Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

opera

Hoe krijg ik in Firefox of Opera net zulke gladde lettertypes als in Internet Explorer 7?

In Internet Explorer 7 wordt gebruik gemaakt van een nieuw soort lettertype dat gladder en beter leesbaar is: de zogeheten clear type fonts. In Firefox en Opera wordt daar onder Windows XP nog niet standaard gebruik van gemaakt, waardoor de letters er wat korreliger uitzien. Toch is dit makkelijk te verhelpen. Download ClearTypePowerToy van Microsoft en krijg in Firefox en Opera (en alle andere programma's in XP, waaronder Windows Verkenner) net zulke letterypen als in IE7!

Mooiere lettertypen in Firefox en Opera onder Windows XP

1. Download en installeer Clear Type Power Toy van Microsoft Lees verder »

Onmisbare plugins voor Internet Explorer, Firefox, Opera en Safari

Voor het surfen op internet heeft u een aantal plugins nodig - anders mist u bepaalde inhoud en functionaliteit, zoals bijvoorbeeld filmpjes en menu's, van sommige websites. Als u het idee heeft dat websites niet volledig worden weergegeven dan het dus zijn dat u bepaalde plugins mist op uw pc.

Voor Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari en andere browsers zijn de volgende plugins van belang.
 
 
1. Java
Java
Java is een plugin die zorgt voor heel veel functionaliteit (Java applets) op websites. Onmisbaar voor het internetten. Lees verder »

Opera - Pagina automatisch laten verversen

In Opera kunt u per openstaande webpagina instellen of deze al dan niet automatisch ververst moet worden en met welk interval dat moet gebeuren. Voor pagina's van sites waarvan de informatie vaak vernieuwd wordt, zoals bijvoorbeeld van krantensites of pagina's met weerinformatie, kunt u de tijd kort instellen (van enkele seconden tot minuten).

Dit instellen doet u door op de pagina van de betreffende site rechts te klikken en dan 'Herladen iedere'  te kiezen. Hierna verschijnt er een nieuw menuutje (zie afbeelding) waar u kunt opgeven of herladen wel of niet ingeschakeld moet zijn (vink 'Inschakelen' aan!) en waar u een aantal voorkeurstijden direct kunt kiezen. Ook kunt u met 'Aanpassen...' de tijd helemaal naar eigen wens instellen.

Als u dit heeft ingesteld kunt u een pagina open laten staan en wordt deze automatisch ververst zonder dat u steeds op F5 hoeft te klikken om de pagina te vernieuwen.

Pagina verversen instellen in Opera

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut