KB4480963 scherpt beveiliging Windows 8.1 aan

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. KB4480963 is de reguliere beveiligingsupdate voor januari die dinsdagavond is uitgebracht.

In deze update voor Windows 8.1 worden 18 lekken dichtgeplakt in de volgende Windows-componenten: Windows App Platform and Frameworks, Windows MSXML, Windows Kernel, Windows Storage and Filesystems, Windows Wireless Networking en Microsoft JET Database Engine. In Internet Explorer 11 worden ook twee kwetsbaarheden verholpen, waarvan één ernstig is.

Verder wordt de kernel-beveiliging in Windows 8.1 aangescherpt. Zo is er nu extra bescherming tegen zogeheten Speculative Store Bypass-kwetsbaarheden in AMD-processors (die vergelijkbaar zijn met de Spectre- en Meltdown kernel geheugenlekken die begin 2018 geopenbaard werden). Ook is de beveiliging van PowerShell verbeterd.

Ten slotte gaat zoals elke maand het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows 8.1 horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwitser_and