KB4343900 repareert lekken en verbetert beveiliging (Windows 7)

Windows 7 SP1 (service pack 1) krijgt sinds oktober 2016 maandelijks één bundel met cumulatieve updates met één KB-nummer. De update voor augustus met nummer KB4343900 repareert beveiligingslekken en introduceert nieuwe beschermingsmaatregelen tegen geheugenlekken in Intel-processors.

Er worden in augustus 15 kwetsbaarheden verholpen in browser Internet Explorer en verschillende Windows-componenten. Drie daarvan zijn kritiek.
 
Ook worden in deze update voor Windows 7 opnieuw beveiligingsmaatregelen geïntroduceerd tegen geheugen-lekken in Intel Core en Intel Xeon processors: speculative execution side-channel vulnerability ook bekend als L1 Terminal Fault (L1TF).

En voor de 32-bit Windows 7 varianten wordt - in navolging van vorige maand de 64-bit versies - de bescherming tegen Lazy Floating Point (FP) State Restore (CVE-2018-3665) aangezet.

En net als voor Windows 10 wordt een probleemoplossing doorgevoerd voor sommige AMD-processors die na de juni- en juli-updates voor Windows te kampen hadden met hoog CPU-verbruik. Dit zou nu verholpen moeten zijn.

Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Als je problemen hebt met deze maandelijkse update voor Windows 7 horen we dat graag in de reacties hieronder!
 
- Tip: los problemen op met trage of niet werkende Windows Update in Windows 7
- Tip: Installeer alle updates voor Windows 7 sinds 2011 in één keer

Windows 7 wordt ondersteund met updates tot begin 2020. Tot die tijd kun je nog beveiligingsupdates verwachten en enkele stabiliteitsupdates. Nieuwe functionaliteit krijgt Windows 7 niet meer.

Deel dit artikel: 

Reacties

Bij de installatie blijft de computer hangen op 30%.

@ikhono Windows 8.1 heeft zijn beste tijd wel gehad

Geen gezeur ondersteuning tot 2023:
https://www.gratissoftwar...

Raar: Windows 8.1 heeft hier omzeggens geen aandacht meer, en nochtans gelukig dat ik nooit de w10 heb geinstalleerd, maar er zijn nog sites waarje welkom bent.u

Wat verlaat, maar nu artikel over Windows 8.1 augustus update:
https://www.gratissoftwar...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
de_emarken