Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

foto's

GIMP fotobewerking: ronde hoeken geven aan foto's

Foto's met ronde hoeken zien er gewoon beter uit dan foto's met rechte hoeken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met het gratis fotobewerkingsprogramma GIMP kunt u rechte hoeken makkelijk rond maken.

Ronde hoeken aan foto's geven

Download en installeer de laatste versie van GIMP eerst als u dit programma nog niet heeft.

1. Open GIMP

2. Open de gewenste foto via het menu Bestand | Openen

3. Kies Selecteren | Afgeronde rechthoek

4. Stel in het venster dat zich opent een waarde van zo'n 15 tot 20% in en klik OK

5. Kies Selecteren | Inverteren Lees verder »

IrfanView - Maak een panorama foto

Soms heb je op vakantie zulke mooie vergezichten in de bergen of aan zee, dat je eigenlijk het liefst meerdere foto's aan elkaar wilt plakken om het hele plaatje weer te geven. Dat kan heel makkelijk met fotobewerker IrfanView. We gaan een panorama foto maken met meerdere afbeeldingen naast elkaar.

Een panorama foto maken

1. Download en installeer IrfanView, IrfanView plugins en Nederlands taalpakket (rechts op de pagina)

2. Start IrfanView en kies Afbeelding | Maak Panorama afbeelding


Maak een panorama foto Lees verder »

Foto's verkleinen en verzenden per e-mail in een handeling

Als u foto's per e-mail naar anderen verstuurt kunnen ze niet al te groot zijn. De meeste mailproviders staan u maar toe om 5 MB aan bijlagen mee te zenden. En foto's van digitale camera's kunnen al snel meer dan 1 MB per stuk zijn. Als u meerdere foto's wilt mailen kunt u ze dus beter verkleinen. Sowieso zitten de ontvangers vaak niet te wachten op uw vakantiekiekjes op posterformaat. Iets kleiner is ook prima.

U kunt alle foto's natuurlijk verkleinen met een fotobewerkingsprogramma, maar Windows heeft al een handigheidje ingebouwd waardoor u met één handeling meerdere foto's tegelijk kunt verkleinen en als bijlage aan een e-mail kunt toevoegen.

1. Selecteer in de map waarin uw afbeeldingen zitten de foto's die u wilt verzenden.
2. Klik met uw rechter muisknop en kies Kopiëren naar | E-mailontvanger (of kies in het menu links De geselecteerde items per e-mail verzenden). Lees verder »

Op internet is echt alles te vinden!

De grootste revolutie van de laatste decennia is absoluut de uitvinding van internet. In tien jaar tijd is onze hele samenleving drastisch veranderd. Iedereen met pc en internetverbinding is op een heel eenvoudige wijze verbonden met de rest van de wereld. Het maakt niet meer uit of je in Australië of Uithuizermeeden woont, binnen enkele seconden heb je contact met elkaar via e-mail, instant messengers of Skype.

Behalve dat de hele wereld direct met elkaar verbonden is, heeft internet nog een ander groot voordeel: je kunt er werkelijk alles vinden! Die miljarden webpagina's bieden een schat aan informatie. Scholieren hoeven niet meer naar de bibliotheek voor een spreekbeurt, maar kunnen alles vinden op internet. Het enige wat je nodig hebt is een goede zoekmachine. En dat is Google. Zoeken op internet met Google doet iedereen tegenwoordig. Maar Google doet meer dan het doorzoeken van webpagina's. En verder zijn er nieuwsarchieven, hele boeken, filmpjes, tv- en radiozenders, satellietbeelden, foto's, woordenboeken, encyclopedieën en live concerten gratis te vinden op internet. Hierna een overzicht van alle juweeltjes. Lees verder »

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut