Linux Ubuntu 18.04: wat kan er allemaal weg bij Afdrukbeheer?

Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Ubuntu 18.04
Naam: 
Bert Linux
Toelichting op vraag: 

Ik heb een Brother toner printer, die nogal moeilijk te installeren was in Linux. Het gevonden programma (https://makkelijkelinuxti...) installeerde zich pas, nadat de USB-kabel los was. Maar Linux plaatst er direct een printer bij, die ze denkt te herkennen met aansluiten. Maar inmiddels staan er dus 3 Brother printers in mijn Afdrukbeheer, waarvan er maar 1 goed werkt. Kan ik de rest verwijderen?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

De redactie mag, als dat zou kunnen, wel het woord allamaal veranderen in allemaal.
Dat is wel erg slordig.

Hallo Bert Linux,

Als de printer meerdere keren getoond wordt, komt dat omdat er twee verschillende manieren zijn waarop de printer aangestuurd kan worden in Ubuntu of Linux MInt en aanverwanten.

Als dit voorkomt, zou je de manier van aansturen 'moeten' kiezen, die het meest specifiek is voor jouw printer.

Dan zou je naar de site van de fabrikant moeten gaan om dat uit te zoeken. Mij lijkt dat veel te ingewikkeld en teveel 'gedoe' nu je printer het gewoon doet.

Makkelijker lijkt het mij om de printer-afbeelding die het doet desnoods gewoon als 'standaard' in te stellen en die andere twee gewoon te laten staan. Je weet immers nooit wát je weghaalt en het kan toch geen kwaad om twee nutteloze iconen te zien ? Succes ermee en groet van Dejan.

 

Ik heb een Brother printer/scanner werkend onder Xubuntu.
Deze deed het out of the box. Alleen scannen ging niet. Bij Brother extra stuurprogramma weggehaald en geïnstalleerd, zie https://makkelijkelinuxti... Sindsdien zie ik idd ook 2 maal de printer in afdrukbeheer 1 maal met underscore streepjes ertussen en 1 maal aan elkaar geschreven, deze staat als standaard printer aangevinkt en werkt. Dus mogelijk zou de andere weg kunnen. Maar hij staat mij best daar, het was een behoorlijk gedoe de boel werkend te krijgen. Wel heb ik de kernel vastgezet, anders moet ik na een kernel update het hele circus weer herhalen.