Belangrijke beveiligingsupdates: VLC mediaplayer 0.9.6 en Adobe Reader 8.1.3

Mediaspeler VLC heeft deze week een update uitgegeven die een aantal beveiligingslekken oplost. Ook Adobe Reader moest gerepareerd worden om negen gaten te dichten.

VLC mediaplayer 0.9.6Twee gevaarlijke lekken in VLC zijn opgelost met de update naar versie 0.9.6. Het betreft gaten in de CUE demuxer en RealText demuxer (voor ondertitels) van de gratis mediaspeler. Aangeraden wordt VLC te updaten.

Download VLC mediaplayer 0.9.6
Adobe Reader 8.1.3Pdf lezer Adobe Reader kende vorige week een update die maar liefst negen gaten dichtte. De moeite waard dus om even een nieuwe versie van Adobe Reader te installeren. Zeker ook omdat enkele van deze lekken al actief misbruikt worden door internet criminelen die gevaarlijke pdf-bestanden verspreiden. Het openen van zo'n pdf-bestand kan ertoe leiden dat een computer wordt overgenomen. Versie 8 van Adobe Reader is gevoelig voor deze lekken. Als u versie 9 heeft hoeft u niks te doen. U kunt kiezen om te updaten naar versie 8.1.3 of naar versie 9.

Download Adobe Reader 8.1.3
Download Adobe Reader 9

Overzicht beveiligingsupdates
Bekijk hier alle belangrijke beveiligingsupdates van de laatste tijd.

Secunia PSI
Een tip om al uw software in een keer te controleren op updates is Secunia Personal Software Inspector (PSI).

Noot: Als belangrijk definiëren wij updates voor lekken die door de onafhankelijke beveiligingsorganisatie Secunia worden betiteld als Extremely Critical of Highly Critical. Dit zijn meestal veiligheidslekken waardoor kwaadwillenden de controle over iemands pc kunnen overnemen.

Deel dit artikel: