Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

Nederlandse Service Pack 3 (SP3) voor Windows XP officieel beschikbaar

Na enig uitstel vanwege compatibiliteitsproblemen is Service Pack 3 voor Windows XP vanaf vandaag officieel beschikbaar via Windows Update. Ook de Nederlandse versie van SP3 is al te downloaden.

Eigenlijk zou Service Pack 3 (SP3) vorige week al voor de Engelse versie en maandag 5 mei voor de Nederlandse versie van Windows XP aangeboden worden. Door een compatibiliteitsprobleem voor gebruikers van het Dynamics Retail Management System (RMS) werd de uitrol vertraagd. Nu deze problemen opgelost zijn is SP3 vanaf vanochtend te verkrijgen via Windows Update.


SP3 voor XP is te downloaden via Windows Update

Service Pack 3 bevat alle eerder gepubliceerde stabiliteits- en veiligheidsupdates voor Windows XP. Ook bevat het pakket een aantal nieuwe updates die met name de beveiliging en de netwerkmogelijkheden van Windows XP uitbreiden. Verder werd eind vorig jaar bekend dat een Release Candidate van SP3 Windows XP tot wel 10% sneller kon maken bij bepaalde taken. Internet Explorer 7 zit niet in het pakket, die dient u los te downloaden.

Service Pack 3 is de laatste grote update voor Windows XP. Gezien de impopulariteit van Windows Vista hopen veel mensen dat ze met SP3 voor XP nog een aantal jaren vooruit kunnen. De losse verkoop van Windows XP wordt trouwens in juni dit jaar stopgezet. Beveiligingsupdates voor XP blijven nog wel verschijnen tot 2014.

U kunt SP3 via Windows Update downloaden. Later wordt het pakket ook via de Automatische Updates aangeboden.

Ga naar Windows Update en download het Nederlandse Service Pack 3 voor Windows XP
(klik op de knop 'Snel' en download SP3 NL)

Update 10 mei
Lees hier een stappenplan en oplossingen voor problemen met de installatie van SP3

Reacties

SP3

Scheelt het als je de oude updates verwijdert qua ruimte?

Updates

Updates die je al hebt worden niet opnieuw gedownload.

update Windows SP3

update wordt wel gedownloaded maar niet geinstalleerd (inmiddels 4 x geprobeerd,automatisch en handmatig.. ,steeds mislukt.. !)in verband met foutmelding )x8007F0cc t.w kernsysteembestand(kernel) niet aanwezig .
wie weet de oplossing ?

Ik had hetzelfde probleem (

Ik had hetzelfde probleem ( x8007F0cc t.w kernsysteembestand )

kernel

Kernelbestand te verwijderen uit Boot.ini ,daarna werkt alles weer perfect

kernel

Inmiddels opgelost door het Kernel bestand uit de Boot.ini te verwijderen. Thans gaat downloaden en installeren perfekt.

sp3

heb je servicepack 2 al geinstalleerd? dat schijnt nodig te zijn voor sp3...

niet zo goed

ik heb het vanmorgen gedownload en had er nogal wat problemen mee,ik kreeg een hele reeks foutmeldingen en xpize werkte niet meer,en toen ik mijn hotmail opende begon msn messenger zich spontaan te (her)installeren.

Eventjes wachten

Ik wacht nog even met deze installatie. Zijn nog veel problemen mee. Ik neem hem wel mee volgende maand via auto update.

Let op bij de auto update

Gisteravond was SP3 (WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe) bij mij via auto update gedownload.
Bij de Microsoft documentatie staat dat het nog een XP Service Pack 3 Release Candidate is. "Microsoft Support biedt voor deze versie van Windows XP Service Pack 3 (SP3) geen ondersteuning (telefonisch, e-mail of online chat)."

"Microsoft Shared Computer Toolkit" en "Verbinding met extern bureaublad 6.0 MUI-pakket (update 925877 voor Windows XP)" zijn volgens MS niet compatible met SP3.

Zelf heb ik nog geen problemen ontdekt bij het gebruik van deze SP3 net als bij de Engelstalige RC3 van SP3.

Wacht maar binnen kort krijg

Wacht maar binnen kort krijg jij dus net als ik de melding dat je geen ligitieme XP software versie heb en wordt je na 18 dagen dus geript

nergens last van

heb die nieuwe service pack erop staan alles werkt gewoon hetzelfde.. alleen starten is wat sneller voor de rest niks

Extern bureaublad naar de XP SP3 compu werkt niet meer.

Helaas werkt een verbinding van een externe computer naar de SP3 versie niet meer. Het is géén firewall instelling en ook geen issue m.b.t. het moeten zetten van vinkjes bij 'hulp op afstand' of 'Extern bureaublad'.

Dit is ernstig als je gewend bent de file te omzeilen en het milieu te sparen door vanuit huis te werken op je computer op het werk...

Wat dit aangaat dus geen aanrader. Wat de rest van de werking van XP SP3 betreft vind ik SP3 in ieder geval merkbaar sneller werken dan voorheen met SP2.

en andersom

Kun je met SP3 PC nog wel op een SP2 remote desktop doen?

prima

Alles werkt prima na de installatie van sp3 en ik merk zelfs een lichte snelheidsverhoging.

Ik ook

Doet het prima! Lichte snelheidsverhoging inderdaad.

Vraagje

Moet je perse SP2 geïnstalleerd hebben voordat je SP3 installeert of wordt bij het installeren het hele pakket van SP2 gelijk meegenomen?

probleem

Na ongeveer 3kwart van de installatie kreeg ik plotseling de foutmelding "'toegang geweigerd"'
gevolgd door ,installatie van sp 3 kan niet worden voltooid,daarna werd sp 3 automatisch gedeinstalleerd.
Dick Westerman.

Ik krijg geen foutmeldingen,

Ik krijg geen foutmeldingen, het hele downloadproces (nou ja, er moet eigenlijk niks gedownload worden, want ik heb alle updates eerder al appart binnengehaald) en installatieproces verloopt zonder problemen.
Zo lijkt het toch, want bij heropstarten loopt ie vast.
Uren naeen blijft het beruchte "blokje" heen weer lopen onder het XP-logo zonder dat er verder ook maar iets gebeurt. Vreselijk irritant !

Jij wordt tenminste vooraf verwittigd dat de boel in het honderd loopt, al blijft het resultaat hetzelfde : SP 3 is niet geïnstalleerd.

Hallo Dick ben jij toevallig

Hallo Dick ben jij toevallig planner bij Westerman uit Nieuw Leusen?
Ik ben Adri van Hereijgers Transport.

sp 3

nou bij mij doet ie het prima hoor, ik heb nergens problemen mee

probleem

Na installatie van SP3 kon de computer niet meer opstarten.Alles dus weer terug gezet naar de oude toestand.Nogmaals geprobeerd en hetzelfde resultaat.

Ik had net hetzelfde

Ik had net hetzelfde probleem : de pc startte niet meer op na installatie van SP3. In veilige modus opstarten lukte wel, waarbij netjes werd aangegeven dat Windows XP met SP3 als besturingssysteem geinstalleerd waren.
Uiteindelijk heb ik de pc via systeemherstel teruggezet naar de oude toestand, waarbij ik wel kon kiezen voor 2 door het systeem bij installatie van SP3 aangemaakte herstelpunten. Heb ik veiligheidshalve maar niet gedaan ...

Bij de één lukt het meteen, bij de ander draait alles hopeloos in de soep.
Welke beveiligingssoftware gebruik jij ? Het moet toch ergens aan liggen, hé.

misschien de firewall

Bij mij ging de installatie zonder problemen. Maar ik zou mij kunnen voorstellen dat een bepaalde firewall roet in het eten gooit tijdens de sp3 installatie. Ik gebruik zelf Filseclab firewall die standaard al het Microsoft internetverkeer toelaat.(overigens, deze optie is ook uit te schakelen)
http://www.filseclab.com/eng/products/firewall.htm

Na de sp3 installatie loopt windows bij mij veel sneller

Vreemd

Tssssssss.............Wat voor pc,s hebben jullie inhemelsnaam zeg!
SP3 werkt gewoon perfect, en de installatie ook. ;-)

wijsneus

zo'n vierkante,slimmerd!

SP3

Ik heb, net als met SP2, SP3 eerst met Autostreamer gestreamd met de oorspronkelijke XPPro-cd (zodat ik bij een navolgende installatie niet steeds daarna SP3 moet runnen). Het installeren ging perfect en heb het idee dat XP met opstarten iets sneller is, maar dat is secondenwerk. Heb nog geen onverwachte geintjes gehad.

ik wacht nog wel op de

ik wacht nog wel op de update die in juni komt eerder doe ik het niet

Back-Up?

Worden al je bestanden op je computer gewist nadat je de update hebt uitgevoerd of worden deze behouden? Want volgens Microsoft is het wel nodig om een back-up van je bestanden te maken.

weinig problemen

geen problemen ondervonden na installatie, hopelijk komt er niks meer van achter de hoek, windows kennende steeds met twee woorden spreken.

Maar of mijn xp versneld is lijkt me een utopische visie, misschien de chronometer erbijhalen.

Dus al met al, geen problemen, maar weet niet zo goed waarom dit nodig was.

kieviette

geen problemen !

Want ik gebruik al jaren Linux
:)

geen problemen

geen problemen

xp3

leuk een nieuwe opdatet

update sp3? of iets anders?

Deze avond heeft Microsoft bij het afsluiten mijn windows Sp2 geüpdated naar Sp3. Tenminste zo denk ik toch.
Alles verliep vrij vlot en snel (5 à 10 minuten).
Na de automatische afsluiting heb ik de Pc opnieuw opgestart.
Opnieuw alles OK.
Nu weet ik niet wat er feitelijk geüpdated is en welke bestanden er bij gekomen zijn.
Aan wat kan ik zien wat er gebeurd is?

Is er iemand die mij kan helpen?

Met dank
J.
MS-7204 MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD, GeForce 6700 XL, Windows XP, Home, SP2, NL, Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz, 1024 MB RAM, HDD:244 GB, NTFS, Firefox 2.0, Outlook Express

Gewone updates

Ik denk niet dat je sp3 als update hebt gekregen. Die wordt pas later automatisch aangeboden en bovendien duurt de update naar sp3 minstens een half uur. Bij jou waren het de gewone updates van de maandelijkse patchdag lijkt me:
www.gratissoftwaresite.nl/nieuws/Microsoft+geeft+vier+pleisters+uit+in+mei

Gewone updates

Bedankt gast(guest)
J.

XP SP3

Hier geen problem hoor

xp sp3

Waar?

Sinds SP 3 ziet mijn computer mijn interne 2e harde schijf niet

Heb pas SP 3 Gedownload en alles leek goed.
Hij start normaal op en ik had geen problemen totdat ik iets van mijn 2e interne harde schijf wilde halen. Mijn computer ziet mijn 2e harde schijf niet meer.
Herkennen mensen dit probleem?
Kan ik SP 3 gewoon weer verwijderen via software?
Gr. Rein

SP3 crashed processor?

Ik heb SP3 geinstalleerd en dat ging zonder problemen. Reboot zoals gebruikelijk na een update ook goed. Vervolgens download ik een bestand van internet en mijn pc bevriest. De eninge manier om pc uit te krijgen was via het verwijderen van de voedingstekker, aan/uit knop deed niets.

Nu krijg ik mijn pc niet eens meer opgestart power knop brandt wel maar niet gaat draaien alleen fan viedo kaart hoor je. Via de heldesk-forumlier wordt me vertelt dat mijn moederbord en processor kapot en aan vervangen toe zijn. Iemand anders ook soort gelijk probleem en misschien oplossing?

Na installatie SP3 geen internet meer !

Na probleemloze installatie van sp3 kan ik niet meer op internet. Na het uittrekken en terug insteken van de ethernetkabel in mijn modem-router (us robotics)lukt het wel. Iemand oplossing?

Re: Na installatie SP3 geen internet meer !

Gebruik je toevallig producten van Symantec? Hier staat een verhaal over hoe Norton en SP3 kunnen leiden tot verlies van internetverbinding. Symantec is met een oplossing bezig.

http://webwereld.nl/articles/51247/symantec-software-verslikt-zich-in-xp-sp3.html

Neen, ik gebruik ESET SMART

Neen, ik gebruik ESET SMART SECURITY

ESET

Sinds de installatie van SP3 loopt mijn PC soms vast tijdens het opstarten.
Ik kwam er al snel achter dat dit door ESET SMART SECURITY komt.
Het opstartscherm van ESET bleef nl. staan en de zandloper ging niet weg.
Het is zonde van mijn ESET account, die had nog 3 maanden, maar ik heb ESET er afgehaald en Avast geïnstalleerd.
Daarmee is het probleem verholpe
Hopelijk komt ESET met een update i.v.m. SP3.

Willem

Ik redeneer precies

Ik redeneer precies andersom: als SP 3 problemen geeft met Eset, dan laat ik Eset staan en ga ik niet over op SP3. Bij mij was het zo dat de virusdetectie van Eset niet meer werkte na het installeren van deze service pack. Ik ben dan onveiliger dan wanneer ik Eset eraf gooi en het service pack behoud. Ik zal niet kiezen voor een ander beveiligingspakket vanwege SP 3 omdat ik erg tevreden ben met Eset Smart Security.

Na installatie SP3 leeg bureaublad!

Het installeren liep zonder problemen. Maar wanneer ik windows opstart en me aanmeld, krijg ik een leeg bureaublad te zien; dus geen taakbalk, icoontjes enz.
Om toch een 'normaal' bureablad te krijgen, moet ik eerst 'Gebruiker afmelden' en dan weer aanmelden. Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen?

Dank u

Sp3 Verwijderen van pc

ik heb Sp3 op mijn pc staan maar ik wil het er af hebben. het werk niet goed
wie kan mij helpen

Je kunt terug naar SP 2 als

Je kunt terug naar SP 2 als dit er op stond, door de fabrieksinstellingen terug te zetten. Dit las ik op deze website:
"windows startt niet meer op!
Geplaatst door op 15 Mei, 2008 - 07:34

Na installatie van servicepack 3 wilde Windows niet meer opstarten.
De Veilige modus lukte wel maar verder was het onmogelijk.
met F10 de fabrieksinstellingen hersteld en draai nu zonder servicepack 3.
Overstappen naan Linux komt op deze wijze wel heel dicht bij!"

Ik weet niet goed wanneer je F10 moet gebruiken, maar waarschijnlijk tijdens opstarten.

Klaas

sp3 word ook niet door mijn

sp3 word ook niet door mijn op de pc gezet en ook niet bij de maandelijkse update ,die laat ik niet toe

Main menu

blog | by Dr. Radut