Elfde bèta Firefox 4 uit, twaalfde ook nog nodig

De elfde bèta van Firefox 4 is verschenen. In tegenstelling tot eerdere berichten was Firefox 4b10 niet de laatste bèta. Vandaag is de elfde uitgekomen en een twaalfde staat ook nog op de rol om alle bugs weg te werken. De uiteindelijke versie 4 van Firefox stond gepland voor eind februari. Of deze datum gehaald wordt is onzeker.

De elfde bèta lost weer heel veel bugs op en heeft ondersteuning voor de voorgestelde Do Not Track (DNT) header, waardoor gebruikers kunnen aangeven dat advertentie-netwerken hun surfgedrag niet volgen (een soort NEE-NEE sticker voor internet). Ook zijn de status-berichten over de verbinding en het laden van pagina's weer terug. Deze waren verdwenen met het verwijderen van de statusbalk, nu worden ze getoond in een laagje (overlay) boven de betreffende website.

Verder is WebGL, hardware-acceleratie voor het sneller weergeven van 3D graphics, weer aangezet in de Linux-versie van Firefox. Wegens problemen met bepaalde grafische drivers onder Linux zorgde WebGL voor veel crashes. Blijkbaar zijn deze nu verholpen.

Een twaalfde bèta en enkele release candidates die de laatste plooien gladstrijken zullen nog volgen in februari en wellicht maart.

Download Nederlandse Firefox 4b11 (directe link, voor gevorderden)

Lees meer over de totstandkoming van Firefox 4

Bron: Release notes

Deel dit artikel: 

Reacties

Het gaat hier natuurlijk om test versies, dan is het altijd mogelijk dat de boel kan vastlopen. Hier draait de laatste beta trouwens prima ( Mac versie).

Vastlopen FF. Sinds bèta 9 heb ik een conflict tussen Opera en FF4. Na gebruik van FF4, b.v. vanwege de ondersteuning van een IE geoptimaliseerde site, krijg ik van Opera de melding dat Opera niet gestart kan worden omdat er al een sessie actief is.
En als ik Opera (10.11) heb afgesloten, krijg ik soms FF b11 niet gestart.
Misschien is het vastlopen dat Satif meldt, ook zoiets.

Sinds kort FF4 beta 11 geinstalleerd maar hij loopt af en toe vast!!
iemand een idee hoe dat kan, misschien installatiefout?
ik heb de volgende addons en plugins:

Adblock plus
Fasterfox lite 3.9 lite
windows mediaplayer plugin
java plugins
openoffice.org plugin
shockwave flash plugin
silverlight plugin
windows live photo gallery plugin

O ja ik heb ook 16 websites in mijn bladwijzerbalk

Graag reactie

MVG Satif

In mijn ogen is en blijft Firefox een superieure browser. Misschien iets minder snel dan Google Chrome maar met veel meer mogelijkheden en met misschien zelfs minder bugs. Ben benieuwd naar de uiteindelijke versie!

Helemaal mee eens.
De nieuwe firefox 4 beta is zelfs sneller dan Chrome.

Reageer