Google brengt Nederlandse versie van fotobewerker Picasa 3.1 uit

Deze week heeft Google de Nederlandse vertaling voor fotobewerker Picasa 3 uitgebracht. In Picasa 3 zitten weer veel nieuwe mogelijkheden zoals een filmmaker, fotoviewer en synchronisatie met Picasa WebAlbums.

Met Picasa 3 kunt u video's maken met de ingebouwde Filmmaker. Van een serie foto's kunt u een filmpje, of eigenlijk een slideshow, maken met muziek eronder. En u kunt deze filmpjes direct uploaden naar YouTube.

De integratie met de online foto-opslag van Picasa, genaamd WebAlbums, is verder uitgebreid. Het is nu mogelijk om de fotocollectie op uw pc automatisch te synchroniseren met uw WebAlbums-account, zodat nieuwe foto's direct online te bewonderen zijn. Op WebAlbums kunt u gratis 1 GB aan foto's kwijt.

Nieuw is verder de Picasa Fotoviewer waarmee u even snel foto's kunt bekijken, al dan niet in een slideshow. Picasa Fotoviewer zit onder het rechtermuisknopmenu en start een stuk sneller op dan Picasa zelf.

Versie 3.1 van Picasa biedt al deze nieuwe functies en is nu ook in het Nederlands vertaald. Picasa is beschikbaar voor Windows XP/Vista, Mac OS X en Linux.

Download Nederlandse Picasa 3.1

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb nooit problemen met picasa gehad maar zinds gisteren na importeren van foto`s viel picasa uit en al mijn foto`s verdwenen van harde schijf.
Met recuva gelukkig weer naar boven kunnen halen.
Vanmiddag alles opnieuw geinporteerd maar weer het zelfde.
Dit is niet leuk meer.
Heeft iemand dit ook mee gemaakt?

graag een reactie op horstfagoo@gmail.com

onder tools - options - general, kan ik geen andere taal kiezen. Het betreffende van is niet bewerkbaar

Geachte redactie,
Ik heb nu Picasa 3 in het Engels, als ik de Nederlandse versie download, komen dan al mijn foto's vanzelf op deze Nederlandse Picasa te staan? Of moet ik dan nog iets extra's doen?
graag reactie,
alvast bedankt.

Je kunt de taal wijzigen via Tools --> Options --> General. Een nieuwe installatie is dus niet nodig!

ik had nederlands maar datis bij de laatse vernieuwing engels geworden. ik wil zo graag weer naar het nederlands ,maar hoe doe ik dat?ik ben geen ster op de computer en blijven mijn fotoos er dan gewoon opstaan?graag een reactie ,alvast bedankt

Zie het bericht dat ik hierboven plaatste. Je hoeft Picasa niet opnieuw te installeren, alleen even de taal wijzigen.

Picasa is een geweldig programma. Het is super blits. Beschikt over diverse fotogereedschappen, een filmmaker en zelfs een mooie fotoviewer. Een geweldig alles-in-een alternatief voor Windows Moviemaker,Photogallery en de Windows Photoviewer. En het werkt zelfs onder Linux en Mac(ik wil graag Ubuntu installeren)!Oke, Picasa is sloom bij lange films maken, maar ja dat zul je bij veel andere programma' s ook wel hebben.

Echt geweldig, het kan alles!

Het is toch gelukt. Eerst heb ik versie 2 geplaatst. Deze gaf aan dat STI.dll miste.
Nadat ik deze had opgehaald en geplaatst had kon ik zonder verdere problemen naar versie 3 upgraden.

Vraagje: ik wil picasa 3 installeren onder Vista Home, maar hij geeft aan dat de gebruiker geen installatie mag doen. Toch is mijn account in VISTA de administrator. Hoe kan dat?
Ik heb picasa altijd onder XP gebruikt en dat gaf nooit problemen, ook niet picasa 3.
Hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

Gebruik al een tijd picasa 2 naar volle tevredenheid.Hoorde dat nu picasa 3 er is.Wil ik graag installeren ,moet ik dan 2 eerst verwijderen of kan ik 3 zo downloaden?
Kees.

Geachte redactie,

U stelt het onderstaande op uw website:

'Versie 3.1 van Picasa biedt al deze nieuwe functies en is nu ook in het Nederlands vertaald. Picasa is beschikbaar voor Windows 2000/XP/Vista en Linux.'

Echter Google zelf acht Picasa 3.1 alleen geschikt voor XP en Vista.

Waarom voegt u eraan toe dat het ook geschikt is voor Windows 2000?

Graag ontvang ik uw reactie,

m.vr.gr.

Johannes

U heeft gelijk. Het is aangepast.

Ik was bij Picasa 1 niet zo onder de indruk.
Maar bij 2 begon het wel leuk te worden en bij Picasa 3, was ik helemaal onder de indruk van Picasa! Wat is dit een geweldig programma. Hij herkent zelf rode-ogen, je kan tekst invoegen, je kan foto's gelijk uploaden naar je blogger-adres, webalbum van picasa of per mail verzenden. Ook kan je hem rechtstreeks sturen naar een afdruksite waarbij die gelijk besteld kan worden,
ook kan je collages maken van je foto;s of een hele film maken ervan.
Er zijn onwijs veel opties en de besturing werkt fijn. Kortom; heel tevreden en gebruik het dagelijks. Je zou het allemaal zelf moeten proberen om dit gratis programma helemaal te kunnen onderzoeken!

Bij mij geen problemen hoor!

Ik ben geheel eens met traag, op mijn PC werkt Corel PSP X2 zelfs sneller.

Bij mij is ie ook niet traag.
Ik vind hem juist heel snel

Picasa is veel en veeeeel te traag voor mijn computer. Geef mij maar

http://www.faststone.org/...

Inderdaad is FastStone snel originele navigatie.
Blijkt ook hier weer de (te lange) gewenning aan een bepaald soort programma. Andere navigatie, onduidelijke mogelijkheden, je mist weer iets ed. Vele navigatie- programma's zijn van een goed niveau en soms beter dan je hebt, maar het kost (te) veel moeite voor jou (en je partner!) om te veranderen. Daarom blijf ik bij Picasa, mede omdat Google erachter staat die continuïteit biedt.

Reageer