Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

browsers

Vierde platform preview van Internet Explorer 10

Microsoft heeft de vierde 'platform preview' - of testversie - van Internet Explorer 10 (IE10) uitgebracht. Met Internet Explorer 10 wil Microsoft met name betere ondersteuning bieden voor HTML5 en allerlei nieuwe technieken voor web applicaties.

Internet Explorer 10 is tot nu toe alleen verkrijgbaar voor testversies van Windows 8. Windows 7 gebruikers moeten geduld hebben tot er publieke beta's van IE10 uitkomen. Windows Vista en XP krijgen geen update meer naar IE10.

Download Internet Explorer 10 Platform Preview 4 (voor gevorderden, alleen voor Windows 8!)

Firefox 6.0 komt dinsdag 16 augustus uit, nu al te downloaden

Firefox 6.0 verschijnt morgen officieel, maar de browser is nu - voor gevorderden - al te downloaden van de servers van Mozilla. Wachten op de definitieve uitgave is verstandiger omdat soms op het laatste moment nog wijzigingen worden aangebracht, als bijvoorbeeld nog beveiligingsproblemen aan het licht komen.

Firefox 6.0 moet sneller zijn dan zijn voorgangers en kan onder andere makkelijker permissies per website instellen.

Internet Explorer gebruikers het domst, Opera gebruikers het hoogste IQ

Update 3 augustus: Nog mooier komkommernieuws: het hele onderzoek - en bureau - blijkt nep te zijn. Een grote grap dus - die wel een mooie discussie heeft opgeleverd.

Het is komkommertijd, dus tijd voor semi-serieuze onderzoekjes. Zoals deze van onderzoeksbureau AptiQuant Psychometric Consulting, met als conclusie: mensen die Internet Explorer gebruiken zijn gemiddeld dommer dan Opera, Google Chrome, Safari en Firefox gebruikers.

Tweede platform preview van Internet Explorer 10 te downloaden

Microsoft heeft een tweede 'platform preview' (proefversie) van Internet Explorer 10 (IE10) vrijgegeven. Belangrijkste vernieuwing is betere ondersteuning voor HTML5-technieken. Daarbij is gelijk gedacht aan de veiligheid: IE10 heeft een HTML5-sandbox (om malware-makers die gaten in HTML5 willen misbruiken de pas af te snijden) en iFrame-isolatie.

Firefox 6.0a2 is te downloaden met betere permissies per website

De ontwikkelingen bij Firefox gaan snel tegenwoordig. Firefox 4.0 is net twee maanden officieel uit, van Firefox 5.0 is een bèta te downloaden en vandaag is de eerste proefversie van Firefox 6.0 alweer verschenen. Met daarin betere permissies per website, plugin controle in de addons beheerder, verbeteringen aan Panorama en meer.

Google Chrome voor het eerst echt gekraakt: lek omzeilt sandbox, DEP en ASLR

Google Chrome is voor het eerst echt lek. Een Frans beveiligingsbedrijf heeft de browser gekraakt en daarbij ook de ingebouwde sandbox-beveiliging omzeild, zodat de kwetsbaarheid echt uitgebuit kan worden. Google gaat de kwestie onderzoeken zodra het meer informatie krijgt van de Fransen.

Firefox 5.0a2 genaamd Aurora te downladen

Enkele weken na Firefox 4.0 is nu een eerste vroege proefversie van Firefox 5 te downloaden. Firefox 5.0a2 heet Aurora en is een voorloper van de straks te verschijnen bèta van Firefox 5.

Eerste proefversie Internet Explorer 10 te downloaden

Internet Explorer 9 is net een maand uit en Microsoft gaat - net als de concurrentie - weer aan de slag met de volgende versie van zijn browser. Internet Explorer 10 is al te downloaden via de Testdrive website van de softwaregigant.

Welke browser is het snelst: Internet Explorer 9, Firefox 4 of Google Chrome 10?

Microsoft, Mozilla en Google hebben de laatste weken allemaal hun nieuwe, verbeterde browser uitgebracht. En alledrie claimen ze de snelste browser te zijn. Maar welke browser is nou echt het snelste? CNET testte Internet Explorer 9, Firefox 4 en Google Chrome 10. And the winner is...

Google Chrome, Firefox en Internet Explorer geüpdate vanwege vervalste ssl-certificaten

Google Chrome en Firefox hadden er vorige week al een beveiligingsupdate voor, Internet Explorer gisteren. Vermoedelijk Iraanse hackers hebben namelijk geprobeerd de certificaten voor beveiligde https-verbindingen van Google, Microsoft, Yahoo en Mozilla te kapen. Deze poging tot fraude is nu de pas afgesneden.

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut