Kaspersky en Avira stoppen 99,9% van 163.763 virussen (file detection test, maart 2016)

Testorgaan AV Comparatives test enkele keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma's je in het dagelijkse leven als je op het web surft? Maar ook de pure detectie van malware wordt af en toe onder de loep genomen.

In de file detection test van maart kregen de virusscanners op Windows 10 163.763 virussen en andere malware op zich afgevuurd. AV Comparatives keek hoeveel de anti-virus producten tegenhielden en wat het aantal vals positieven (onterechte virusmeldingen) was. Daaruit kwam het volgende resultaat naar voren:

Avira en Kaspersky stopten 99,9% van de 163.000 virussen - Avira had alleen 9 vals positieve meldingen tegen 3 voor Kaspersky. Onder andere Bitdefender, F-Secure en Emsisoft hielden 99,8% tegen. Het gratis Avast blokkeerde 99,4% (maar had de meeste - 17 - vals positieven) en McAfee en AVG respectievelijk 98,9% en 98,8%. TrendMicro, dat op real world protection tests vaak als een van de besten naar voren komt, scoorde hier 'slechts' 98,4%. Windows Defender van Microsoft haalde een score van 98,1% en Sophos sluit de rij met 97,6%.

Wat zegt dit alles nou? De meeste virusscanners houden 99,5% of meer tegen. En het halve procentje dat ze doorlaten zullen meestal niet zulke wijdverspreide virussen zijn. Wat betreft bescherming zit je met de meeste anti-virus applicaties dus wel goed. Zeker als ze bij real world protection tests ook goed scoren en actuele, wijdverspreide dreigingen tegenhouden.

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Deel dit artikel: 

Reacties

nieuwe av-comp test april W7 http://www.av-comparative... en http://chart.av-comparati... , voor wat het waard is

Jaren geleden ben ik overgestapt naar Apple. Sindsdien heb ik de gratis versies geprobeerd van zo'n beetje alle antivirusproducten die er maar zijn (Qihoo, Avira, Sophos, avast! en Bitdefender). De laatste is mij zo goed bevallen in de gratis versie, dat ik enkele weken geleden overgestapt ben naar de semi-commerciële versie (relatief laag eenmalig bedrag voor een alle Macs binnen mijn ID). Het enige dat hier mist is een planner voor automatische scans. Voor de Mac: super! Geen vertraging, en als ik niet on-line ben, kan ik de on-access scanner simpel uitzetten. Heerlijke eenvoud!

AV-comparatives is echt een reclamebord voor de betalende vendors, ze zoeken ook steeds meer de niches in die verdekte promo`s als “AV-Comparatives releases their first Anti-Spam Test for consumer products” http://www.av-comparative... en “Security data from the Microsoft Intelligent Security Graph in over 100 countries used to produce more relevant test results for users “ http://www.av-comparative...

Jammer dat Panda niet meer van zich laat horen. Toch houd ik het maar bij deze scanner. Ik heb onlangs Avira geprobeerd maar die vertraagde het systeem nogal. Terug dus naar Panda ;-)

Ik heb de indruk dat Panda, alhoewel ze niet meer mee willen doen, een goede keus blijft.
Zelf heb ik nu de commerciële versie van Bitdefender Internet Security 2015 met een licentie van twee jaar.
Was een koopje met 50% korting, dus ik wou de meestal beste scanner wel eens proberen.

Dank voor de tip!

Panda heeft om één of andere reden altijd rare kuren op mijn PC.
Gebruik hier Avira Free en dat loopt heel soepel en onlangs ook nog een weekje avast geprobeerd en deze ging ook goed, maar mijn voorkeur is voorlopig Avira.

Dat heb ik met de voor- voor- voorlaatste versie van Panda gehad ;-) Zo raar zelfs dat het systeem niet meer wilde opstarten. Gelukkig is het daarna weer goed gekomen. Panda geeft de minste vertraging en dat heeft bij mij min of meer de doorslag gegeven.

En wat met Panda.

Blijkbaar hebben ze dit jaar nog niet deelgenomen bij AV Comparatives , het wordt mss te duur ;)

Hier ergens gelezen dat Panda niet meer mee wil doen.
Niet bekend waarom.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
n_derland