Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

test virusscanners

BitDefender beste virusscanner volgens AV-Test

AV-Test heeft 22 virusscanners onder de loep genomen en ze beoordeeld op kwaliteit van bescherming, vermogen om besmettingen te verwijderen en de systeembelasting en het aantal vals positieven. Beste is BitDefender. Ook de gratis versie van avast! presteert uitstekend. Lees verder »

Beste geteste gratis virusscanner in september 2010 is avast! Free Antivirus

Onafhankelijk testinstituut AV-Comparatives heeft opnieuw twintig virusscanners aan de tand gevoeld. Avira AntiVir en G Data scoren weer het beste op de test, deze keer aangevuld met TrustPort. De gratis versie van avast! en Microsoft Security Essentials deden het goed met respectievelijk 99,3% en 97,6% opsporing van virussen en spyware. AVG en AntiVir hadden hun betaalde versies ingestuurd, dus vergelijking met deze gratis software is helaas niet mogelijk. Lees verder »

Gratis Microsoft Security Essentials scoort heel goed op proactieve detectie virussen

Testorgaan AV-Comparatives heeft gekeken hoe goed twintig anti-virus producten waren in de proactieve opsporing van malware. Trustport was de beste. Het gratis Microsoft Security Essentials kwam heel goed als derde uit de bus. Lees verder »

G Data en Avira AntiVir detecteren de meeste malware, gratis versie avast! en MSE doen het ook goed

Testorgaan AV-Comparatives heeft twintig virusscanners onder de loep genomen. Gekeken werd hoe goed de anti-virus software diverse malware opspoort. Avira AntiVir en G Data scoren weer het beste op de test. De gratis versie van avast! en Microsoft Security Essentials deden het goed met respectievelijk 97,3% en 96,3% detectie. AVG en AntiVir hadden hun betaalde versies ingestuurd, dus vergelijking van gratis software is helaas niet mogelijk. Lees verder »

Avira AntiVir en G Data scoren weer goed op tests voor spywareverwijdering en proactieve detectie

Testorgaan AV-Comparatives heeft de afgelopen weken weer zestien virusscanners onder de loep genomen. Gekeken werd hoe goed de anti-virus software spyware en andere ongewenste programma's verwijderde en hoe de proactieve opsporing van malware was. Avira AntiVir en G Data scoren weer goed op beide tests. Lees verder »

Microsoft Security Essentials, eScan en Norton AntiVirus verwijderen het beste virussen en andere malware

In een test van AV Comparatives kwamen Norton AntiVirus, eScan en de nieuwe, gratis virusscanner Microsoft Security Essentials als beste uit de bus. Zij verwijderden het beste tien malware-samples en de restanten van deze virussen. AVG, Avira AntiVir en avast! scoorden gemiddeld.
Lees verder »

Avira AntiVir samen met G Data beste virusscanner, maar wel veel vals positieven

In de driemaandelijkse test van virusscanners door het onafhankelijke Oostenrijkse testorgaan AV Comparatives kwamen deze keer G Data en AntiVir Premium als beste uit de bus. Op de voet gevolgd door McAfee, Norton AntiVirus en avast! Professional. AVG deed het beduidend minder en Microsoft Live OneCare, Kingsoft en Norman presteerden vrij bedroevend. Lees verder »

G Data, Avira AntiVir en McAfee sporen meeste virussen op in test AV Comparatives

In de driemaandelijkse test van virusscanners van het onafhankelijke Oostenrijkse testorgaan AV Comparatives komen G Data, AntiVir en - verrassend - McAfee deze keer goed uit de bus, met allen een opsporingsgraad van meer dan 99%. Wel hebben G Data en AntiVir veel vals positieven. AVG doet het vrij matig in de test. avast! zit wel bij de betere scanners. Lees verder »

Avira AntiVir en NOD32 na een maand lang niet updaten de beste virusscanners

De meeste mensen houden hun virusscanner netjes up-to-date. Maar wat als u een maand lang geen nieuwe virusdefinities binnenhaalt: hoeveel virussen stopt uw anti-virus programma dan nog? Dat is wat de onafhankelijke Oostenrijkse organisatie AV Comparatives testte. En NOD32 kwam hierbij als winnaar uit de bus.

De meeste anti-virus applicaties houden, als ze up-to-date zijn, ruim 90% (en vaak boven de 95%) van alle bestaande virussen en andere malware tegen. Dat is ruim voldoende, aangezien u nooit al deze 'in het wild' voorkomende virussen tegenkomt. De belangrijkste virussen worden door elke serieuze virusscanner wel gestopt. Bovendien hebben veel mensen ook nog anti-spyware software, een firewall of een ander beveiligingsprogramma draaien als extra slot op de deur. En als belangrijkste: ietwat ervaren pc gebruikers weten dat ze niet in het wilde weg op verdachte bijlagen in e-mail en vage downloads op internet moeten klikken. Dat scheelt een hoop problemen. Lees verder »

AntiVir Premium weer beste virusscanner in test van AV-Comparatives

In een test van AV-Comparatives is AntiVir Premium weer als beste virusscanner uit de bus gekomen. Norton Anti-Virus, AVG Anti-Virus en avast! Professional doen het ook goed. McAfee en Microsoft (Live OneCare) presteren vrij beroerd in deze test.

AV-Comparatives is een Oostenrijkse onafhankelijke instelling die een aantal malen per jaar de bekendste virusscanners door de mangel haalt in een uitgebreide test van hun opsporingsvermogen. Maar liefst een miljoen virussen, wormen, Trojaanse paarden, backdoors, bots en andere malware worden losgelaten op de virusscanners. Hoeveel procent van deze kwelgeesten houden zij tegen? Lees verder »

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut