Waarom ziet het Windows defragmentatie-programma 2 SSD-kaarten?

Windows
Versie van je besturingssysteem: 
WINDOWS 10
Naam: 
jj
Toelichting op vraag: 

Als ik bij het WINDOWS 10 defragmentatie-programma kijk, dan ziet hij 2 SSD-kaarten, terwijl ik er maar één in mijn pc heb. Hoe komt dat? En kan je dat eventueel nog zo veranderen, dat hij maar één ziet?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Is het mogelijk dat jouw SSD kaart misschien verdeeld is in 2 partities?

Bedankt voor de reactie, Maar dat is helaas niet het geval.

Hoeveel GB aan geheugen geven ze elk afzonderlijk aan wanneer je kijkt bij eigenschappen van de aangegeven 2 schijven, wat er op zou moeten staan.
Is dat gelijk of bij allebei iets anders.

Ik ga er van uit dat je dat nog steeds kan nakijken bij W10 bij je schijven.

Het rare is, Als ik bij eigen schappen kijk, Dan zijn er maar 2 stations, c WINDOWS opstaat, EN D, WAT de oude harde schijf is wat ik niet meer gebruik, Misschien een foutje van WINDOWS? Ik heb namelijk Een paar dage geleden WINDOWS opnieuw geinstalleerd.

Ik heb voor de zekerheid via media CREATION TOOL WINDOWS erop nieuw opgezet, Maar heeft niet geholpen, Moet er maar leren leven. Want voor de rest is mijn pc stabiel.

Defragmentatie van een SSD is niet nodig. Zie: https://www.gratissoftwar...

Ik defragmenteer ook niet hoor. Maar ik trim hem af en toe wel via WINDOWS. Alleen ZIET hij nu 2 SSD kaarten inplaats van 1, Maar dat zal wel een foutje van WINDOWS zijn, Denk ik, Ik trim gewoon beide kaarten, Voor de zekerheid, Zit ik altijd goed. Groetjes: jj.

Citaat: "Ik trim gewoon beide kaarten, Voor de zekerheid, Zit ik altijd goed."

Jij bent ook echt niet klein te krijgen! :-)  :-)

wat Moet je anders, Als u dat teminste serieus bedoeld Jij bent ook niet klein te krijgen. Ik heb Windows al opnieuw geinstalleerd, maar zonder resultaat heb noch steeds 2 SSD kaarten op mij pc volgens WINDOWS.

Waarschijnlijk staat de tweede harde schijf nog wel in de BIOS.
Ik zou daar eens even kijken.

JJ wil weten hoe je die 2de schijf weg krijgt, omdat ie niet zou bestaan, niet waar deze nog meer eventueel zichtbaar kan zijn.
Als je 'm zou zien staan in je BIOS, kan je nog steeds de vermelding daar niet verwijderen.

In een oudere BIOS moest je zelf je hardware aanmelden en afmelden. Tegenwoordig hoeft dat in principe niet meer, omdat de BIOS het zelf herkent, maar het lijkt er sterk op, dat JJ toch handmatig zal moeten ingrijpen, als hij van de fouten af wil komen. Hij zegt, dat hij het niet aandurft en dan houdt het gewoon op.

Zelfs mijn allereerste pc (2002) herkende alles automatisch.
Dat moeten dan wel hele oude pc's zijn waar jij het over heeft.
En als JJ handmatig zal moeten ingrijpen, dan zal hij aan die 2de SSD helemaal niks kunnen veranderen of verwijderen in ze BIOS.
Hooguit de opstart volgorde.

En over waar je eventueel zelfs zou kunnen ingrijpen, daar heb ik verder geen idee of verstand van.
Wel weet ik dat je niet een schijf kan verwijderen in je BIOS.
Daarvoor ben ik er nou wel lang genoeg mee bezig.

Bert Linux, je doet uitspraken, terwijl je die oude BIOSsen helemaal niet hebt gekend, zoals je zegt. Vreemd dus, dat je toch iets neerzet zonder verstand van zaken in deze.

JJ heeft mogelijk nog een oude BIOS (producenten rommelen soms wat af!), want 2 SSD's en een niet meer aanwezige harde schijf duidt op fouten in de BIOS. Windows leest de BIOS uit en dus worden die fouten zichtbaar.

Postbus, je hebt helemaal gelijk.
Er bestaat inderdaad een kleine kans dat JJ nog met een oude BIOS te maken van voor 2002, (producenten rommelen soms wat af!).
Zo als jij beweert dat dat soms nog uitgebracht zou kunnen worden, je weet het nooit. (producenten rommelen soms wat af!),

Hier kan ik niet meer tegen op.

Ik kom zo wie zo niet in de bios, Mij veel te link.

Daar even kijken kan geen enkel kwaad.
Zolang je maar weer afsluit zonder wijzigingen aan te brengen.
Daarna start je pc/ laptop weer normaal op zo als je gewend bent.

JJ, vermeld even, als je zou willen, om welke laptop het gaat, en welk type/ model.
Dan komen wij er wel achter wat voor BIOS daar in zit.
Want dit gaat nergens meer over.

Postbus,
Had je dan een oplossing beschikbaar voor mensen die het wel aandurven?
Mochten ze ooit met zo iets te maken krijgen.
"Hij zegt, dat hij het niet aandurft en dan houdt het gewoon op."

Ik kan van hieruit niet meekijken in de BIOS van een ander; ieder merk BIOS ziet er anders uit. Het is een kwestie van: BIOS aanroepen, goed kijken en de juiste keuze maken; er staat altijd een toelichting bij elke keuze.

Ik bedoel dat je met wat zoeken kan achterhalen op de site van het merk, wat er in zit in een computer.
Alles is op internet te vinden.

En verder, zijn we er nou een wedstrijdje aan maken, wie er meer weet van een BIOS.
POSTBUS, JE HEBT HELEMAAL GELIJK, OVER ALLES.

Ik heb toch een bios update gedaan, Maar had ik het maar nooit gedaan want ik heb nu een zwart scherm en daar staat vertaald uit het engels: besturing systeem moet geinstalleerd worden. met andere woorden pc is helemaal in de soep gedraaid, breng hem morgen naar de computer boer, Hoop dat hij het kan maken. Ik heb overegens sinds een week of 5 een hp laptop OMEN, Had daarvoor een Lenovo, nooit geen problemen. Ik had de eerste week al een blauw scherm, dat ik niet weg kreeg, En nu dit weer, Heb gelukkig noch een Goedkoope Lenovo, anders had ik helemaal niets.

Een BIOS update na 5 weken? Of heb je geprobeerd om de BIOS bij te werken? Afijn, misschien krijgt de leverancier het weer voor elkaar en zonder 2 SSD's en ontbrekende harde schijf.

Ik heb de bios proberen bij te werken, Maar is dus niet helemaal goed gegaan, Stond waarschijnlijk de nieuwste bios al op de pc, Heb hem bij de firma expert gekocht, En na de eerste storing ben ik hem 3 week kwijt geweest zonder hem maar aan te raken, Heb hem toen maar terug gevraagd, Wat ook weer een week duurde voordat ik hem terug kreeg, met andere woorden, De service van expert is:... heb nu in mijn woonplaats een computer winkel ontdekt die hem in pricipe binnen 2 dagen gaat maken, Ben natuurlijk wel mijn garantie kwijt, Maar dat vind ik niet zo erg als ie maar goed gemaakt word, En deze winkel is niet zo duur gelukkig, Het zijn eerlijke mensen, Ik heb er al meer ram geheugen in laten plaatsen 16gb, en een grotere SSD kaart van SAMSUNG, De 970 EVO plus, EEN zeer snelle SSD kaart, En WINDOWS moest erop nieuw op die was zwaar corrupt na de eerste storing, Te samen voor noch geen 200 euro, Inklussief arbeidsloon, Nu dat vind ik nogal mee vallen, Want alleen de SSD kaart kost al 100 euro, En gemaakt in 2 dagen, De volgende dag kon ik hem al weer ophalen.

