Windows 10 versie 1607: KB4025339 verhelpt lekken en fouten

Cumulatieve update KB4025339 is dinsdagavond verschenen. Dit is de maandelijkse beveiligings- en kwaliteitsupdate van Microsoft voor Windows 10 versie 1607. De update-ronde van juli bevat pleisters voor lekken in onder andere de browsers Microsoft Edge en Internet Explorer, diverse onderdelen van Microsoft Windows en Adobe Flash Player. Ook worden fouten gefixt.
 
Windows 10 versie 1607 is nu aanbeland bij buildnummer 14393.1480. De Creators Update of makersupdate voor Windows 10 wordt ook uitgerold sinds april 2017. Deze grote upgrade brengt je bij versie 1703 van Windows 10. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt geen beveiligingsupdates meer.
 

Beveiligingslekken

De volgende software en Windows-componenten krijgen updates voor beveiligingslekken in de maand juli: Windows shell, Microsoft Graphics Component, Windows Search, Windows kernel, Windows kernel-mode drivers, the .NET Framework, Windows Server, Windows Virtualization, Windows Storage and File Systems, Datacenter Networking, Internet Explorer 11, Microsoft PowerShell, Microsoft Edge en Microsoft Scripting Engine.

In Adobes Flash voor Edge en Internet Explorer 11, dat standaard wordt bijgewerkt via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen), worden drie lekken dichtgeplakt. Dit zijn kwetsbaarheden die aanvallers in staat stellen om de pc van een slachtoffer over te nemen. De Flash-plugin van Adobe heeft een eigen update-nummer: KB4025376.

Fouten: kwaliteitsverbeteringen

Zoals elke maand worden ook weer 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd. In juli worden vooral fouten in Internet Explorer 11 opgelost en enkele geheugenlekken verholpen.

Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

KB4025339) wil men op mijn laptop installeren maar het mislukt telkens. nu is het al meer dan 5 keer geprobeerd.

John; ik zou een systeem herstel proberen. Zet je hele systeem even terug naar een punt, voordat die ellende begon. Dat is het enige wat je nog zou kunnen proberen. Anders zit er, lijkt mij, weinig anders op dan je c schijf opnieuw formatteren en Windows 10 plus alle apps weer terugzetten. Maar denk dat je e.e.a. nog kunt redden met systeemherstel Succes!

Teksten bij iconen zijn weg. Toen ik zojuist de pc opstartte kreeg ik een melding (iets van: AH... wordt niet ondersteund) Tekst, nu in de browserregel is nu bijvoorbeeld extreem klein, maar zo net te lezen. Alle teksten bij de mappen en files zijn weg! Iemand enig idee?

bij mijn ook vlekkeloos hoor geen probleem

Ook ik heb nog nooit 1 probleem met Windows 10 gehad en inmiddels, uiteraard, allemaal dezelfde vele updates doorlopen. Ik heb dan ook niets gewijzigd aan Windows 10. Ik gebruik consequent dezelfde apps en alleen als daarvan een update komt, installeer ik.

Ik wil zeker niet beweren dat mensen onzin praten als men veel problemen met Windows 10 heeft. Dat lijkt mij vreselijk irritant. Maar ik herken het niet. Tips; maak een backup van de hele C schijf. Backup regelmatig ook je emails. (Bijvoorbeeld met KLS mail backup.) Verander vooral beslist niets op eigen houtje aan Windows 10, of het register.

Allerbelangrijkste; zorg ervoor dat Windows 10, van begin af aan, op een hagelnieuwe en dus lege schijf draait, (niet over Windows 7, of een geheel andere M.S. besturing heen installeren.), voordat de te gebruiken apps erop worden gezet. Volgens mij werkt het dan goed, althans hier wel! Ben geen IT´er maar denk dat e.e.a. logischer wijze zo beste is.

"Als ik die negatieve berichten hier lees vraag ik mij af wat die mensen met hun pc uitsteken."

Daar ben ik het helemaal mee eens! Ook ik heb nog nooit problemen gehad met updates voor Windows 10

Hier op alle pc's de update vlekkeloos verlopen. Sinds de komst van Windows 10 nog geen enkel probleem gehad met updates. Als ik die negatieve berichten hier lees vraag ik mij af wat die mensen met hun pc uitsteken.

Waardeloze update. Edge weg, Kpn App weg. Bureau instellingen weg. Zwarte openklapvenster leeg. Alleen nog mijn naam en afsluiten zichtbaar. Bij een vorige update is dit ook al gebeurd. "Lekker lang"bezeg om alles weer goed te krijgen. Dus lek weg alles weg. MS monopolisten moeten beter hun best doen dit te voorkomen.

Iedere maand gaat de maandelijkse update de eerste keer fout. Als ik dan op de knop Opnieuw proberen druk gaat het de tweede keer wel goed. Alleen duurt de maandelijkse update steeds gemiddeld 2 en een half uur !! Dit is toch niet normaal.
Wie heeft de oplossing voor mijn probleem?

Hier een vlekkeloze update, al vanaf de introductie van W10 geen problemen gehad.
Ik heb wel diverse aanpassingen aan het systeem gedaan in het register en vele apps verwijdert waar ik eigen alternatieven gebruik. Bovendien gebruik ik bewust geen microsoftaccount om in te loggen etc.

Door deze update ben ik in 1 klap heel veel kwijt.
Foxmail is compleet verdwenen (dus verwijderd) is nergens op mijn schijf met terug te vinden. Kortom al mijn email dus weg. Pictogrammen die ik zelf had neergezet op mijn Bureaublad allemaal verdwenen. Achtergrondfoto van zowel op startscherm als bureau blad verdwenen.
Dropbox in verkenner is alleen leesbaar maar synchroniseert niet meer. Pdf programma verdwenen. Omdat ik Microsoft Edge een waardeloos programma (app) vindt maakte ik gebruik van Explorer en ja hoor ook weg gewoon compleet verwijderd.
Schandalig zeg dat door zo update dit soort dingen kunnen gebeuren en wij als gebruiker er een zoveel extra werk door krijgen om het allemaal weer op de rit te krijgen. Voordat ik alles weer normaal probeer te krijgen ga ik eerst maar eens een systeemherstel doen om te kijken of dat nog enigszins een oplossing kan bieden. Triest voor woorden dit.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griekenl_nd