KB4457129 repareert 22 lekken in Windows 8.1

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. Op 11 september, op de maandelijkse pleisterdag van Microsoft, is KB4457129 uitgebracht.

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 8.1 in september worden 22 lekken gerepareerd in Windows media, Windows Shell, Windows Hyper-V, Windows datacenter networking, Windows kernel, Windows virtualization en kernel, Microsoft JET Database Engine, Windows MSXML en Windows Server. Vier van de kwetsbaarheden zijn kritiek.

De in Internet Explorer in Windows 8.1 ingebouwde Flash plugin heeft ook zijn maandelijkse update gekregen. KB4457146 plakt één belangrijk lek dicht en brengt Flash naar versienummer 31.0.0.108. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte gaat zoals elke maand het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows 8.1 horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwitserl_nd