KB4467702 verhelpt 17 lekken in Windows 10 1803

Voor Windows 10 versie 1803 is de maandelijkse beveiligingsupdate verschenen: KB4467702. Windows 10 versie 1803 is daarmee in november aanbeland bij buildnummer 17134.407.

17 lekken dichtgeplakt
KB4467702 is de reguliere maandelijkse beveiligingsupdate die 17 lekken fixt, waarvan één kritiek is. De kwetsbaarheden zitten in de browsers Edge en Internet Explorer en allerlei Windows-componenten: Windows Scripting, Windows App Platform and Frameworks, Windows Graphics, Windows Media, Windows Wireless Networking, Windows Kernel en Windows Server.

Extra bescherming kernelgeheugen
Verder worden er opnieuw maatregelen genomen om de bescherming tegen kernel geheugenlekken te verbeteren. De beveiliging tegen Speculative Store Bypass-aanvallen is daarmee aangescherpt. Dit in navolging van alle eerdere maatregelen tegen de Spectre- en Meltdown-geheugenlekken begin dit jaar.

Fout opgelost
In deze update zit ook nog één 'kwaliteitsverbetering' (opgeloste fout): in browser Edge kunnen de developer tools weer geopend worden met F12.

Een nog openstaand probleem, dat nog niet opgelost is, betreft het niet kunnen toewijzen van bestandsassociaties aan Notepad, PhotoShop en andere 32-bit applicaties. Deze kun je daardoor niet als standaard-applicatie instellen voor bepaalde bestanden. Microsoft werkt aan een oplossing.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft ook zijn maandelijkse update gekregen. KB4467694 plakt één informatielek dicht en brengt Flash naar versienummer 31.0.0.148. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze maandelijkse update voor Windows 10 1803? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei 2018 automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Sinds 13 november 2018 wordt ook opvolger Windows 10 1809 aangeboden. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Bij GHacks staat info (Engels). Veel onduidelijkheden wat de update doet:
https://www.ghacks.net/20...

Beste redactie,

Bedankt voor de link en inderdaad je wordt niet veel wijzer.

Wat ik tot nog toe gevonden heb is een nieuwe service "Windows Remediation Service" (sedsvc), staat op auto, heb ik naar handmatig gezet.
In C:\program files\ staat ook een nieuwe subdir "rempl".
Deze staat ook in de taskmanager.
Ik heb hoop ik ook alles geblokkeerd in "kaspersky".

m.v.g.

Thomas

Beste redactie,

Hebben jullie ook info over de recent geinstalleerde kb4023057?.
Bij mij op 16-11 via windows update binnen.
Heb al eens gezocht met google, maar veel wijzer? ? nee.

Groetjes.

Thomas

Update geînstalleerd, windows vraagt activering van OS.
instellingen naar activering en guess what, blank screen, geen knoppen of andere cumul om te klikken.

Uiteindelijk der voor de tweede keer vanaf gegooid en geen gezever.

Btw, windows is der sinds 2 maanden opnieuw op

update: laatste update toch moeten verwijderen. Elke site geeft een beveiligingsmelding en dus 4467702 weer verwijderd. Probleem is nu opgelost.

Na de update geven alle sites een beveiligingsmelding en starten niet op, inclusief Gratissoftware.nl. Geldt zowel voor Firefox als Edge. Na een herstart zijn de problemen weer weg en kan ik deze melding doorgeven. ;)

Computer kan op het netwerk geen andere computers meer vinden!

Pdf kan ik niet meer lezen. Het lezen van pdf's is met de windows-update teruggezet naar Edge. Maar ook als ik mijn pdf-reader Sumatra terugzet als standaard, kan ik nog niet lezen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid-ko_ea