Twintig procent printer inkt besparen met gratis Nederlands eco-lettertype

Een Nederlands bedrijf heeft een lettertype ontwikkeld dat twintig procent minder inkt gebruikt bij het printen. Spranq Eco Sans, zoals het heet, is gratis te downloaden.

Alle kleine beetjes helpen in deze tijden van financiële crisis. Dus ook een lettertype dat 20% printerinkt bespaart. Het Nederlandse communicatiebureau Spranq heeft een lettertype bedacht dat dit voor elkaar krijgt. Dit 'Eco font' is zo zuinig omdat het witte, ronde uitsparingen in de letters verwerkt heeft. Zie de afbeelding:

Op groot formaat is dit natuurlijk niet mooi, maar als 10-punts lettertype zijn de rondjes niet te zien. Het Eco font is gebaseerd op Vera Sans, een open source lettertype. Het Eco font is gratis te downloaden. Na het downloaden dient u het ttf-bestandje uit te pakken in de map C:\Windows\fonts (of lees hier instructies om het lettertype te installeren). Het lettertype is dan vanuit elke applicatie te gebruiken onder de naam Spranq Eco Sans.

Download Spranq Eco Sans

Deel dit artikel: 

Reacties

oeps , 2008 zie ik

Niks krenterig; zo gauw ik deze letter kreeg toegestuurd ben ik deze gaan gebruiken.
Het enige nadeel, voor zover je er van zou kunnen spreken, is de wazigheid als je deze b.v. in je tekstverwerker of als e-mailletter gaat gebruiken.
Persoonlijk heb ik er geen probleem mee, al was het alleen maar omdat het een schreefloze, dus duidelijke, letter is.

Alhoewelik zelden print -verbaas me wel eens bij anderen, partikulieren, hoeveel inkt en kopieerpapier er doorheen gaat- en meestal tekst en beeld in mijn doc./mijn afbeeldingen zet en meteen op een USB stick, vind ik de letter ook nog eens heel mooi.
Veelal gebruik ik de Eurostile en/of de Comic Sans MS, ook schreefloos maar wel wat sierlijker dan de Eurostile

ik kan de download niet vinden.

Vele kleine besparingen door meerdere personen zorgt ook voor een grote besparing, met een gezonde invloed op het milieu

Prima uitvinding: het resultaat is goed, en het spaart me peperdure inkt. Dus waarom niet?

Iedereen heeft een beetje gelijk, natuurlijk, overdrijven blijft overdrijven. Draft geeft nogal wat rendement, ook juist. En niet printen is nog zuiniger, dat is evident.
Ik vind toner alles behalve goedkoop, dus elke besparing is goed.
En vooral: de wet van het getal telt hier, voor grote werkgevers die veel drukken, zoals UWV, kan 20% al een hele som worden.

Als ik snel iets wil afdrukken voor mezelf of om door te geven stel ik de printer in op draft en dit bespaart ookk al wat inkt.

meer dan krenterig

valse besparingen, hopeloos zoiets.
kieviette

is dat nu echt een gezonde besparing???

Sorry dit gaat me nu echt te ver, besparingen voor een groep mensen kan er nog inkomen, maar dergelijke besparingen gewoon belachelijk , en dit zonder iemand te willen kwetsen

als ik geen geld meer heb om fatsoenlijk te printen, schrijf ik mijn brief met een pen.

waarom zo krenterig steeds? ( Toon Hermans zei het al eens)

vriendelijke groet
andre

Het gaat niet alleen om de portemonnee, maar ook om het milieu natuurlijk.

amai gij hebt ook geld te veel precies...
toch handig als je wat tekst voor jezelf wil afdrukken en je minder inkt gebruikt?

Waarom toch altijd klagen...
Je hebt hier geen nadeel van, je ziet er niets van, het levert dus alleen maar voordeel op. Het kost geen moeite om het te gebruiken, gewoon als standaard instellen en verder niets.
En het levert ook nog eens 20% besparing op, dus waarom moeilijk doen? Baadt het niet, dan schaadt het niet!

Ik wil u vriendelijk vragen hoe ik deze letter standaard kan instellen?

De uitdrukking "Baat het niet, dan schaadt het niet" zou ik, als ik jou was, toch maar altijd met het eco font printen, al gaat een deel van je 20% op in de "d" die je te veel schrijft.

Als je het zo'n onzin vindt waarom reageer je er dan op? Dat is pas onzin!

overal altijd mensen die ruzie zoeken

Reageer