Illegaal downloaden neemt af, download jij nog weleens illegaal?

Volgens onderzoeksbureau Telecompaper downloadt 24% van de Nederlanders nog wel eens illegaal films, series, muziek of games. In 2013 was dat nog 41%, dus het illegaal downloaden neemt flink af. Met name het gebruik van p2p-netwerken en torrents daalt van 18% naar 6%.

De opkomst van betaalbare diensten zoals bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Spotify en Apple Music is voor een deel de oorzaak van deze daling. Anderzijds wordt illegaal uploaden en verspreiden van 'content' harder aangepakt door stichting Brein en is downloaden ook verboden sinds 2014 (en kunnen illegale downloaders in principe ook aangepakt worden). Ook worden providers gedwongen om sites als The Pirate Bay te blokkeren.

Onze vraag is:
Download jij nog weleens illegaal films, series, muziek, games of software?

En in de reacties horen we graag waarom wel/niet en welke betaalde/legale alternatieven je eventueel gebruikt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Muziek streamen via betaaldienst Deezer gaat geweldig op mijn xubuntu en mint p.c.Voor de wat alternatieve muziek is pinguin radio ook geweldig.koop zelfs nog weleens cd's.Heb het illegale niet nodig.

Een enkele keer download ik nog, dan wel via Epic browser en gebruik van IP/DNS detect. Soort VPN dus.

Kan ook moeilijk geloven dat illegaal downloaden sterk is verminderd.
Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om je doen en laten te versleutelen.
Het is wel allemaal riskant geworden, dus de mensen die het doen gebruiken daar de juiste programma's voor.

Het gebruiken van popcornetime en stremio is toch ook een vorm van illegaal downloaden? Of heb ik het niet goed begrepen?

Geloof er nix van dat downloaden zo sterk is afgenomen..
denk dat er meer mensen oa vpn inschakelen..en dan kan je niet meer monitoren wat er per land gebeurt he!

downloaden kon toch altijd al, als je er maar niet een dvd of cd van maakte, dus alleen voor eigen gebruik.
Ik koop nooit van die illegale vieze hoesjes met een dvd er in , koste hier in brazilie 10 reais is 2.50 euro.
Er waren toch altijd - en nog steeds - dvd-s en cd-s te koop, die zijn er om iets op te copieren.

Muziek koop ik al vele jaren niet meer. Lekker gratis downloaden en alleen de mooie nummers bewaren, de rest in de prullenbak.
Software download ik alleen nog maar om deze uit te proberen, scheelt te veel om deze te kopen en er dan achter komen dat dit toch net niet iets voor je is.
Downloaden doe ik vooral niet via torrents e.d. Daar heb ik een ander programmaatje voor.

Interessant, welk programma heb je daar voor??

Spot-net

Vroeger wel eens gedaan bij gebrek aan beter.
Tegenwoordig zijn er voldoende betaalbare alternatieven beschikbaar waarvan de kwaliteit ruim voldoende is.

Ik download nog wel eens illegaal, maar wel steeds minder. Voor films heb ik nu Netflix. Programma's download ik nog wel een enkele keer illegaal vooral om nieuwe programma's eerst goed te kunnen uitproberen zonder beperkingen. Programma's die ik echt gebruik heb ik bijna allemaal al gekocht. Shareware programma's die tussen de freeware staan zal ik dus ook nooit kopen, die kraak ik allemaal, als zij de boel kunnen belazeren kan ik dat dus ook. Muziek download ik wel nog af en toe. Zeker na een grote woordenwisseling in de cd winkel die tweedehands inruil cd's tussen de nieuwe had staan, die voor nieuw probeerde te verkopen en kwaad werden toen ik daar wat van zei, dan koop ik dus maar geen cd's meer.

als b.v. TomTom weigert nieuwe kaarten te leveren omdat dat volgen HEN niet meer kan, tja dan vragen ze er om. Ik heb een uitstekend apparaat met een (ook volgens HEN niet mogelijk) waarom zou ik een andere kopen. Dat is ook niet groen toch?

correctie:
als b.v. TomTom weigert nieuwe kaarten te leveren omdat dat volgen HEN niet meer kan, tja dan vragen ze er om. Ik heb een uitstekend apparaat met een nieuwe accu(ook volgens HEN niet mogelijk) waarom zou ik een andere kopen. Dat is ook niet groen toch?

Sinds de bekende downloadsites van commerciële software al een tijdje zijn verdwenen niet meer.
Ik heb nog en paar programma's draaien met een crack.

Ik doe het allang niet meer. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het vroeger weleens deed, via een site als the Pirate bay´´. Kon je hele dure programma´s krijgen, als professionele geluidsbewerkingssoftware. Kostte honderden euro´s. Maar kreeg er op zeker moment leergeld mee. Je kon, met geluk, professionele programma´s downloaden.

Zolang je een valse sleutel kon downloaden was het redelijk veilig. Maar er werden ook programma´s aangeboden met een stukje software, waarmee je het register om de tuin kon leiden. Echter; dat bleek bloedlink want heb daarmee ooit eens het kwetsbare register verminkt van Windows XP. Had ik een crash. Vermoed dat het daardoor kwam? Ook liep je risico op een besmetting, want je wist nooit of het schoon was wat je binnen hengelde.

Dus ik doe dat allang niet meer. Ooit weleens gedaan, ruim 10 jaar geleden. Dus gebruik in een geval ´n betaald programma. Dat is Bitdefender Internet Security 2018. Verder heb ik alleen maar gratis software op mijn laptop staan. Allemaal legaal hier gedownload. Ideaal! En als alternatief perfect. Ik wil zo mijn systeem goed lopend en heel houden.

Tegenwoordig zijn veel gratis programma´s fantastisch! Ik noem maar een programma als Libre Office. Voor mij ruim genoeg en net zo goed als Microsoft Office. Een programma als Winbank is ook zo´n ideaal alternatief, voor mij, althans; ten opzichte van betaalde boekhoudprogramma´s als Microsoft Money, etc. Met veel ongebruikte opties. Dus red mij.

Er is voldoende gratis software hier op deze site verkrijgbaar, als download, en meer heb ik niet nodig. Indien wel betaal ik er netjes voor, naast het reeds genoemde en altijd keurig jaarlijks betaalde Bitdefender Internet Security, waarvan in mei a.s. het jaar afloopt en nu overweeg dan over te stappen op Kaspersky Internet Security 2018.

Ik had het over het stukje software, waarmee je het register om de tuin kon leiden. Wist het woord niet meer. Kwam het net, in een bijdrage even verderop tegen. Crack! Dat zocht ik! Die cracks waren dus echt link. Maar ja; dat was nu eenmaal het risico wat je liep.

Nee, nooit gedaan ook . . . dat antwoord wordt het meest gegeven, maar het betreft hier niet echt de eerlijkheid van de pc gebruiker, hier zit het grootste deel tussen die zelfs niet weten hoe zo'n programma werkt, stemt wel even tot nadenken

Ik weet nooit of de bron illegaal is dus ik doe het af en toe van bijvoorbeeld NPO of RTL.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zui_-korea