Firefox 4 bèta 8 uitgekomen

In een schijnbaar oneindige reeks proefversies is nu de achtste bèta van Firefox 4 verschenen. Mozilla lijkt de puntjes zo langzamerhand op de i te zetten. In Firefox 4b8 kleine aanpassingen aan Sync, WebGL en de extensie-beheerder.

In de achtste testversie op weg naar Firefox is de setup van Firefox Sync (om bladwijzers, wachtwoorden enzovoort mee te synchroniseren tussen meerdere pc's, laptops of mobiele telefoons) danig verbeterd. Ook is de snelheid van WebGL, om 3D graphics mee weer te geven, verhoogd en de functionaliteit vergroot.

Verder is de nieuwe extensie-beheerder nog wat gepolijst en zijn veel kleine foutjes opgelost. De nog te verschijnen proefversies van Firefox 4 zullen de puntjes op de i zetten, zodat vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2011 de definitieve versie van Mozilla's browser het daglicht zal zien. Ook van Firefox for Mobile is een nieuwe versie verschenen.

Download Nederlandse Firefox 4b8 voor Windows (voor gevorderden)
Download Firefox 4b8 voor Mac OS X en Linux

Download Firefox for Mobile 4b2 voor Android en Maemo

Lees meer over de totstandkoming van Firefox 4

Bron: Release notes

Deel dit artikel: 

Reacties

FF zelf crashte bij mij _nooit_ onder XP. Plugins wel...

Zou het nu eindelijk gedaan zijn met de fatal crashes onder WinXP?

Ik durf het bijna niet te zeggen omdat ik nogal eens op Firefox heb afgegeven, maar daar komt ie: 48b is op dit moment (voor mij) de browsers der browsers! Wat mij zeer verbaast is de snelheid. Waren de vorige versies nogal traag, de snelheid van 48b overtreft zelfs die van de door mij gekoesterde G. Chr!!! Chapeau Firefox!

Hoi Joost,

Als je vandaag kijkt op de gratis software site dan kun je zien dat daar firefox 4.0 beta 8 kunt downloaden.
dus je moet niet naar de site van firefox gaan want dan download je firefox 4.0 beta 7

Heb net even gekeken maar als ik op de link klik naar firefox 4b8 word ik verwezen naar 4b7.
Hoe zit dat? Krijgen we de link van 4b8 alsnog te zien?

groeten

Joost

De achtste beta is officieel op dit moment nog net niet vrijgegeven (zal nog kwestie van uren zijn). Release notes en downloadlinks zijn er echter al wel. De downloadlink voor Windows is een directe die wel beta 8 geeft. Voor Mac OS X en Linux is de verwijzing naar de gewone pagina die nog beta 7 geeft. Vul echter voor een downloadlink op die pagina 8 ipv 7 in en je krijgt beta 8.

hij is er

Reageer