Planning corona vaccinatie: 1961 en 1962 kunnen afspraak maken

Afspraak maken voor vaccinatie (ook zonder brief als je geboortejaar aan de beurt is)

Je kunt online een afspraak maken als jouw jaar aan de beurt is (ook als je nog geen brief hebt) of bellen als je een brief hebt ontvangen:

Momenteel (bijgewerkt 7 mei 2021) kunnen mensen geboren in 1962 (of eerder) zonder brief bellen ('Mensen geboren in 1962 ontvangen binnenkort een uitnodiging voor vaccinatie. U kunt al digitaal een afspraak maken. Ook als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen.')

  • Of bel het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat die je ontvangen hebt
  • Mensen geboren tussen 1956 en 1960 krijgen via hun huisarts een uitnodiging

Huidige vaccinatieplanning Corona RIVM

De vaccinatieplanning is steeds aan verandering onderhevig (afhankelijk van het aantal beschikbare vaccins) en kan verschillen per geboortejaar en regio. Momenteel ziet het schema er zo uit (7 mei 2021, bekijk hier de meest actuele versie):


Genoemde data zijn vanaf-data: per regio en leeftijdsgroep kan dit later worden! Ook kan de planning altijd weer aangepast worden aan de hand van de beschikbare vaccins!

Originele bericht 11 april 2021

Het RIVM (RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu) waarschuwt dat er een nep-mail in omloop is waarin ontvangers worden uitgenodigd om zich tegen betaling te laten vaccineren tegen COVID-19 via Medicorps.

Deze mail is NIET van het RIVM. De mail is nep en je kunt deze het beste weggooien. Klik niet op de link in de valse mail en bel niet het nummer in de valse mail. Het RIVM stelt dat:

  • vaccins via het RIVM (GGD, huisarts of ziekenhuis) altijd gratis zijn
  • het RIVM mensen alleen per brief uitnodigt (of dat je een brief via je huisarts of het ziekenhuis krijgt)
Deel dit artikel: 

Reacties

Nu (17 april) kan ook al online een afspraak gemaakt worden door mensen geboren 1n 1952 en hun uitnodigingsbrief nog niet gehad hebben. Waarschijnlijk zo om de telefoonlijn te ontlasten met zo veel wachtenden voor U.

De informatie is veel te algemeen en deels nonsens.
1947 t/m 1951: BioNTech/Pfizer, Moderna of AstraZeneca;
Lariekoek, BioNTech/Pfizer sec.
Maar goed ook, niemand wil die braggel van AstraZeneca nog.
De winstbeluste smiechten noemen het nu Vaxzevria, een rookgordijn.

bij DigiD op je pagina kun je instellen dat er een gesproken code wordt verzonden naar je vaste telefoon, zo werkt het hier prima

Hartelijk dank voor je gouden tip, want dat kan veel mensen helpen. De aanmelding ging prima en de gesproken code per vaste telefoon kwam prima binnen en werd duidelijk en langzaam uitgesproken. Het lost in ieder geval het probleem met een SMS-code op!

Log in op MijnDigiD, tel. nr. invoeren en optie gesproken SMS activeren.
Dan wordt SMS-code naar elk type telefoontoestel gebeld.

En ook voor deze bijdrage: Hartelijk dank voor je gouden tip, want dat kan veel mensen helpen. De aanmelding ging prima en de gesproken code per vaste telefoon kwam prima binnen en werd duidelijk en langzaam uitgesproken. Het lost in ieder geval het probleem met een SMS-code op!

Kennelijk is DigiD niet meer betrouwbaar, want je kunt alleen een afspraak maken via internet, als je ook een mobiele telefoon hebt; je kunt alleen afspreken met SMS-controle of met de DigiD-app en dus is internet tegenwoordig geregeld alleen bruikbaar met een mobiele telefoon!

Hetzelfde geldt voor de Sociale Verzekeringsbank, want daar kun je je gegevens alleen wijzigen met de DigiD app.

De overheid begrijpt duidelijk niet, dat bejaarden vaak al moeite hebben met internet, vaak geen mobiele telefoon hebben, omdat ze niet mobiel zijn en/of het hen te ver gaat!

Ook webwinkels willen geregeld alleen werken, als men een mobiele telefoon heeft vanwege een toegestuurde SMS-code, die je moet kunnen invullen; en daarmee missen die webwinkels omzet/winst!

Het wordt in dit land dus steeds gekker!

postbus heeft helemaal gelijk. Zelf heb ik nog een hele oude mobielentelefoon.Daar zit geen internet op of Wifi alleen maar bellen en SMS verder niets. Maar je doet niet meer mee als deze gebruikt alles moet met een app is inderdaad te gek voor woorden. Voor beeld als je zeg maar 10 jaar terug in de tijd gaat en je zit in de metro dan werd je gek van al die mensen die maar door elkaar zitten te praten moet je nu in de metro zitten in 2021 je hoort niets ieder zit met zijn ogen op de telefoon te kijken. En voor de oude mensen onder ons word het niet makkelijk zo met al die app.

Het is zeer vreemd, dat de Belastingdienst + Toeslagen genoegen neemt met alleen DigiD, terwijl het zeer belangrijk is, dat dit veilig is; het gaat om je belastinggegevens!

Ditzo Zorgverzekeringen heeft nog een andere eigenaardigheid: inloggen met DigiD, code per SMS of via je e-mailadres laten toesturen en dan invullen op het scherm en dan de vraag beantwoorden, of je het apparaat, waarop je inlogt, ja of nee vertrouwt! Mij lijkt het logisch, dat je NIET inlogt, als je het apparaat niet vertrouwt, dus wat is de logica hiervan?!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
d_itsland