Ah kijk, nu komt er een heel verhaal tevoorschijn wat er allemaal mee is gebeurt. Er is dus al aan gesleuteld.
Voor 200 euro koop ik trouwens een leuke laptop, waar ik dan wel mee aan de gang ga.

Die computerwinkel had er bij de plaatsing van de SSD voor moeten zorgen, dat alles goed in de BIOS stond...

1. Je kunt er nu niet veel meer aan fout doen, dus je zou in de BIOS kunnen kijken, of je de BIOS kunt terugzetten naar de vorige instelling; dan kan het weer gewoon werken, ondanks de foutieve vermeldingen over 2 SSD's en de ontbrekende harde schijf.

2. Kan dat niet, dan zou je kunnen terugzetten naar fabrieksinstellingen (factory settings). Het kan dan wel zijn, dat bepaalde instellingen (overklokkken o.d.) niet meer goed staan, maar als het weer werkt, dan kost het geen geld meer.

Werkt het weer, maar nog niet goed genoeg, dan kun je altijd nog naar die computerwinkel teruggaan om de rest in orde te laten maken (kost minder).

Als je het toch niet (meer) aandurft, doe het dan gewoon niet. Niet iedereen heeft voldoende zicht op de BIOS om er goed mee om te kunnen gaan. (Ik zou zelf bijvoorbeeld niet weten, hoe ik een motor van een Boeing 737 zou moeten repareren, want die kennis heb ik niet en is ook niet snel te verwerven  ;-) .)

Ik kan helemaal niets terug zetten helaas, ik heb een zwart scherm met de tekst: besturing system installeren, Maar dan in het engels. verder dan het zwarte scherm met die tekst kom ik niet, dus ik moet hem toch repareren.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij het voor mekaar gekregen heb om je complete besturing te wissen, waardoor je nu een zwart scherm heb met de vermelding dat er niks meer op staat.
Ik heb een hoop uitgeprobeerd in mijn leven, en van alles en nog wat uitgespookt op een pc om te kijken of het werkt, maar het compleet laten verdwijnen van mijn besturing is mij nog nooit gelukt.

Of kan je nog steeds in W10 een MS-Dos commando invoeren, zo als format c:

FORMATTEREN MET MS-DOS COMMANDO'S
Het commando FORMAT is een oud MS-DOS commando (zie MS-DOS diskette) dat gebruikt kan worden voor het formatteren van een partitie. Wilt u toch nog even terug naar die ‘goede oude tijd’, dan zijn dit nog wat handige commando’s:

DIR C: (toont de inhoud van de C:-partitie)
FORMAT C: (formatteren van de C:-partitie)
FORMAT C: \Q (voert een snelle formattering uit van de C:-partitie)
LABEL C: WINDOWS (geeft de C:-partitie de naam WINDOWS)
FDISK (partitioneren van de schijf onder MS-DOS)
https://www.schoonepc.nl/...

Op dit anwoord van Linux van 18.55 uur kan ik helaas niets mee, Omdat de pc nergens meer op reageert. Breng hem morgen naar de winkel, Omdat hij vandaag gesloten was vandaar, groet, jj.

Als ik het zo lees heb je de laptop nog maar kort en vanaf het prille begin al problemen mee. Er is dus iets met dat ding aan de hand dus oplossen door de leverancier.
Helaas hebben de acties die je gedaan hebt je zaak niet sterker gemaakt.

format c: betekend je harde schijf leeg maken/ wissen.

