Regels voor gebruik van het forum

Aankondigingen en mededelingen over het forum
Gesloten
Gebruikersavatar
grasshopper
Berichten: 1430
Lid geworden op: 23 aug 2009 10:22

Regels voor gebruik van het forum

Bericht door grasshopper » 14 feb 2011 09:10

Heb geduld. We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen. Onze tijd is echter beperkt, waardoor niet alle vragen even snel aan bod komen en soms heeft simpelweg niemand het antwoord. Jouw vraag kan dus wel eens onbeantwoord blijven.

Bedenk welke informatie behulpzaam is en je dus moet geven voor het oplossen van je vraag. Het is immers ook frustrerend voor een hulpverlener om onnodig te moeten vragen naar bijvoorbeeld hard- en software, als dat je probleem behelst. Gebruik voor het stellen van je vraag hoofd- en kleine letters en maak gebruik van leestekens om je vraag zo duidelijk mogelijk te maken.

Reacties op onderwerpen moeten bijdragen aan het oplossen van het probleem van de originele vraagsteller. Niet relevante (off-topic) berichten leiden alleen maar af en maken de vraag (thread) onoverzichtelijk. Bovendien kan dit over en weer irritatie oproepen. Als de irrelevante berichten uit de hand lopen, kan de moderator deze verwijderen. Heb je zelf een vraag, plaats deze niet in de vraag van een andere vraagsteller, maar maak een nieuw onderwerp aan.

Post niets beledigends, discriminerend of racistisch. Berichten tegen bepaalde personen of groepen, gebaseerd op ras, religie, afkomst, nationaliteit, geslacht of seksuele voorkeur worden onmiddellijk verwijderd.

Stuur geen privéberichten, tenzij daar een duidelijke noodzaak voor is, of als een forumlid of moderator daarom vraagt. Algemene vragen worden op het openbare forum uitgewerkt, zodat iedereen daar voordeel van heeft.

Om het lezen van het forum duidelijk te houden, is het belangrijk, dat er op de juiste manier gebruik wordt gemaakt van de citeer-functie. Het is niet nodig om het complete vorige bericht te citeren, want de tekst is immers in het bericht ervoor al te lezen. Citeer dus gericht; niet het hele bericht, maar alleen het gedeelte, waar je antwoord op wilt geven.

Wanneer er in je onderwerp nog niet gereageerd is, plaats dan geen nieuwe -, maar open je laatste reactie om daar informatie aan toe te voegen. Hierdoor blijft het onderwerp overzichtelijk.

Wees zuinig met de opmaak, want een overdreven opmaak (vette tekst, veel smilies, enz.) komt schreeuwerig of storend over.
Gebruik ook niet alleen maar hoofdletters, want dit lijkt net, alsof je STAAT TE SCHREEUWEN.

Het is voor het oog prettig om afbeeldingen te gebruiken. Gebruik deze bij voorkeur alleen om een probleemstelling en/of -oplossing duidelijk te maken, wanneer een uitleg in woorden tekort schiet.

Vraag of verwijs niet naar cracks, serienummers, activatiecodes, auteursrechtelijk beschermd materiaal of illegaal verkregen software.

Maak geen reclame, ook niet als onderdeel van je handtekening (spam). Het staat je natuurlijk vrij om links naar websites te plaatsen, die relevant zijn binnen de context van een gestelde vraag. Spam wordt echter verwijderd en resulteert in een permanente ban.

Laat weten of je probleem opgelost is met de tips die gegeven zijn. Dat is niet alleen beleefd, maar het is ook nuttig voor andere forumleden om te weten wat wel en wat niet heeft gewerkt.

Onderwerpen, die afgehandeld of niet meer actief zijn, worden gesloten. Dit heeft voornamelijk als doel om te voorkomen, dat men in oude onderwerpen gaat posten, zoals spammers plegen te doen. Onderwerpen kunnen op verzoek (per PB) worden heropend, als daar een goede reden voor is. Komt u spam of andere ongewenste inhoud tegen, dan kunt u dit melden via het speciaal daarvoor bestemde knopje met het uitroepteken (rechtsboven in het berichtenvenster).

En tot slot, houd het netjes en wordt niet boos, als het commentaar van iemand anders je niet aan staat.

Gesloten