10 jaar geleden werd de eerste iPhone aangekondigd, waar belde jij toen mee?

Precies tien jaar geleden kondigde toenmalige Apple-baas Steve Jobs de eerste iPhone aan. De iPhone 2G was de eerste telefoon met alleen touch-bediening en had een voor die tijd reusachtig scherm van 3,5 inch. Tweakers noemt de iPhone 2G in een uitstekend achtergrond-verhaal de grootvader van de moderne smartphone.


iPhone 2G met revolutionaire touch interface

De multi-touch bediening, eenvoudige interface en App Store van de iPhone hebben later de weg bereid voor Android, Googles mobiele besturingssysteem dat nu op veruit de meeste smartphones gebruikt wordt (zoals die van Samsung). iOS van Apple is op gepaste afstand tweede op de mobiele markt en bekende namen van weleer zoals Symbian (Nokia), BlackBerry, Palm en Windows Mobile zijn inmiddels weggevaagd door deze duopolie.

Wij zijn benieuwd:
Waar belde jij mee in 2007?

In de reacties horen we graag welk type telefoon, hoe die beviel en waar je nu mee belt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruikte toen een Philips, weet het type niet meer. Maar dat ding kocht ik in 1999 voor omgerekend 125 euro en dat is pas gesneuveld eind 2010.
Het had een intern geheugen voor 50 contacten en 9 sms'jes!
Nog steeds heb ik spijt dat ik die niet meer bezit!

Een Siemens M35 van de Postbank!

Altijd al getelefoneerd met Nokia sedert 1995, destijds een 5110. Nu nog altijd met mijn retro 'Asha 302'.

Medion Mobile en nu nog.
Dick

HUAWEI

Een heel goede telefoon voor zijn prijs 299€ en met een abonnement 39€ en minstens even goed als samsung en iphone maar veel goedkoper.Voor mij geen andere

Nog even melden,het gaat over de P9 Lite

Een Siemens M35. Destijds behoorlijk modern toestel. Hij werkt overigens nog steeds! Nu een Nokia 108 (beperkt in functionaliteit, maar oerdegelijk). Voor mij voorlopig geen smartphones en nevernooit een IPhone (te duur, geen sd-card, geen USB, alleen toegang tot apps uit het Apple-reservaat, onhandige bediening, aangewezen op extreem dure randapparatuur, ...)

Toen een Nokia, uitstekende telefoon, nu een Samsung, eveneens uitstekend.
Ik koop nooit iets van het veel te dure Apple met hun gesloten systeem.
Want gedwongen winkelnering is net al de Nokia niet meer van deze tijd.

Ik belde in een telefoonkot. Nu kan ik dat niet meer want er zijn geen telefoonkoten meer dus moet ik beleefd vragen aan de buren of ik bij hen eens mag bellen naar de dokter,en dat is vorig jaar driemaal gebeurt eens voor mij en twee keer voor mijn vrouw.Voor de rest heb ik dat hoorapparaat voor niks nodig.
PS.Dat zijn de woorden van mijn papa.

Blijkbaar ben jij een Belg, want het is in België dat de telefoonkoten verdwenen zijn.
Ps: een kot betekent in Nederland de bak (gevangenis) een gevangeniscel dus.

.

lijkt me dat er dan nog in Nederland telefoonkoten zijn .

10 jaar geleden Nokia en inmiddels via Nokia windows phone, nu een MS Lumia met w10mobile. Jammer dat het huidige windows 10 mobile zo ondergewaardeerd wordt. Ik vind het een heel prettig en soepel werkend OS en het is relatief veilig. Nadeel? Ja, nieuwe apps worden eerst voor iphone en android ontwikkeld. Maar veel apps zoals internetbankieren, navigatie, whatsapp, instagram, vpn, mobiel parkeren, muziek, office enz zijn er ook voor w10mobile. Nu maar hopen dat MS zelf in zijn besturingssyteem blijft investeren.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorwe_en