KB4457128 plakt 29 lekken dicht in Windows 10 1803

Voor de April 2018 Update van Windows 10 (versie 1803) is de beveiligingsupdate voor de maand september verschenen: KB4457128. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.285.

Lekken en Spectre 2
KB4457128 is de maandelijkse beveiligingsupdate die 29 lekken in de browsers Edge en Internet Explorer en allerlei Windows-componenten (Microsoft scripting engine, Microsoft Graphics Component, Windows media, Windows Shell, Windows Hyper-V, Windows datacenter networking, Windows virtualization en kernel, Windows Linux, Windows kernel, Microsoft JET Database Engine, Windows MSXML en Windows Server) dichtplakt. Vijf daarvan zijn kritiek.

Ook wordt extra bescherming tegen Spectre 2 geheugenlekken in ARM processors (voor mobiele apparaten) ingevoerd.

Kwaliteitsverbeteringen
Verder wordt nog een 'kwaliteitsverbetering' in Windows doorgevoerd - een eufemisme voor het repareren van fouten. Hoog CPU-verbruik van een Windows-component wordt aangepakt. Andere fouten zijn er deze maand (nog) niet.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft ook zijn maandelijkse update gekregen. KB4457146 plakt één belangrijk lek dicht en brengt Flash naar versienummer 31.0.0.108. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze maandelijkse update voor Windows 10 1803? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Al een paar weken is mijn laptop doende met installeren van W10 update KB4457128.
Tot nu toe niet gelukt. Blijf iedere keer steken op installatie 25%

Na het uitvoeren van deze update zijn mijn Office 365 programma's, behalve Word, in het Engels. Nochtans staat overal het Nederlands ingesteld als standaardtaal. Dit is reeds de tweede maal dat dit gebeurt. De vorige keer was dit opgelost na installatie van een latere update. Wel een beetje vervelend.

Zonder problemen binnen gekomen en geïnstalleerd

wie gebruikt er nog internet explorer of Edge? Al je activiteiten worden door Microsoft bij deze 2 browsers gevolgd.
gebruik firefox!!

Vandaag kreeg ik KB4100347, een extra update voor versie 1803 van windows 10. Moest opnieuw opstarten, versienr is 17134.285. Wat er gewijzigd is geen idee, maar zonder problemen en nieuwe start gemaakt.

Ik begrijp dat het een intel-microcode-uopdate betreft tegen de spectre lekken binnen de Cpu. Geen veranderingen in snelheid waargenomen, echter niet een benchmark vergelijking gedaan.

Al voordat de update is gestart zijn al mijn bureaubladiconen verdwenen. Tevens alle icoontjes in de werkbalk.
Dit is zo gebleven na de update en nu alleen mijn "oude" tegels en via de startknop alle programma's die eerst links stonden over het hele bureaublad alphabetisch verspreid.
Daar heb ik geen behoefte aan.

Toch blijft het erg opmerkelijk dat er zo vaak ´´lekken´´ ontstaan in browsers en besturingssystemen. (Ik geloof het Apple systeem uitgezonderd? Daar hoor je, zover ik weet, nooit van lekkages.) Het blijft een ´´kat en muis´´ spel. Microsoft plakt e.e.a. weer dicht, of een browser ontwerper, en binnen de kortste tijd zijn er weer lekken.

Ik hoop dat het ooit eens zover komt dat je die updates, wat dat betreft, niet meer nodig hebt, omdat ze - wie weet - een meerlaags systeem, of zo, kunnen aanbrengen, dat niet meer te penetreren is. Een soort virtueel kogelvrij glas? Toekomstmuziek? Utopie? Wie weet? 100 jaar geleden dachten ze ook dat een reis naar de maan niet mogelijk was. Of misschien niet? Het zijn zomaar wat gedachten. Maar dat plakken blijft tendentieus.

Het zal altijd wel een utopie blijven.
Zolang mensen iets maken zullen er fouten zijn die zullen misbruikt worden die dan weer opgelost moeten worden totdat iemand weer iets vind om te misbruiken en zo gaat het dan helaas maar verder.

Niets aan te doen, we zullen er mee moeten leven.
Ook ik krijg er dikwijls wat van van dat eindeloze updaten, Windows is erg maar bij Android vind ik het nog erger.

Hoezo eindeloos updaten van Android ? ;-)
Mijn Alcatel is onlangs voor de 2e keer in ruim 1 jaar ge-update, en dan nog maar een beveiligingsupdate.

Net als Microsoft komt Google elke maand met een beveiligingspatch voor Android. Afhankelijk van je telefoon wordt die wel of niet maandelijks doorgegeven. Het is een bekend feit dat de meeste merken dat niet doen. Dus tussentijds is je telefoon dan minder beveiligd. Op mijn Nokia 6 krijg ik wel elke maand een systeemupdate van Android met de maandelijkse beveiligingspatch van Google.

Klopt en dat is nu net het probleem van Android, alles overlaten aan de hardware boeren en de meeste willen niets liever dat ik nieuwe telefoons blijf kopen.

Inderdaad android van Google wordt je helemaal gek gemaakt, het gebeurd vaak dat de Google apps meerdere malen per maand worden dicht geplakt of geüpdatet en kost zo'n
190 tot 220mb data per maand.
Je kan een hoop uitschakelen maar ondanks dat blijft het een gebed zonder einde.
Ook is het een utopie dat Apple veiliger is maar wegens de verkoop percentages niet echt interessant voor kwaadwillende.

waarom kan apple het wel

Omdat Apple de hardware en de software in een hand heeft, zij hoeven geen rekening te houden met duizenden dan wel miljoenen verschillende configuraties.
Maar ook bij Apple gaat het wel eens een keertje mis hoor, meestal wordt dat weer rechtgetrokken.

Lijkt Google Chrome wel, plakt ook zo'n beetje elke maand lekken dicht. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik het een slechte browser vind, integendeel. Hetzelfde geldt voor W10.

Dat gebeurt nou eenmaal elke maand:
https://www.gratissoftwar...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
grieken_and