Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

snelheid

Welke browser is het snelst: Internet Explorer 9, Firefox 4 of Google Chrome 10?

Microsoft, Mozilla en Google hebben de laatste weken allemaal hun nieuwe, verbeterde browser uitgebracht. En alledrie claimen ze de snelste browser te zijn. Maar welke browser is nou echt het snelste? CNET testte Internet Explorer 9, Firefox 4 en Google Chrome 10. And the winner is...

Google Chrome verreweg de snelste browser, alle browsers onder XP sneller dan onder Windows 7

De Amerikaanse website BetaNews onderwerpt regelmatig alle internet browsers aan een uitgebreide testbatterij om te bepalen wie de snelste is. Google Chrome gaat wederom met de eer strijken. Andere opvallende uitkomsten: Internet Explorer 8 wordt per update trager en alle browsers werken sneller onder XP dan onder Vista en Windows 7.

Internet Explorer 8 blijft traagste browser en wordt gehinderd door Spybot S&D

Internet Explorer 8 (IE8) is net enkele dagen verschenen en de eerste negatieve berichten druppelen al binnen. Het eerste lek in IE8 is vorige week ontdekt en uit een test blijkt dat IE8 nog altijd de langzaamste browser is wat betreft de afhandeling van JavaScript op websites. Ten slotte wordt IE8 gehinderd door Spybot S&D waardoor de nieuwe Microsoft browser niet of heel traag opstart.

Firefox 3 en Safari 3.1 de snelste, Internet Explorer 7 de traagste

Behalve de snelheid van uw internetverbinding en de snelheid van de server waar een website op staat is ook de snelheid van uw internet browser nog van belang om snel te kunnen internetten. Welke internet browser is de snelste? Internet Explorer, Firefox, Safari of Opera?

ZDNet Australië onderwierp de vier grote browsers aan een aantal verschillende snelheidstests (html-weergave, css, javascript, werkgeheugen enzovoort) op Windows Vista SP1 en Mac OS X 10.5.2 en kwam tot enkele duidelijke conclusies:

- Safari 3.1 en Firefox 3 zijn de snelste browsers
- Internet Explorer 7 is op afstand de traagste browser

Safari is wat sneller in de weergave van html en css dan Firefox. En Firefox is op zijn beurt wat sneller in de afhandeling van javascript dan Safari. Met name het geheugengebruik van Firefox 3 is, met tien sites in tabbladen geopend, veel lager dan dat van de concurrentie.

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut