Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

Grote update AVG 8 Free moet problemen verhelpen

AVG 8 is nu ruim twee maanden op de markt. In de nieuwe AVG zaten veel verbeteringen, maar toch meldde een aantal gebruikers ook problemen. Vandaag verscheen een belangrijke update ('SP1') voor de gratis virusscanner die de grootste ergernissen moet oplossen.

AVG 8 Free kwam eind april uit. Producent Grisoft had flink gesleuteld aan de nieuwe versie van de virusscanner. Zo werd de opsporing van spyware geïntegreerd in het programma en was er een Link Scanner bijgevoegd die zoeken op internet moet beveiligen. Samen met een geheel vernieuwde interface en scanengine bevatte AVG 8 dus heel wat vernieuwingen. En zoals zo vaak bij grote veranderingen bleken er ook nogal wat onvolkomenheden in de nieuwe AVG geslopen te zijn.

Op het forum van Gratis Software Site ziet u veel problemen genoemd. Voornaamste zaken die gemeld worden zijn:

 • problemen met de linkscanner van AVG (die zorgt voor crashes van Internet Explorer en Firefox en het zoeken met Google en Yahoo! kan vertragen)
 • problemen met de e-mail scanner (die niet altijd volledig functioneel is)
 • problemen met de immunisatie door anti-spyware-programma's als Spybot S&D (AVG 8 ziet deze immunisatie aan voor een beveiligingsprobleem, waardoor duizenden problemen gemeld kunnen worden)
 • problemen met de update functie (crashes of inactieve status)
 • AVG 8 vertraagt het systeem na het opstarten en is zwaarder dan AVG 7.5

Problemen verholpen in AVG 8.0.135 SP1

Er is nu een grote update voor AVG 8 uitgebracht die veel van deze problemen moet oplossen. Grisoft noemt de nieuwe versie zelfs AVG 8.0.135 - SP1, waarmee - naar analogie met Windows - waarschijnlijk Service Pack 1 bedoeld zal worden. Dit 'service pack' voor AVG lost onder andere de volgende zaken op:

 • problemen met de slaapstand en stand-by worden verholpen
 • diverse verbeteringen aan de e-mail-scanner
 • verminderde belasting van het werkgeheugen (wat de snelheid ten goede komt)
 • crashes bij updates opgelost
 • problemen met inactieve componenten na updates verholpen
 • verbeteringen aan het Web Shield en de Link Scanner
 • mogelijkheid toegevoegd om de status van een inactieve component te negeren, zodat AVG bijvoorbeeld niet meer waarschuwt als u de Link Scanner uitzet (zie deze tip)
 • voor een programmaupdate wordt een Systeem Herstelpunt gemaakt
 • in veilige modus laadt AVG nu alleen minimale drivers om problemen met Windows te voorkomen
 • er wordt een extra AVG-icoon in de systeembalk weergegeven als AVG een scan uitvoert (die via het rechtermuismenu gestopt kan worden)

Problemen met de immunisatie van bepaalde anti-spyware-programma's waren in vorige updates al aangepakt.

Download AVG 8.0.135 SP1

Tips

AVG 8 - installeren zonder AVG Security Toolbar (of deze later uitschakelen)
AVG 8 - Dagelijkse scan omzetten naar wekelijkse

AVG 8 - Haal onderschrift onder mail weg

Reacties

update problemen

De update problemen vond ik wel dusdanig vervelend worden dat ik een tijdje geleden ben geswitched naar Avast! Voor familie (die onder categorie digibeten valt..) heb ik AVG ook maar vervangen door Avast! Je hebt naar Avast! geen omkijken (updates gaan erg soepel) en qua functionaliteit doet deze niks voor AVG onder!

avg

gelijk, heb je, ben na problemen ook op avast overgestapt, problemen verholpen, simpel eenvoudig en degelijk
groeten
kieviette

avg

wat goed is en een keer wat problemen geeft hoeft niet gelijk vervangen te worden
heb al jaren plezier van avg

AVG SP1

Na de upgrade naar AVG SP1 kan ik de windows sidebar niet meer gebruiken ! Het programma kan niet meer opstarten.

AVG SP1

Hallo,
Ik kan AVG sinds de laatste update SP1 via het icoon niet meer openen.
Krijg steeds een foutmelding ( meld deze fout aan microsoft)
Wat moet ik doen?

de update werkt niet meer

de update werkt niet meer ,ik heb hem verwijderd ,en ik heb een ander virus programma weer op gezet

update

Probeer in ieder geval een paar keer handmatig te updaten want ze hebben al enige problemen opgelost na het uitkomen van SP1

AVG en avast!

AVG begint al behoorlijk de kuren van loodzware scanners als Norton te krijgen, zo te zien. Ik heb de nieuwe versie een paar dagen geprobeerd, maar ben snel weer teruggekeerd naar het simpel ogende maar inderdaad minstens even effectieve avast! Af en toe een online scan erover voor de zekerheid - hoewel dat niet echt nodig is - of de scanfuntionaliteit van Norton in het Google-pakket erop los laten, dat biedt mij althans genoeg vertrouwen in het snel, onopvallend en rustig werkende programma.

*AVG UPDATE PROBLEMEN*

Ik heb ook problemen ondervonden met AVG,
op een dag gaf hij steeds aan dat ik de computer moest herstarten om de updates te voltooien, dit heb ik gedaan maar hij bleef het telkens maar weer aangeven...

Vervolgens heb ik AVG volledig verwijderd van mijn systeem en heb hem daarna middels een nieuwe installatie er weer opgezet.
Nu werkt hij weer prima naar behoren!

- Misschien een tip voor andere gebruikers die hier ook problemen mee ondervonden hebben.

AVG verwijderen

ik zit met hetzelfde probleem, ik moet de pc herstarten voor de update maar vervolgens gebeurt er niks. Het lukt me niet op AVG te verwijderen, dan geeft hij een foutmelding :
Local machine: installation failed
Installation:
Error: Action failed for file avgemc.exe: creating backup....
Error 0x80070002 %DESTINATION% = "C:\Program Files\AVG\AVG8\avgemc.exe.install_backup_1", %SOURCE% = "C:\Program Files\AVG\AVG8\avgemc.exe"
Wie weet de oplossing??
groet Brigitte

Re AVG verwijderen

ga naar avg verwijder tools

http://www.avg.com/us.download-tools

Ja jammer dat dit programma

Ja jammer dat dit programma inderdaad zo groot geworden is, en zoveel resources in gebruik heeft, 4 processen tel ik er nu, en iets van 40 mb intern geheugen gebruik hiervoor.
Na de laatste update werkte de mail scanner bij mij niet meer. Product helemaal verwijderd en opnieuw geinstalleerd, dat lijkt het gewenste resultaat te hebben.

ook problemen

ja idd sinds 2 maanden benikook niet meer echt tevreden over avg
eerst werd er niet beschermd voor virussen ennu chekt hijmijn email niet meer ikkan updaten tot ik een ons weeg maar hij werkt hem niet bij!!!
waarom iets veranderen als het goed werkte??????????

AVG

Geef mij maar Avast, heb AVG er op gehad werkt niet zoals ik had verwacht alleen maar melding van start uw pc opnieuw op voor updates te voltooien, maar er waren helemaal geen updates, daarom maar weer terug gegaan naar Avast dit werkt prima en is volgens mij zeker zo goed als AVG.
Huub

AVG --> Avast!

Onafhankelijk van de mening van anderen hier heb ik net hetzelfde gedaan: AVG struikelde over eigen benen, trop is te veel, dus Avast! dan maar. En de pc's "lopen" weer "als een zonnetje".

avg 8.0

ik heb gisteren op de pc een kot gekregen opeens van avg en en die begon te scannen maar nu kan hij niet meer updaten er staat steeds dat hij en bin file mist en heb al twee keer avg helemaal verwijder en herinstalleerd en blijft zelfde probleem

re

iedereen heeft dit probleem blijkbaar na even op google rond te kijken (ik ook).
ik denk dat ge gewoon op de volgende update moet wachten

Op dit moment update

Op dit moment update uitgevoerd en hij doet het weer, dus allemaal updaten en het probleem is weg

Avg schept grote problemen!

ik heb deze in dit weekend moeten verwijderen.
gelukkig ben ik een ervaren computer gebruiker en ik kan U zeggen dat ik gans mijn zondag heb moeten opofferen om mijn pc weer normaal te doen werken thx to Free-AVG!!!
ik werk momenteel zonder virrus scanner daar ik echt de zin er niet meer van inzie? Ik denk dat degene die virrus programma's schrijft ook degene is die virrussen aanmaakt (lol).
Alex

avg schept een vertrouwelijke band

ik had laatst mijn windows computer met avg voorzien.
tot mijn grote verbazing werkte mijn computer niet meer.
ik gebruik windows vista, en ik dacht dat het door cube desktop kwam dat ik die dag ook had geinstaleert. maar het kwam dus door de virusscanner. Om dit `virus` te verwijderen heb ik zelfs een nieuwe instalatie van windows vista moeten instaleren omdat ik anders niet eens kon lezen hoe dit op te lossen was.
gelukkig kon ik op jullie site lezen waaraan het rare startprobleem lag. Nu bieden ze me dus een gratis versie aan, mooi niet. Mijn vertrouwen zijn ze kwijt. Voor wie hetzelfde geld heb ik een goede alternatief, antivir.
met vriendelijke groet jerry

cookies

bij mij komt er dat er veel cookies zijn, maar weet iemand hoe ik die verwijder??
x

AVG update probleem

Dit probleem heb ik dus ook.

AVG update probleem

Hier boven is mijn vraag, hier t probleem. Wat kan ik doen??????

Geplaatst door brigitte (niet geverifiëerd) op 20 Februari, 2009 - 19:44
ik zit met hetzelfde probleem, ik moet de pc herstarten voor de update maar vervolgens gebeurt er niks. Het lukt me niet op AVG te verwijderen, dan geeft hij een foutmelding :
Local machine: installation failed
Installation:
Error: Action failed for file avgemc.exe: creating backup....
Error 0x80070002 %DESTINATION% = "C:\Program Files\AVG\AVG8\avgemc.exe.install_backup_1", %SOURCE% = "C:\Program Files\AVG\AVG8\avgemc.exe"
Wie weet de oplossing??

Kijk even op deze pagina:

Kijk even op deze pagina: http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/Oplossing+voor+foutmelding+bij+mislukte+installatie+AVG+Free+8.5
Inclusief de reacties daar. Succes!

Main menu

blog | by Dr. Radut