KB4487044 fixt kritieke lekken in Windows 10 1809 en Edge

Windows 10 versie 1809 heeft gisteravond zijn maandelijkse beveiligingsupdate gekregen: KB4487044. Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.316.

Beveiligingslekken gerepareerd in februari
KB4487044 is de normale maandelijkse update voor Windows 10 1809. In deze februari-update zijn 28 lekken dichtgeplakt, waarvan er drie kritiek zijn.

De gaten die dichtgeplakt worden zitten in de Windows-componenten Microsoft Scripting Engine, Windows Server, the Microsoft JET Database Engine, Windows Wireless Networking, Windows Storage and Filesystems, Windows Input and Composition, Windows Graphics en Windows App Platform and Frameworks.

Lekken in Edge en IE
Ook in browsers Microsoft Edge en Internet Explorer 11 (die nog altijd meegeleverd wordt, maar die je beter niet meer kunt gebruiken zegt Microsoft) worden kritieke lekken dichtgeplakt. In Edge zitten maar liefst 21 kwetsbaarheden waarvan 14 ernstig zijn, in Internet Explorer drie lekken waarvan 1 kritiek is (en al actief uitgebuit wordt).

Stabiliteitsproblemen
Verder worden nog enkele stabiliteitsproblemen opgelost, waaronder één in browser Edge, waardoor het niet mogelijk was om verbinding te maken met een lokaal IP-adres.

Flash
KB4487038 levert een nieuwe versie van de in Edge en Internet Explorer 11 ingebouwde Flash Player mee. In Flash 32.0.0.142 wordt één beveiligingslek gerepareerd.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november 2018 (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

14-2 binnen gekomen en geïnstalleerd:
KB4487044, KB4487038 en KB4483452 (Update voor .NET Framework)
Geen problemen ondervonden.

Op 13 februari 2019 werden drie updates automatisch toegepast op mijn beide desktops. Sindsdien hebben de beeldschermen een zwarte achtergrond en de teksten alle kleuren van de regenboog. Het ziet er niet uit en er is nauwelijks mee te werken. Hoe los ik dit op?
Het gaat om de updates KB4487044, KB4487038 en KB4483452.

ik heb databperking in quantiteit. doordat w10 automatisch de updates download geraak ik steeds in de problemen. is er een oplossing?

Hallo is het mogelijk dat ik de update per mail kan sturen dan downlood ik hem hier wel p.s vind het wel jammer dat er nog databperking is

bedankt piet, maar het probleem is dat ik internet ontvang via sateliet (ik woon in de bergen) en mijn contract is bvb max 12GB/maand download. Doordat w10 automatisch de nieuwste updates installeert verdwijnen zo mijn aantal MB's...en moet ik tot de volgende maand wachten om terug te kunnen downloaden.

Na Windows-update boot laptop in 'automatisch herstel voorbereiden'. Systeemherstel naar herstelpunt vóór update geeft foutmelding 0x80070020. Registerfout. Andere soft reboot opties werken ook niet. De functie 'updates verwijderen' zegt 'er is een probleem opgetreden', zonder foutcode. Dat wordt dus alles opnieuw installeren. Bedankt Microsoft, toffe update!

Door al die beveiliging updates worden computers alleen traager en verbruiken meer stroom.

Binnengekomen, systeem vroeg of ik opnieuw of later op wilde starten, geen problemen of veranderingen merkbaar.

Ik kan vanaf 28 januari mijn computer niet meer automatisch updaten:
"Er is een fout opgetreden
laatst gecontroleerd 28-1-1019, 17:20
Er zijn problemen bij de installatie van de updates, maar we proberen de installatie later opnieuw uit te voeren. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, komt het volgende wellicht van pas: (0x8024a223)"
Ik kan de updates wel handmatig downloaden en installeren, maar de melding blijft.

draai deze phttps://support.microsoft... voor updates eens:

Heb ik geprobeerd, nadat deze tool klaar is staat er:
Controleren op problemen met Windows Update Vastgesteld en dan een geel driehoekje. Dan kan ik de probleem oplosser sluiten meer niet.
Bij de uitgebreidere details vind ik: probleem gevonden door:
NoUsoScanPlugin;StackDataResetPlugin

scan eens met Malwarebites Anti Malware
https://www.gratissoftwar...

Allebei geprobeerd, probleem blijft. Is erg hardnekkig.

Ik heb gister avond de hele avond zitten prutsen met allerlei tools en tips op internet, leek maar niet te lukken. Maar nu start ik vanmorgen de computer opnieuw op en nu werkt het opeens weer wel! Alleen weet ik nu natuurlijk niet meer wat ik nu veranderd heb.

Ik denk dat het pas effect heeft na opnieuw opstarten van de pc, fij dat het gelukt is.

De fout komt van Microsoft zelf!
Als ik een back-up van een paar weken geleden terugzet werkt het updaten weer, maar als de update dan geïnstalleerd zijn en de computer is weer herstart werkt de Windows update niet meer. Ik heb dat nu vanmorgen 3 keer geprobeerd. Na het terug zetten werkt het updaten weer, maar zodra Windows weer is geüpdatet krijg ik die fout melding 0x8024a223 weer en kan niet meer updaten.
De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dus dat de fout in de laatste Windows update van Microsoft zelf zit, natuurlijk is dit in combinatie met mijn software en systeem.

Je kunt het geloven of niet maar zo uit het niets is de fout er weer! Het lijkt wel of iemand mij aan het pesten is op mijn computer.

Heb je Malwarebites al gedraaid?

Ja, heb ik ook geprobeerd. Nu is het zo dat ik soms heel af en toe wél kan updaten. Het ene moment wel en even later weer niet en dan weer wel, een dag later weer niet en dan een paar uur later weer wel, en ik kan niet vinden wat er nu fout is. Ik laat het maar zo, Alles werkt verder goed.

Ook eens problemen gehad in Windows 7 met Avira- virusscanner en deze verwijderd en dan de Windows virusscanner (mse) en update weer goed.
Devender ook geen probleem

Waarom worden de updates voor Windows 7 niet meer besproken? Vers van de pers zijn voor Windows 7:
KB4486563
KB4487078
KB890830

Windows 7 voldoet nog steeds uitstekend voor 2 uiteenlopende groepen gebruikers: de mensen die hun zelfbouwmachine regelmatig upgraden, maar ook gebruikers met al wat oudere OEM hardware. Ik kan me herinneren van XP dat dat (terecht) nog vele jaren aandacht kreeg op GratisSoftware, en zelfs toen het al niet meer zo verstandig was om XP te gebruiken. Onverstandig is het Windows 7 nog helemaal niet te noemen, dus het bespreken ervan inclusief de updates lijkt me zeker op zijn plaats.

@Condor
Die komen er zo aan. We kunnen niet sneller... ;-)

Op 3 pc's geen enkel probleem. 2 x win10 pro, 1x win10 home op de tablet. Vlot binnen, herstarten en zonder probleem draaien.

@JD
Komt er straks aan.

inmiddels de 1803 updates automatisch binnen gekregen ....

ik krijg ook
KB4487044 wel steeds binnen, maar bij het opnieuw opstarten krijg ik de tekst "KAN UPDATES NIET VOLTOOIEN" ???

Vergeet te vermelden, dat mijn opmerking te maken heeft met de 1809, niet met de 1803....

hoe zit het deze maand met de maandelijkse update voor 1803?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ongarije