Gratis uw eigen site met Google Sites

Google gaat maar door met gratis cadeautjes uitdelen op internet. Nu kunt u gratis en heel eenvoudig uw eigen website maken en online zetten met Google Sites. Zonder kennis van html.

Als u een Google- of Gmail-account heeft dan kunt u nu ook uw eigen website creëren en publiceren op het web in enkele minuten. Schrijf u hier in bij Google Sites en ga aan de slag. U kunt dan een naam voor uw site kiezen waarna het adres voor uw website als volgt wordt: http://sites.google.com/s....

Google Sites biedt verschillende sjablonen voor het uiterlijk van uw site en het maken van een pagina gebeurt geheel via het wysiwyg-principe (what you see is what you get - zoals in een tekstverwerker). U hoeft dus geen kennis van html te hebben om binnen een paar minuten uw eigen homepage online te hebben. Voor de website is 100 MB ruimte gereserveerd, dus daar kunt u ook nog even mee vooruit.


Een eenvoudige testpagina op Google Sites

Er wordt (nog?) geen reclame vertoond op uw site. Google Sites is nog niet in het Nederlands, maar integreert wel goed met de andere gratis webapplicaties van Google, zoals Gmail, Google Agenda, Google Documenten, Picasa webalbums (voor foto's) en Google Reader. Als u inlogt op uw Google-account krijgt u al deze webdiensten op een rijtje (u moet zich nog wel overal - gratis - voor aanmelden) en kunt u zo aan de slag in uw online kantoor.

Onduidelijk is of de andere webapplicatie van Google om sites te maken, genaamd Google Page Creator, zal blijven bestaan.

Ga naar Google Sites en maak uw eigen homepage

Bron: Official Google Blog

Deel dit artikel: 

Reacties

Mijn website over het dorpje Garnwerd. Ik zou graag deze site bij google hebben staan. Het is een site wat over het dorpje Garnwerd gaat. Denk dat deze site het beste boven aan de lijst kan staan. Dus als je Garnwerd intikt dat dan mijn site lik als eerste tevoorschijn komt.

Hallo,
Hoe kan ik na de migratie van mijn site de pagina's wijzigen?

Ik weet nu niet meer te vinden hoe ik de page-creator aankan?
Kun u mij instrueren dat ik mijn site weer kan aanpassen? Ik krijg op deze manier niets meer gewijzigd.

Henk Coolen

Reageer