Nog vier dagen tot Windows 7 - Vierde nieuwe functie: beter beheer van apparaten

Nog vier dagen en Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 7 verschijnt. Wat is er nieuw in Windows 7 ten opzichte van Vista en XP? Wij tellen af naar 22 oktober en belichten elke dag een nieuwe functie of eigenschap van Windows 7. Vandaag: beter beheer van apparaten.

In Windows 7 is het beheer van apparaten en printers gecombineerd. Telefoons, camera's en printers die aangesloten worden kunnen vanuit een scherm beheerd worden op deze manier.


Externe apparaten en printers kunnen op één plek beheerd worden

Ook de compatibiliteit met hardware zou verbeterd moeten zijn in Windows 7 ten opzichte van Vista. Bij de introductie van Windows Vista eind 2006 waren er veel problemen met (externe) hardware die niet herkend werd. Pas maanden later konden extra drivers uitkomst bieden in sommige gevallen. 

Microsoft heeft nu alles op alles gezet om te zorgen dat Windows 7 meer apparaten en randapparatuur herkent dan Vista. De nieuwe technologie die hiervoor moet zorgen heet Device Stage. Bij alle randapparatuur (telefoon, printer, camera enzovoort) die wordt aangesloten verschijnt er een venster met alle mogelijke informatie en acties specifiek voor dit apparaat. Synchronisatie, bestanden uitwisselen en andere handelingen moeten zo vergemakkelijkt worden. En handig is dat alle externe apparaten nu vanuit één venster verbonden, beheerd en gebruikt kunnen worden. Als alles werkt natuurlijk.

Heeft u vertrouwen in de compatibiliteit van Windows 7 met externe apparaten? Of wacht u nog even met de aanschaf van een nieuwe pc tot alle kinderziekten aangepakt zijn?

Lees alle bijdragen van Nog x dagen tot Windows 7

Deel dit artikel: 

Reacties

Destijds uiterst tevreden met mijn windows 98 ondanks dat dit besturingssysteem weinig stabiel was. Over xp ook tevreden ondanks dat enkele programma’s van win 98 niet meer functioneerden.
Eind 2007 vista, ontgoochelend alleen het uitzicht was fraai.
Compabiliteit met oudere programma’s bijna nul, vrienden hun printer of scanner werkte niet meer. Na een maand terug XP geïnstalleerd.
Als windows 7 gebaseerd is op vista mogen ze het houden.
Ben ondertussen Linux aan het uittesten, draait sneller, stabiel en de enkele windows programma’s die ik nog gebruik perfect onder Wine en boven alles en daar draait het op deze site om het is GRATIS.
Ik zoek me wel een nieuwe pc zonder os, installeer ik zelf wat ik wens en het scheelt nog enkele tientjes als er geen windows opstaat.

Reageer