Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

vlc

Lek in VLC media player: open geen Real Media bestanden

In VLC media player is een gevaarlijk lek ontdekt. Als gebruikers een speciaal geprepareerd Real Media bestand openen crasht VLC en kan hun pc gecompromitteerd worden. Er is nog geen update. Tot die tijd geen onbekende Real Media bestanden openen - ook niet op websites. Lees verder »

VLC mediaspeler krijgt - net als Firefox - extensies in versie 1.1

De populaire mediaspeler VLC krijgt extensies. Net als browser Firefox moet VLC media player vanaf versie 1.1 uitgebreid kunnen worden met allerlei handige extraatjes die door derden gemaakt worden. Voorbeelden zijn vooral extensies die meer informatie over muziek of films verschaffen. Lees verder »

VLC gaat ook een gratis videobewerkingsprogramma maken

Interessant nieuws: de makers van de populaire mediaspeler VLC gaan ook een videobewerkingsprogramma maken. VideoLAN Movie Creator (VLMC) zal gratis beschikbaar komen voor Windows, Mac en Linux en zal volgens Tweakers onder andere de video-formaten mpeg4, divx, avchd en hdv kunnen bewerken. Lees verder »

VLC mediaspeler is volwassen met de verschijning van versie 1.0

Van VLC mediaplayer, het populairste alternatief voor Windows Mediaspeler, is versie 1.0.0 verschenen. Voor veel software is deze versie het teken dat het programma volwassen is. VLC was dat misschien al wel, maar nu zeker. Lees verder »

Belangrijke beveiligingsupdates: VLC mediaplayer 0.9.8a en Trillian 3.1.12.0

In mediaspeler VLC zijn enkele ernstige beveiligingslekken gedicht met de update naar versie 0.9.8a. Het kostte enige moeite, want er waren drie versies van VLC voor nodig voordat alle problemen opgelost waren. Ook instant messenger Trillian krijgt een aantal hoognodige pleisters.

VLC mediaplayer 0.9.8a

De vorige officiële versie van VLC was 0.9.6. In de tussentijd is geprobeerd een ernstig lek in de afhandeling van Real Media bestanden te dichten - wat pas na enkele pogingen (VLC 0.9.7 en VLC 0.9.8) afdoende gelukt is. VLC 0.9.8a moet alle problemen verholpen hebben. Beveiligingsorganisatie Secunia beoordeelt het gedichte lek als zeer kritiek, het is dus zaak snel te updaten.

Download VLC mediaplayer 0.9.8a
Lees verder »

Belangrijke beveiligingsupdates: VLC mediaplayer 0.9.6 en Adobe Reader 8.1.3

Mediaspeler VLC heeft deze week een update uitgegeven die een aantal beveiligingslekken oplost. Ook Adobe Reader moest gerepareerd worden om negen gaten te dichten.

VLC mediaplayer 0.9.6

Twee gevaarlijke lekken in VLC zijn opgelost met de update naar versie 0.9.6. Het betreft gaten in de CUE demuxer en RealText demuxer (voor ondertitels) van de gratis mediaspeler. Aangeraden wordt VLC te updaten.

Download VLC mediaplayer 0.9.6 Lees verder »

VLC mediaplayer: versie 0.9.4 lost veel kleine fouten op en Windows-ontwikkelaars gezocht

Van de populaire mediaspeler VLC is een nieuwe versie verschenen. VLC mediaplayer 0.9.4 lost veel kleine fouten op sinds de vorige uitgave. En er is ook weer een Windowsversie van VLC uitgekomen.

Half september kwam versie 0.9.2 uit van VLC. Dit was de langverwachte update van de 0.8-serie naar de 0.9-serie. VLC 0.9.2 bood onder andere een geheel vernieuwde interface, een versimpelde menustructuur betere ondersteuning voor afspeellijsten, albumhoezen en Last.fm integratie. Lees verder »

Geheel vernieuwde VLC mediaplayer 0.9.2 verschenen

Van de populaire mediaspeler VLC is vandaag een spiksplinternieuwe versie verschenen. Een nieuw uiterlijk en een drastische vereenvoudiging van bepaalde instellingen en menu's zijn de meest in het oog springende vernieuwingen. Maar er is meer.

VLC is een van de populairste mediaspelers. Simpelweg omdat VLC bijna elk audio- en videobestand kan afspelen. Nadeel van de Franse mediaspeler was alleen dat de bediening soms wat onhandig en ingewikkeld was. En het uiterlijk was zeer spartaans. Met de vandaag verschenen VLC mediaplayer 0.9.2 zijn beide zaken aangepakt. Lees verder »

Belangrijke beveiligingsupdates: VLC 0.8.6i, Firefox 2.0.0.16 & 3.0.1 en SeaMonkey 1.1.11

Wij bieden regelmatig een overzicht van belangrijke beveiligingsupdates* van gratis software. Internet criminelen proberen steeds vaker via zwakke plekken in software persoonlijke gegevens te stelen of malware op iemands pc te installeren. Het is daarom zaak om - behalve Windows - alle software op uw pc up to date te houden. Lees verder »

Beveiligingsupdate VLC mediaplayer: versie 0.8.6f

Vandaag is een beveiligingsupdate verschenen van VLC mediaplayer. Versie 0.8.6f dicht enkele lekken in het verwerken van ondertitels die door kwaadwillenden misbruikt konden worden om iemands pc over te nemen. Ook een kwetsbaarheid in de afhandeling van Real-bestanden is verholpen. Lees meer over de lekken bij Secunia.

Volgnummer 0.8.6f is de tweede beveiligingsupdate van VLC in korte tijd. Een maand geleden werden eveneens enkele lekken opgelost. Andere mediaspelers als QuickTime en RealPlayer worden ook steeds vaker het doelwit van internetcriminelen en zien zich genoodzaakt regelmatig nieuwe versies uit te brengen. Zaak dus om te blijven updaten.

Download VLC mediaplayer

Inhoud syndiceren

Main menu

by Dr. Radut