Nog twee dagen tot Windows 7 - Zesde deel nieuwe functies: diverse kleine verbeteringen

Nog twee dagen en Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 7 verschijnt. Wat is er nieuw in Windows 7 ten opzichte van Vista en XP? Wij tellen af naar 22 oktober en belichten elke dag een nieuwe functie of eigenschap van Windows 7. Vandaag: diverse kleine verbeteringen.

Windows 7 kent natuurlijk tal van vernieuwingen die wij niet allemaal uitgebreid kunnen belichten. Daarom een greep uit de noviteiten.

  • Windows Search is verbeterd - geïntroduceerd in Vista en volgens Microsoft zijn de zoekresultaten nu veel relevanter als u naar bestanden (muziek, foto's, documenten), e-mails of toepassingen zoekt.
  • Het bureaublad is aangepast - de sidebar in Vista is vervangen door losse gadgets op het bureaublad (zoals tijd, weer, kalender etc.). Openstaande vensters kunnen makkelijker georganiseerd worden ook in één klap transparant gemaakt om de onderliggende gadgets te kunnen zien:
  • Beschikbare netwerken kunnen gelijk in de systeembalk bekeken worden - en er kan met één klik verbinding worden gemaakt met een netwerk:
 
  • Muziek en films zijn eenvoudiger te streamen op uw thuisnetwerk met Windows Mediaspeler.
  • Windows Live Essentials is een los te downloaden pakket met freeware - Microsoft heeft een aantal programma's als Windows Mail, Live Messenger en Movie Maker uit Windows 7 gehaald. Deze zijn nu als bundel te downloaden. Enerzijds is dit om de Live webdiensten van Microsoft te versterken, anderzijds is Microsoft misschien bang voor meer rechtszaken wegens oneerlijke concurrentie door standaard meegeleverde software in Windows.
  • Windows 7 is geschikt voor touch screens.

Heeft u ervaringen opgedaan met nieuwe functies in Windows 7? Laat het hieronder weten in de reacties.

Lees alle bijdragen van Nog x dagen tot Windows 7

Deel dit artikel: 

Reacties

Iemand al ervaring met twee sidebar widgets MiniTV en MiniRadio die lekker werken onder Vista. Wil even weten of ze het ook goed doen onder 7? Staan op gallery dot live dot com

Vreemd genoeg heeft de redactie de commentaren bij het vorige item -Home Group- weggehaald. U niet welgevallig,
is GSS een promo instrument van M$?

XP tot april 2014 !

Misschien omdat er alleen een commentaar stond dat nergens over ging, en zeker niet over Windows 7...
Regelmatige bezoekers weten dat GSS niet zo pro Microsoft is.

[herstel: per ongeluk was de commentaar-functie bij dat item uitgezet. Dat is nu weer rechtgezet en daarmee zijn alle reacties ook weer terug]

Mee eens, maar wat ik tot nu toe op GSS wel heb gezien over de nieuwe functies van Win7 gaat ook nergens over, Win7 is meer van hetzelfde maar dan alleen anders.
Wie maakt het bijv. wat uit of je de randapparatuur in één scherm of in afzonderlijke ziet?
M.i. de moeite niet om er ook maar een cent aan te besteden, laat staan een nieuwe PC voor aan te schaffen plus randpparatuur.

No sale.

Microsoft is zelf trots op het nieuwe apparatenbeheer - en beweert ook dat randapparatuur beter herkend wordt dan (zwakke punt) onder Vista. Iedereen mag zelf zijn conclusies trekken als Windows 7 morgen geleverd wordt.

waar blijft avast 5 final ?

vraag ik mij ook af, al bijna eind oktober nu ....

De sidebar in Vista kun je ook gewoon weg halen, en de gadgets los op het scherm weer geven en verplaatsen.dus daar is niet veel nieuws aan.maar ja je moet toch wat melden is het niet.
windows 7 zal best wel goed werken, maar ik blijf eerst bij vista bevalt me zeer goed,

Windows 7: een nieuw likje verf over Windows Vista. Hier is Microsoft wel blij mee, al die gratis pr. Daarom: nog een paar nachtjes slapen en dan verschijnt Linux OpenSuse 11.2. Op 12 november a.s.

waar blijft ubuntu 9.10 karmic koala ???

Op 30 oktober, nog een weekje wachten...

Reageer