Word en Excel op pc zetten met installatie cd en zonder internet, hoe doe je dat?

Vragensteller: 
Annie De Puydt
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows
Toelichting op vraag: 

IK heb een laptop maar wil daar niet mee op internet. Graag zou ik mijn aangekochte office er op zetten zonder mijn outlook aan te spreken en office te downloaden en installeren van internet.
Bestaat er installatie cd voor office?
Dit alles voor de privacy van zeer belangrijke bestanden die niet met internet in contact mogen komen (Privacy heel belangrijk weet je wel?)

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

En hoe zou u dan de reguliere updates (beveiligingsupdates en bugfixes) voor MS Office willen binnenhalen? Vroeger kon je Outlook configureren zonder mailaccount. Weet niet of dat in MS Office 2019 kan. Als u privacygevoelige bestanden hebt, dan moet u niet kijken naar MS Office, maar naar de beveiliging van die bestanden zélf. U zou bestanden, mappen en partities kunnen beveiligen met encryptie https://www.gratissoftwar... .En als u helemaal bang bent voor MS Office in relatie tot privacy, dan zou u wellicht LibreOffice kunnen installeren (open source, gratis en hardstikke goed. https://www.libreoffice.org/ .
https://wiki.documentfoun... .LO heeft geen Outlook-achtig programma. In plaats daarvan gebruikt u dan Mozilla Thunderbird.

Nog een aanvulling. Ook voor LO worden elke maand updates uitgebracht. Al uw geïnstalleerde programma's en ook Windows moet steeds geupdated worden. Anders wordt uw laptop onveilig. Ik begrijp daarom uw opmerking niet, dat u niet met uw laptop op internet wilt. U zult wel moeten. Anders rijdt u als het ware in een auto zonder wielen.

Vragensteller wil NIET het internet op, dus geen problemen met de veiligheid, virussen etc. Op een andere computer die wel met internet is verbonden bv LibreOffice downloaden en overbrengen naar de laptop en dan installeren. Deze actie alleen bij ingrijpende updates van LO opnieuw uitvoeren.

Als je LibreOffice wilt gebruiken dan maar de portable versie downloaden op PC die kan je zonder te installeren zo op de laptop zetten.

afbeelding van redactie

Er zijn gewoon Office dvd's te koop.
Je zou ook kunnen overwegen je belangrijke bestanden op een externe schijf of usb stick te zetten en deze pas aan je pc of laptop te koppelen als je de internetverbinding verbroken hebt. Dan kun je toch internet op je pc/laptop gebruiken (dan koppel je je externe schijf /usb met je bestanden dan gewoon weer los).

Bedankt beste mensen voor jullie reacties. Ik ga enkele suggesties opvolgen die mij hier aan geboden zijn. Nu doe ik mijn bestanden op een externe schijf en als ik moet werken met die bestanden, schakel ik mijn internet uit, steek mijn externe schijf in USB poort doe mijn werk en haal er daarna mijn externe schijf uit en schakel terug mijn internet in. Zo ben ik gerust dat er niets op het internet komt (hoop ik althans ???)
Alvast nog eens een dikke merci aan allen die helpen denken hebben.
Tot nog eens.

Reageer