VLC mediaspeler is volwassen met de verschijning van versie 1.0

Van VLC mediaplayer, het populairste alternatief voor Windows Mediaspeler, is versie 1.0.0 verschenen. Voor veel software is deze versie het teken dat het programma volwassen is. VLC was dat misschien al wel, maar nu zeker.

In vorige versies had VLC al een mooiere interface gekregen en in versie 1.0.0 die vandaag uitkwam zijn ook meerdere aanpassingen te doen aan het uiterlijk. Skins konden altijd al gedownload worden maar nu kunnen ook extra knoppen aan de interface worden toegevoegd via Weergave | Interface aanpassen.

In versie 1.0 van VLC kunnen bovendien veel meer audio- en videoformaten afgespeeld worden, zoals AES3, Dolby Digital Plus, TrueHD, Blu-Ray Linear PCM en Real Video. Verder is de opname-functie sterk verbeterd, kan de snelheid van filmpjes beter ingesteld worden en zijn de afspeel- en pauzeerfuncties verfijnd.

Ook worden bij volledig scherm video's nu geschaald en kunnen gezipte mediabestanden direct afgespeeld worden. Ten slotte biedt VLC in deze versie ondersteuning voor AirTunes streaming van Apple en RTSP (real time streaming protocol).

Download VLC mediaplayer 1.0.0

Deel dit artikel: 

Reacties

Vind het qua bediening pruts.
Vind het qua interface pruts.
Vind VLC wat betreft security updates onvoldoende (ubuntu).
Daarom gebruik ik zins Jaunty geen VLC pruts meer.
Sorry voor de negatieve beoordeling.
Vriendelijke groet Wanda.

niet echt bug vrij deze nieuwe versie, speelt aantal bestanden niet af, die andere weldoen, nog een week tijd en dan wordt ie gewoon gedesinstalleerd als onkwalitatieve gratis software.
groeten

andre

gebrui zonder problemen nu medie player classic home cinema, speelt alles zonder morren af, wat ik met de nieuwe vlc niet kan beweren

kieviette

Helaas mist het nog altijd een echte mediabibliotheek waardoor je het niet gemakkelijk kunt gebruiken voor grote hoeveelheden bestanden. Als player van enkele bestanden is het echt heel goed, alleen mist het nog een bibliotheek die het zou kunnen laten concureren met bv. winamp, mediamonkey, itunes, songbird en anderen.

eenvoudig, maar toch veel mogelijkheden, handig in gebruik.

Reageer