenmalig een mega-blunder maken kan, nu echter lijkt het een structureel probleem, ongetwijfeld verbonden aan de bedrijfscultuur. Daar waag ik mijn PC niet meer aan. Voorlopig dus maar weer avast!.

Het is nu 7 dec. en heb nog niks gemerkt van problemen met avg( betaalde versie ) OP WINDOWS 7

Dan heb je geluk gehad dat je betreffende foute update niet binnengekregen (en wel de gecorrigeerde update).

Weer erg opmerkelijk dat dit nu weer net met AVG gebeurt. Ik heb destijds gebruikt en ben er vanaf gestapt nog voordat de eerste grandioze fout twee jaar geleden werd gemaakt. Erg blij dat ik het toen niet meer had. Toen deed AVG het twee jaar lang dus kennelijk weer prima, alleen ben sinds kort op Avast overgestapt. Had ik jaren eerder moeten doen. Het programma beschermt uitstekend ( en realtime ) , vergt weinig geheugen en ziet er goed uit. Nu is dat laatste natuurlijk net het belangrijkste maar het is mooi meegenomen.

Koop een goed viruscanner ,dat gratis gedoe alleen maar gedoe en problemen ,zo zie je maar weer niks waard allemaal......

Twee jaar geleden precies hetzelfde... http://www.gratissoftware...

Blij dat ik een paar jaar geleden van AVG ben afgestapt, gebruik nu Comodo Internet Security :)

Ik moet voor een mij onbekende reden voor mijn vrouw en dochter WinXP onderhouden. Met Firefox. Firefox op Linux, ze houden er niet van (;-) ???). En de dochter kan er wat van, vooral dingen downloaden en gebruiken die een normaal mens niet meer doet. Tot nu toe doet Avast! het goed, zelfs mijn dochter is noch gecrashed, noch gekaapt of geinfecteerd. Het pro-actief scannen van email is mijns inziens al een van die krachtige aspecten van Avast!

Al jaren AVG gebruikt.
Was goed tevreden.
Maar sinds dit bericht heb ik het direct verwijderd. Nu Avast geinstalleerd. Werkt prima.

Sinds de vorige crah gebruik ik nu microsoft essentials,tot nu toe zonder problemen.

Al een paar jaar geen AVG meer voor mij, heb er nog geen seconde spijt van gehad !
hier momenteel MSE

Een beetje DOM.

Hebben ze nog NIET GELEERD van 2 jaar terug!!

Veel mensen STAPPEN NU ECHT OVER, ze hebben hun krediet echt verschoten.

Gaat het alleen om vista en windows 7?

Eindelijk lees ik wat er aan de hand is! Bij het opstarten van mijn pc duurt het ongeveer 45 min voor ik wat kan openen. Loopt ook steeds vast en zeer traag. Ik zoek al weken naar de oplossing en kennelijk weet ik die nu.Ik overweeg nu om AVG van mijn pc te verwijderen en AVAST(free) er voorlopig op te zetten. Is wel jammer want ik was juist zo tevreden over AVG. Is dit een juiste oplossing of weet iemand een andere oplossing?

AVG verwijderen met avgremover op hun site, is veel te zwaar geworden de laatste jaren !
avast is echt een light anti-virus en beschermd zelfs nog beter dan avg

Ik had ook AVg en...supertraag. Overgestapt op Avira en de
helft sneller! Succes dus. Snel over naar Avira.

ik heb gisteren, 2/12, de opdate 3292 binnengehaald en de volgende dag de update 3293. Helemaal geen ellende gehad de computer start gewoon op.

2 jaar geleden (vista en xp)al geen problemen gehad met avg en deze keer (W 7)ook niet,
Ik heb met AVG Free nog nooit problemen gehad in de 5 jaren dat ik deze gebruik!!!!!!!!!

Zeer spijtige zaak voor AVG en gratis virusscanners in het algemeen.

Al velel jaren overgestapt van avg naar avast. Terug een bewijs dat ik de juiste keuze toen heb gemaakt.

Neem Avira !! 2 Jaar terug al overgestapt vanaf AVG, want een
ezel in het algemeen stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

Definitief het moment van ze af te stappen...

Testen ze daar niets voor het online gaat....

Dit gaat ze veel punten kosten.
Ik hoop dat het op te lossen is, ik gebruik zelf MSE.

Gebruikte AVG Free meer dan 2 jaar . maar betrouw ze nu niet meer , ben dan ook overgestapt naar MSE

Reageer