Installeer KB4501835 voor Windows 10 1809 niet

Windows 10 versie 1809 heeft gisteren een tussentijdse optionele kwaliteitsupdate gekregen met nummer KB4501835. Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.439. Je kunt deze optionele updates beter niet installeren en wachten op de reguliere maandelijkse beveiligingsupdates.

KB4501835 is optioneel: niet installeren!
KB4501835 is een tussentijdse update en wordt niet automatisch aangeboden in Windows Update. Alleen als je handmatig controleert op updates krijg je KB4501835 te zien: maar wij adviseren je dat niet te doen!

Deze update is optioneel en je kunt beter wachten tot aanstaande dinsdag 14 mei de reguliere update wordt uitgebracht, want daar zitten alle foutoplossingen uit KB4501835 ook in (Windows Update is cumulatief tegenwoordig). De laatste tijd hebben tussentijdse optionele updates geregeld voor problemen gezorgd, dus installeer ze niet.

Microsoft heeft in december 2018 zelf verklaard dat het deze tussentijdse kwaliteitsupdates (die vaak in de derde of vierde week van de maand verschijnen) beschouwt als testversies van de normale updates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen. Microsoft test hiermee alleen of deze updates geen nieuwe problemen veroorzaken en in deze tussentijdse updates worden ook geen beveiligingslekken dichtgeplakt dus je mist er niks aan.

Bovendien worden in KB4501835 bijna vernieuwingen voor Japanse gebruikers doorgevoerd: Japan heeft een nieuwe keizer waardoor een nieuwe jaartelling begint. Voor ons niet van belang. Overslaan dus!

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates en Windows 10 versie 1903 zit er aan te komen. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

W10Home. Hier wordt deze update niet aangeboden en is ook niet automatisch geinstalleerd. Zowel desktop als laptop.

bij ons ook niet op 12 pc s, handmatig updaten geeft aan dat er geen updates beschikbaar zijn. Misschien is deze publiciteit alleen leuk voor de windowsbashers

Inmiddels is KB4495667 uitgekomen:
https://www.gratissoftwar...

klopt, gisteravond automatisch ontvangen

Na het opnieuw opstarten is deze update toch geinstalleerd. Tot nu toe nog geen problemen gehad.Tevreden over W10

Bezig met windows 10 Insider preview 18885.1001.

Vooral niet updaten en allemaal op die goedkope barrels van laptops e.d. blijven werken, hoor. Lekker veilig ook. Het lijkt wel of deze website anti Windows is. Elke keer problemen in het nieuws brengen en de meerderheid reageert geen enkel probleem te hebben....

Je moet het artikel beter lezen. Dit is geen beveiligingsupdate (die moet je altijd installeren), maar een optionele update. En deze optionele update krijg je later toch tijdens de reguliere maandelijkse updates, omdat Windows Update tegenwoordig cumulatief is.
Bovendien heeft Microsoft zelf gezegd dat tussentijdse updates als bovengenoemde test-updates zijn voor de reguliere maandelijkse updates (elke tweede dinsdag van de maand).
Installeren is dus onnodig en kan voor problemen zorgen (wat helaas regelmatig gebeurt).

Ik kan goed lezen. Ook optionele updates of ze nu nodig zijn of niet werken bij mij prima!

Het is eigenlijk ronduit slecht dat Microsoft hun besturingssysteem en updates niet even van te voren grondig test voordat het wordt vrijgegeven.

"Alleen als je handmatig controleert op updates krijg je KB4501835 te zien: maar wij adviseren je dat niet te doen!" graag een screenshot daarvan

handmatig laten zoeken naar deze update geeft aan dat er geen (genoemde) update is

Installeer Windows 10 niet, ben je van het hele probleem af.

kiezen voor een kant en klare met Windows is de keuze van koper, niemand verplicht je om een apparaat te kopen met Windows als os

Dat is precies wat ik bedoel, als je geen problemen met updates wilt kun je er voor "KIEZEN" geen Windows computer aan te schaffen.

Even gekeken naar https://support.microsoft... en deze update is inderdaad niet erg boeiend voor hier in Nederland. Heb dus deze keer geluisterd en de optionele update nu niet binnen gehengeld maar wacht netjes tot de volgende reguliere Tuesday patchday.

Verwacht je nu applaus?

Verwacht jij nu bijval ?
Hij schrijft keurig wat hij gelezen heeft, zijn mening en zijn actie (wachten) daarop, niets mis mee.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
w_t-rusland