Twaalfde en laatste bèta van Firefox 4 verschenen

De twaalfde en, hopelijk, laatste bèta van Firefox 4 is uitgebracht door Mozilla. Opnieuw is deze proefversie later uitgekomen dan gepland. De uitgave van de uiteindelijke versie 4.0 wordt dan ook niet voor medio maart verwacht.

De zoveelste vertraging in het ontwikkelproces van Firefox 4 zorgt ervoor dat eind februari ook niet meer gehaald gaat worden als release-datum. Firefox 4.0 zou oorspronkelijk in november 2010 uitkomen, maar het lijkt erop dat het maart 2011 gaat worden.

Mozilla had veel problemen met onverwachte fouten in de proefversies die keer op keer voor uitstel van de releases zorgden. De twaalfde bèta is gisteren verschenen en lost weer veel bugs op in Mozilla's browser die de stabiliteit en prestaties moeten vergroten. Verder is het bekijken van Flash-onderdelen op websites verbeterd en werken plugins beter als de hardware-acceleratie in Firefox ingeschakeld is.

Als het goed is komen er nu nog één of meer release candidates (bijna afgeronde versies) voordat de definitieve Firefox 4 eindelijk uitkomt.

Download Nederlandse Firefox 4b12 (directe link, voor gevorderden)
Download Firefox 4b12 voor Mac OS X en Linux

Lees meer over de totstandkoming van Firefox 4

Bron: Release notes

Deel dit artikel: 

Reacties

de meest achteropgelopen stomme browser die er bestaat, om de haverklap wat anders.of je het te veel addons of je hebt wat anders
surf nu toch met ie8, stukken beter dan dit zogenaamd vooruitstrevend middeleeuws geval. hoe is het in godsnaam mogelijk, wat zei onze Toon alweer (wat zij n we toch krenterig) ik ben deze voorbij gestreefdde browser meer dan beu. voor mij een omhooggevallen en door deze site volledig ten onrechte aanbevolen browser.

Dit is gewoonweg de allerbeste browser, je hoeft natuurlijk geen addons te gebruiken als je dat niet wilt, maar ze geven de browser wel meer functionaliteit en meer mogelijkheden.
Een snelle browser met de meeste mogelijkheden vergeleken met de rest,
sneller dan IE en Opera, en misschien wel sneller dan Chrome.
Veel veiliger ook naar mijn mening.
IE8 zit vol gaten, wil je een andere behalve FF gebruiken doe dan lekker IE9, stukken beter dan IE8 maar, naar mijn mening niet beter dan al die andere browsers.

Ps: Redactie? Ik vind dat deze browser boven aan de lijst van alle browsers moet staan gezien de vooruit gang, veiligheid en snelheid van de browser.

Het is wel een heeeel stuk sneller geworden, (nog) veel sneller dan Chrome!!

Reageer