Beveiligingsupdates voor onder andere 14 lekken in Internet Explorer en een in Word (oktober 2014)

Gisteravond heeft Microsoft zijn maandelijkse beveiligingsupdates uitgebracht. In oktober zijn er acht pleisters voor 24 lekken te downloaden via Windows Update. Internet Explorer is zoals gebruikelijk het zwaarst getroffen: er worden 14 lekken dichtgeplakt in Microsofts browser.

De cumulatieve beveiligingsupdate voor Internet Explorer repareert 14 gaten in versie 6 (alleen voor de Windows Server-edities, niet meer voor XP), 7 (alleen voor Vista) 8 en 9 (alleen voor Vista en Windows 7) en 10 en 11 van de browser. De meeste lekken in Internet Explorer zijn kritiek en kunnen kwaadwillenden in staat stellen om op afstand de controle over een pc over te nemen.

Twee andere pleisters zijn er voor in totaal vijf kritieke lekken in het .NET framework en in de Windows-component Kernel-Mode Driver. 'Belangrijke' lekken worden deze maand gerepareerd in de onderdelen ASP.NET MVC, Windows OLE, Message Queuing Service en FAT32 Disk Partition Driver. Ten slotte is er een belangrijke update voor Microsoft Word 2007 en 2010 en Office Web Apps 2010. Hierin zit een lek dat misbruikt kan worden door internet criminelen als speciaal vervaardigde schadelijke Word-documenten geopend worden in bovengenoemde kwetsbare software.

Ook gaat, zoals elke maand, een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' je computer controleren op enkele van de ergste bedreigingen (dit is overigens geen vervanging van een virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Windows XP wordt niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer: snel overstappen op een ander besturingssysteem wordt dus ten zeerste aangeraden.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

Bij mij net hetzelfde, heb alle updates voor XP probleemloos binnengekregen en geinstalleerd.
Inderdaad, ook via dezelfde registerhack.
Denk ook dat dit zo blijft tot 2019.

En zoals inmiddels gewoonlijk ook weer zonder problemen de nieuwste updates voor XP (eigenlijk voor XP Embedded) geïnstalleerd. Microsoft heeft tot nu toe niets gedaan om te verhinderen dat XP gebruikers middels de registerhack updates binnenhalen, het lijkt er dus op dat dit tot 2019 zo blijft.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oostenrij_