Firefox bevriest bij de laatste versie 78.0.1, wat te doen?

Windows
w10 2004
GJS
02 juli 2020 - 23:07

laatste versie van firefox gekregen via automatische update in firefox. Werkt helemaal niet meer, krijdg blanco tabblad en kan via geen een url iets krijgen. In opties ook niet te synchroniseren. Lukt ook niet om een via download opnieuw te instaleren. (windows 10 versie 2004)

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

redactieafbeelding van redactie

Driestreepjesmenu (rechtsboven) | Help | Herstarten met uitgeschakelde add-ons kun je proberen om te kijken of een van de extensies dwarszit.

Driestreepjesmenu (rechtsboven) | Help | Probleemoplossingsinformatie | Firefox opfrissen (knop rechtsboven) verwijdert add-ons en zet instellingen terug naar standaard.

Zou moeten helpen.

GJS

Zelfs alles onder het drie streepjes menu werkt niet. Opfrissen kan ik dus ook niet, wat ik vroeger wel eens gedaan heb.

Mickey

Beste GJS ,

Bij mij lukte de update ook niet ( Windows 10 versie 1909 ) kreeg constant de melding : u heeft de laatste versie .

Verwijder FF met Revo Uninstaller , probeer dan FF te installeren via Ninite , dit werkte bij mij wel.
Gebruikt u een antivirus van derden schakel deze dan uit .

Vink FF aan , scroll naar beneden > klik op Get Jour Ninite ( in het blauw )

https://ninite.com/

GJS

Ik heb FF verwijderd, ook in taakbeheer want daar was ie nog steeds zichtbaar. Na de download, installatie automatisch gestart en krijg tijdens instaleren de volgende melding: VCRUNTIME140_1.dll kan niet gevonden worden. FF kan ik wel opstarten geeft ook de juiste versie aan maar verder niks.

redactieafbeelding van redactie

Hoe heb je Firefox precies verwijderd?
VCRUNTIME140_1.dll is een component van Visual Studio van Microsoft. Als dat mist of beschadigd is zouden dit soort problemen kunnen ontstaan.

Heb je de laatste Windows Updates? Updaten van Windows 10 en herstarten zou kunnen helpen schijnt.

GJS

Mijn Windows is helemaal up todate, na deïnstalatie door Geek toch de pc herstart helpt allemaal niet.

Passer

'k zou me er niet teveel om bekommeren:
a. je kreeg die melding alleen bij het installeren en nu hij geïstalleerd is werkt alles goed? dan heb je hem normaal niet meer nodig (installatie is gelukt blijkbaar)
b. ik zocht net heel mijn C af naar VCRUNTIME140_1.dll - en die werd op mijn C niet gevonden. Zelf gebruik ik ook FF (en dus zonder die dll) - en dus zal hij niet nodig zijn vermoed ik

GJS

FF doet niks na herinstalatie , alleen krijg ik het template, geen bladwijzers, niet te synchroniseren, helemaal niks.

GJS

Probleem is opgelost, eerst een systeemherstel gedaan, daarna sporen van mozilla firefox, thunderbird opgeruimd. Edge Chromium na herstel deed het ook niet meer. Dus eerst Edge chromium opnieuw gedownload en ge-instaleerd via IE11. Toen Thunderbird email en Firefox opnieuw gedownload en geinstaleerd. Geen rare meldingen meer en alles werkt weer zoals het hoord.

redactieafbeelding van redactie

Mooi dat het opgelost is, maar vreemd dat een verdwenen Windows-component voor problemen zorgde.

Reageren