KB4476976 is optionele kwaliteitsupdate voor Windows 10 1809

Windows 10 versie 1809 heeft gisteravond een tussentijdse kwaliteitsupdate gekregen met nummer KB4476976. Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.292.

Optionele tussentijdse kwaliteitsupdate
Deze tussentijdse update is optioneel en wordt niet automatisch aangeboden. Alleen als je handmatig controleert op updates in Windows Update krijg je KB4476976 te zien.

Microsoft heeft vorige maand verklaard dat het deze kwaliteitsupdates beschouwt als testversies van de normale cumulatieve updates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen. Daarom adviseren wij deze update niet binnen te halen. Je bent namelijk een proefkonijn voor Microsoft dat hiermee kan kijken of deze updates geen nieuwe problemen veroorzaken.

Bovendien krijg je de foutoplossingen volgende maand toch wel binnen bij de reguliere cumulatieve update (die alle bug fixes uit voorgaande updates bevat). In deze tussentijdse updates worden ook geen beveiligingslekken dichtgeplakt dus je mist er niks aan.

Tenzij je bij de foutoplossingen iets ziet staan waar je heel veel last van had, dan kun je overwegen om de update handmatig binnen te halen. (Zo worden problemen met Edge, bluetooth, AMD R600 en R700 display chipsets, FLAC audio en meer opgelost).

Anders: niet handmatig controleren op updates en gewoon wachten tot volgende maand automatisch weer de beveiligingsupdates worden aangeboden (op dinsdag 12 februari).

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Nu is Microsoft Edge opeens de standaard browser en dat is met geen mogelijkheid meer te veranderen in bijvoorbeeld Firefox. Elke URL opent nu opeens standaard met Edge. Ik kan de URL wel kopiëren en plakken in Firefox om te openen, maar standaard is nu opeens alles Edge of je nu wilt of niet.

Automatisch binnen gekomen, snelle installatie, geen problemen, alles werkt.

Ook bij mij kwam de update automatisch binnen. Verder geen problemen.

Update is stilletjes binnen gekomen (draai al maanden 1809) en bij afsluiten gaan updaten. Weer geen problemen ondervonden.
Echter weer is de instelling voor installeren van programma´s op "alleen uit de store) op waarschuwen gezet. Mooi die aanbeveling maar de meeste programma´s die ik gebruik zitten helemaal niet in de store. Faststone vandaag ge-update weer die melding.

Vandaag de "grote" stap gemaakt door Windows 10 versie 1809 eindelijk te installeren (handmatig) en deze bovenstaande update zat daar waarschijnlijk bij want mijn buildnummer is ook 17763.292. Zowel met Windows 10 versie 1809 als deze bovenstaande update geen problemen ondervonden.

Ik ben ook een kritische Windows gebruiker want ik kijk altijd een geruime tijd de kat uit de boom als het om de spring/fall updates van Windows gaat voor ik ze installeer. Ik laat de snelle jongens en meisjes die niet kunnen wachten de kastanjes wel uit het vuur halen. Maar aangezien ik tot nu toe geen enkel probleem heb ondervonden met welke update dan ook vind ik het niet nodig om vijandig te zijn tegenover Microsoft. Windows 10 bevalt me prima.

Ik heb de updates wel geïnstalleerd en ondervind geen problemen. Een enkele update is ook weer te verwijderen. Voel me geen proefkonijn zoals er hier over gesproken wordt. Ik had de probleempjes met het actiecentrum die hiermee worden opgelost ook al zelf gesignaleerd, zonder dat ik er hinder van ondervond. Samen maken we met microsoft het systeem ook beter lijkt mij. Sluit me bij Karel aan, kritisch is oké, maar vijandig niet nodig...

kritisch is oké, maar waarom zo vijandig?

Ik werk in IT, en ik kan m'n klok op die Windows updates gelijk zetten aan m'n aantal gemiste oproepen en mails. Met name die grote (1709, 1803, 1809, ...). Die 1803 ga ik nooit vergeten... Weken met Microsoft Support doorgebracht aan de telefoon. Vaak zeiden ze gewoon Windows volledig opnieuw te installeren.
Herinstalleer je Windows opnieuw? Direct Windows Update uitzetten (en ze hebben het niet makkelijk gemaakt!), want hij hengelde die 1803 zo weer binnen. "U moet wel snel zijn!" zeiden die van Microsoft lol.
Dus na een tijdje word je wel vijandig ja.

Ik heb die up-date wel geïnstalleerd. Deze up-date heeft de instelling voor Controlled Folder Acces aangepast waardoor ik LibreOffice niet kon gebruiken. Windows beschouwt LibreOffice blijkbaar als schadelijk. Mooi is dat.

Overwogen binnen controlled folder acces een uitzondering te maken voor LibreOffice? Ditzelfde stukje beveiliging waarschuwde mij ook voor Ccleaner dat kennelijk toch iets doet w.b. updatecontrole ook al heb ik dat binnen Ccleaner uitgevinkt staan. Idd mooi is dat.

Ben blij met Gratiessoftware.nl. Gelukkig dat jullie dit melden wil geen tester zijn voor Bill. Zelf kijk ik vaak handmatig voor update. Maar kijk nu wel uit is niet handig dus.Daarom kijk ik bijna elke dag even wat er nieuws is hier. Daarom wil ik bij deze jullie heel erg bedanken voor wat jullie doen. Ga zo door.

helemaal eens met koffie!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ho_garije