Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

mozilla

Komt Mozilla in 2012 met een Firefox Phone?

Mozilla is bekend van browser Firefox en mailprogramma Thunderbird. Maar misschien volgend jaar ook van mobiel besturingssysteem genaamd Boot to Gecko, ofwel B2G.

B2G moet een compleet open besturingssysteem voor mobiele telefoons worden, gebruikmakend van open source en open standaarden. Boot to Gecko zal gebaseerd worden op componenten van Android (dat ook open source is, en zelf weer gebaseerd is op de Linux Kernel).

De kernel en drivers van Android/Linux zullen gebruikt worden - zo lijkt het - maar verder zal B2G een webgebaseerd operating system worden met als fundament de Gecko-rendering engine van Firefox.

Toch nog tweede release candidate Firefox 4

Mozilla heeft toch nog een tweede release candidate (RC) van Firefox 4 vrijgegeven. Oorspronkelijk dacht men dat één RC genoeg was, maar beveiligingsproblemen maakten een tweede noodzakelijk. De uitgavedatum voor de definitieve versie 4 zou ongewijzigd blijven.

Firefox 4 RC1 te downloaden

De laatste loodjes zijn begonnen voor Firefox 4: de eerste release candidate (RC) is gisteravond verschenen. Misschien dat er nog meerdere RC's uitkomen voordat de definitieve Firefox 4 vermoedelijk in maart uitgebracht wordt.

Twaalfde en laatste bèta van Firefox 4 verschenen

De twaalfde en, hopelijk, laatste bèta van Firefox 4 is uitgebracht door Mozilla. Opnieuw is deze proefversie later uitgekomen dan gepland. De uitgave van de uiteindelijke versie 4.0 wordt dan ook niet voor medio maart verwacht.

Elfde bèta Firefox 4 uit, twaalfde ook nog nodig

De elfde bèta van Firefox 4 is verschenen. In tegenstelling tot eerdere berichten was Firefox 4b10 niet de laatste bèta. Vandaag is de elfde uitgekomen en een twaalfde staat ook nog op de rol om alle bugs weg te werken. De uiteindelijke versie 4 van Firefox stond gepland voor eind februari. Of deze datum gehaald wordt is onzeker.

Laatste bèta Firefox 4 verbetert geheugenbeheer

De tiende bèta van Firefox 4 is verschenen. In deze uitgave worden veel kleine foutjes opgelost en onder ancdere het geheugenbeheer verbeterd. De uiteindelijke versie 4 van Firefox staat gepland voor eind februari.

Firefox 4 bèta 9 verschenen: versie 4 eind februari?

De negende bèta van Firefox 4 is uitgekomen. Hierin zitten kleine verbeteringen, zoals het sneller aanmaken van bladwijzers. De definitieve versie 4 van Firefox lijkt gepland voor eind februari.

Firefox 4 bèta 8 uitgekomen

In een schijnbaar oneindige reeks proefversies is nu de achtste bèta van Firefox 4 verschenen. Mozilla lijkt de puntjes zo langzamerhand op de i te zetten. In Firefox 4b8 kleine aanpassingen aan Sync, WebGL en de addons beheerder.

Zevende bèta Firefox 4 twee maanden te laat maar wel veel sneller

De zevende proefversie van Firefox 4 leek een struikelblok te worden, maar is nu - twee maanden te laat - dan toch uitgebracht door Mozilla. De browser is vooral veel sneller geworden door de toevoeging van een nieuwe JavaScript engine en hardware-versnelling. Firefox 4b7 kan zich dan ook weer meten met Google Chrome en Opera.

Firefox 4.0 uitgesteld tot 2011

Firefox 4.0 is uitgesteld tot 2011. Oorspronkelijke zou Mozilla's nieuwe browser volgende maand verschijnen, maar door allerlei vertragingen wordt dat pas begin 2011.

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut