Secondary menu

Deze pagina is al een aantal jaren oud. Bekijk voor actuele informatie de voorpagina, boordevol met downloads, tips en nieuws.

Gratis tekenprogramma Inkscape 0.46 kan pdf bewerken

OpenOffice.org 3.0 belooft in het najaar een extensie te leveren waarmee pdf-bestanden bewerkt kunnen worden. Tekenprogramma Inkscape heeft deze functie nu al - in versie 0.46 die deze week verscheen. Eindelijk een gratis pdf editor.

Inkscape is een open source vector tekenprogramma dat kan wedijveren met CorelDraw. Het biedt veel mogelijkheden op het gebied van scalable vector graphics (svg) en is een van de uitgebreidste gratis tekenprogramma's die er zijn. Inkscape beschikt over een groot arsenaal aan teken-, vorm- en tekstwerktuigen en heeft vele filters en kleurpaletten.

De net verschenen versie 0.46 van Inkscape is een gedenkwaadige uitgave. Behalve veel andere verbeteringen springt één nieuwe functionaliteit speciaal in het oog: de mogelijkheid om bepaalde pdf-bestanden te bewerken. Waren voorheen dure programma's nodig om pdf'jes te editen, nu kan het met de gratis applicatie Inkscape!

U kunt met Inkscape een pdf-bestand openen en de figuren, foto's en objecten erin verwijderen, transformeren of verplaatsen. Ook de tekst uit pdf'jes kan worden gewijzigd en aangevuld. Zo kunt u teksten nog snel even aanpassen zonder dat u het originele document heeft. Nadat u het bestand bewerkt heeft kunt u het weer opslaan als postscript, svg of pdf (hoewel dit soms tot gegevensverlies kan leiden).

Inkscape 0.46 is vertaald in het Nederlands en is geschikt voor alle platforms. U kunt nu Inkscape voor Windows, Linux en Mac OS X downloaden.

Download Inkscape

Reacties

TOF nieuws!!

eindelijk iets wat gratis is, en op PDF gebied.

TOF???

Het programma kan helemaal niets, wanneer ik een PDF probeer te openen krijg ik een runtime error.

Super

Doet het hier onder Windows prima met PDFjes!
Mooie nieuwe functies, vooral tweaken vind ik fantastisch.
een flinke sprong vooruit op de vorige versie!

Geweldig

Werkt uitstekend onder Windows XP! Ik ben erg blij met de 0.46 versie.

Ik heb een digitale tekenpen

Ik heb een digitale tekenpen maar ik kan hem in dit programma niet gebruiken hoe kan ik hem invoeren in dit programma?

Ik probeer het programma te

Ik probeer het programma te downloaden maar krijg telkens een foutmelding (er zou iets ontbreken?) Hebben jullie hier ook last van?
groetjes, Alice

Main menu

blog | by Dr. Radut