backup van complete systeem

Naar wat voor software bent u al lang op zoek?
Gesloten
asap

backup van complete systeem

Bericht door asap » 28 jul 2009 11:36

Ik ben geen PC-kenner, maar zoek ook oplossing voor eenvoudig heropstarten van PC (met Vista Home Premium) na crash of blokkering want mijn Medion PC (+/- 1,5 jaar oud) heb ik ondertussen al meer dan tien keer opnieuw moeten opstarten vanaf opstart-CD en telkens bepaalde software eraf smijten en ander installeren en downloaden + alle instellingen aanpassen.

- Is die Knoppix (wim66) ondertussen getest en goedbevonden?
- In tegenstelling tot eerdere berichten (keyzer), zou het volgens deze link ( http://www.fan.tv/Digitaal/toontext.asp?id=17022 ) wel mogelijk zijn om programma DriveImage XML te gebruiken voor backups!
- daarnaast heb ik op de website nog een gratis programma ( http://www.macrium.com/ReflectFree.asp )gevonden om systeembackup te nemen, maar met gratis versie kunnen geen backups genomen worden van bestanden.

Ik ben geen specialist, vandaar mijn vraag om uw raad en ervaringen.

PS: wat is voordeel van backup van bestanden (documenten, afbeeldingen, ...) t.o.v. gewoon die bestanden te kopieren op bvb harde schijf?

Dank voor uw respons.

keyzer

Re: backup van complete systeem

Bericht door keyzer » 11 aug 2009 13:33

Bij het splittsen van de thread is het niet helemaal goed gegaan. De rest van de thread bevindt zich hier: http://www.gratissoftwaresite.nl/forum/ ... f=27&t=443

A.u.b in het vervolg bij een eigen vraag een nieuw onderwerp aan te maken en niet in andermans thread te posten.

Gesloten