Heel gewoon, Ik heb de bios upgedate, waarschijnlijk stond er al een nieuwe bios op, Omdat de pc noch vrij nieuw is, ik heb nu ongeveer 12 jaar als het geen paar jaartjes meer zijn, Laptops gehad, Maar zo erg heb ik het ook noch nooit meegemaakt. Ik heb ook aan de computer man gevraagd hoe hij over het merk HP laptops denkt, Maar dat liet hij in het midden, Dus met andere woorden volgens mij vind hij het niet zo,n geweldig merk, Linux.

Vooral Acer, maar ook Asus en Lenovo komen meestal goed uit de laptop-test.

Vooral Acer ???
Als vrienden mij bellen voor computerondersteuning vraag ik altijd naar het merk, als het een Acer is begin ik er nog niet eens aan.
Ik heb het dan vooral over de laptops in het goedkope tot middensegment.

De test van de Consumentenbond 10-04-2018. Een blauw vierkantje is: beste uit de test. Een rode pijl naar rechts is: beste koop (= beste prijs-/kwaliteitsverhouding). Getest van 13-16 inch: 171 stuks.

Heel veel modellen ;-)
Vrijwel allemaal laptops met vanaf prijzen + 700, dat is wat ik aangaf het midden segment. Daar mag je ook wat meer van verwachten.
De mensen die ik ken zitten in het lagere segment waar door andere merken naar mijn mening stabielere laptops geleverd worden.
Ik wil niet eigenwijs lijken (ik ben maar een eenling met een beperkt gezichtsveld wat producten betreft) maar de consumentenbond kan zich beter bezig houden met pindakaas en wasmiddelen. Voor testen en meningen wat dit soort producten betreft kijk ik liever op Tweakers.

Dat kan wel kloppen, want ik tik nu ook op een Lenovo, En ik heb ruim 6 jaar een Lenovo laptop gehad, Nooit geen grote problemen, Heb waarschijnlijk toch een verkeerde keuze gemaakt, Maar kan helaas niet terug, Expert geeft geen geld terug, En geld voor weer een nieuwe laptop dat heb ik niet, Want dit was een spelletjes laptop, HP OMEN , En die zijn helaas nogal prijzig. Moet het maar met deze pc voorlopig maar uitzingen, En vooral geen bios update meer doen, Want voor de rest was de laptop best wel stabiel.

Dan blijft over, dat je Windows opnieuw kunt proberen te installeren vanaf CD/DVD, want dat zegt de melding. Gewoon proberen; je weet maar nooit. Succes toegewenst!

Beste Postbus. Ik heb helaas geen cd/dvd, Is tegenwoordig ook op usb stik te krijgen. Dus ik zou toch naar de computerwinkel moeten, om tegen een gereduceerde prijs WINDOWS er opnieuw te laten zetten. Groet jj.

Mijn pc is weer gerepareerd, Lag aan de bios. Koste niets, Goede service. Zaak gesloten wat mij betreft, Groet jj.

Ben er niet bij geweest, maar het lijkt er meer op dat je aansluitstekker van je SSD kaart gewoon los zat.

Gelukkig dat het opgelost is dat is het belangrijkste.
Snel een opstart stikje maken en goed bewaren

Even Windows 10 downloaden bij Microsoft en met Rufus een opstartbare usb stick maken.
Booten vanaf de usb stick en installeren maar. Fluitje van een cent!

Of een hersteloperatie uitvoeren vanaf die usb stick. Heb je kans dat je Windows weer opstart.

Toen ik begon met antwoorden stond je reactie van 13.59u er nog niet. Vergeet het dus maar.
In ieder geval fijn dat alles het weer doet.

@JJ: Fijn, dat het nu weer goed werkt en dat het niets extra heeft gekost! Ik wens je vele jaren ongestoord plezier toe met je hernieuwde laptop!

bedankt voor de reacties, Vooral van postbus, dat doet een mens goed. Groetjes: JJ.

Reageren