Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

firefox

Firefox 8 beta doorzoekt Twitter en schakelt addons door derden uit

Mozilla is alweer druk bezig om Firefox 8 voor te bereiden. Deze nieuwe uitgave van de browser moet op 8 november verschijnen. De proefversies van Firefox 8 gaan in rap tempo de deur uit.

Firefox 8 beta 4 verscheen vorige week. Nieuwe functies zijn onder andere de mogelijkheid om Twitter-berichten te doorzoeken met de zoekbalk rechtsboven en verbeterde animaties bij het verplaatsen of herschikken van tabbladen.

Bij het updaten van Firefox krijgen gebruikers nu een overzichtsvenster te zien waarin alle geïnstalleerde addons (extensies) worden getoond. Addons die u niet meer gebruikt kunt u hier uitschakelen (wat soms een behoorlijke snelheidswinst kan opleveren). Addons die door derde partijen (zonder tussenkomst van de gebruiker) zijn geïnstalleerd worden standaard door Firefox uitgezet. Lees verder »

Addons lijken verdwenen bij upgrade naar Firefox 7

Bij de upgrade naar Firefox 7 lijken bij een aantal gebruikers alle addons (extensies) verdwenen te zijn.

Mozilla bereidt een update naar Firefox 7.0.1 voor en heeft in de tussentijd een Addon Recovery Tool beschikbaar gesteld, die de addons weer zichtbaar maakt.

Mozilla stelt dat de addons en hun gegevens ook niet verdwenen zijn - ze zijn alleen onzichtbaar. Niet alle Firefox-gebruikers zijn getroffen door het probleem.

Update 1 oktober: Firefox 7.0.1 repareert het probleem.

Firefox 7 beta gebruikt veel minder geheugen

Firefox 6 is net de deur uit en van Firefox 7 is alweer een bèta uitgegeven. Mozilla maakt werk van het versnelde release-schema - waardoor Firefox 7 eind september moet uitkomen.

Vernieuwingen in Firefox 7 zijn onder andere een drastisch verminderd geheugengebruik (wel 20 tot 30%) en een nieuwe rendering engine voor de weergave van 2D graphics, genaamd Azure. Hierdoor moet Firefox weer een stuk sneller worden en zich kunnen meten met Google Chrome.

Een zeer welkome verbetering in Firefox 7 beta voor mobiele telefoons en tablets is dat afbeeldingen nu beter geschaald worden als pagina's verkleind worden weergegeven. Geen lelijke plaatjes meer dus.

Firefox 6.0 komt dinsdag 16 augustus uit, nu al te downloaden

Firefox 6.0 verschijnt morgen officieel, maar de browser is nu - voor gevorderden - al te downloaden van de servers van Mozilla. Wachten op de definitieve uitgave is verstandiger omdat soms op het laatste moment nog wijzigingen worden aangebracht, als bijvoorbeeld nog beveiligingsproblemen aan het licht komen.

Firefox 6.0 moet sneller zijn dan zijn voorgangers en kan onder andere makkelijker permissies per website instellen.

Firefox 8 is 20% sneller dan Firefox 5

De huidige stabiele versie van Firefox is nummer 5, maar versie 8 van Mozilla's browser is al in de maak als, instabiele, 'nightly' (en Firefox 6 is in de bèta-fase en Firefox 7 is aurora of alfa). Goed nieuws over Firefox 8: de toekomstige versie - die ergens aan het eind van dit jaar moet uitkomen - is 20% sneller dan Firefox 5.

Het opstarten is zo'n twintig procent sneller, net als 2D- en 3D-weergave, JavaScript-verwerking en sessie-herstel. Bovendien wordt het geheugengebruik van Firefox in versie 7 en 8 drastisch verminderd. Hiermee is Firefox 8 even snel of zelfs sneller dan Google Chrome 14, dat ook nog in ontwikkeling is.

Eerste bèta van Firefox 6 is te downloaden

Mozilla is goed op stoom met zijn versnelde nieuwe uitgaveschema. Firefox 5 is koud de deur uit of de eerste testversie van Firefox 6 is alweer verschenen. Heel veel drastische vernieuwingen zitten hier trouwens niet in. Lees verder »

Firefox 5.0 op koers voor uitgave volgende week

Sinds de eerste bèta van Firefox 5 eind mei, heeft Mozilla de vaart erin gehouden. In minder dan een maand tijd zijn er nu zeven proefversies van Firefox 5 uitgekomen. Firefox 5.0b7 is inmiddels te downloaden. De definitieve Firefox 5 staat nog altijd gepland voor 21 juni Lees verder »

Firefox 6.0a2 is te downloaden met betere permissies per website

De ontwikkelingen bij Firefox gaan snel tegenwoordig. Firefox 4.0 is net twee maanden officieel uit, van Firefox 5.0 is een bèta te downloaden en vandaag is de eerste proefversie van Firefox 6.0 alweer verschenen. Met daarin betere permissies per website, plugin controle in de addons beheerder, verbeteringen aan Panorama en meer. Lees verder »

Eerste bèta van Firefox 5 is te downloaden

Enkele dagen later dan de geplande 17 mei is de eerste bèta van Firefox 5 verschenen. Hierin verbeteringen aan JavaScript, geheugenverbruik en HTML5-ondersteuning. Ook is de spellingconrole verbeterd en de integratie met Linux. Lees verder »

Eerste bèta Firefox 5 verschijnt op 17 mei

In tegenstelling tot wat sommige andere sites doen geloven is de eerste bèta van Firefox 5 nog niet uitgebracht. Deze uitgave staat gepland voor 17 mei. Lees verder »

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut