Ik kijk uit naar de uitgave van...

Dit jaar staan er enkele interessante uitgaven op stapel voor de drie grootste besturingssystemen op de desktop. Zowel Windows, Mac OS X en Ubuntu Linux ontwikkelen zich meer en meer in de richting van één uniforme interface voor zowel desktop, tablet als smartphone.

Microsoft is druk bezig met de voorbereidingen van Windows 8 met zijn revolutionaire Metro-interface (waarvan laatst al de gratis Consumer Preview verscheen). Windows 8 moet in het najaar uitkomen en ook voor tablets geschikt zijn. Het concept van de gekleurde tegels is afkomstig van Windows Phone, het nieuwe smartphone OS van Microsoft.

Apple heeft een nieuwe versie van zijn besturingssysteem Mac OS X voor deze zomer gepland. Mac OS X 10.8, of Mountain Lion, gaat meerdere elementen van iOS (Apples besturingssysteem voor iPhone en iPad) integreren.

En ook Ubuntu 12.04 LTS kruipt met de nieuwe Unity-interface meer richting mobiele apparaten. En Ubuntu heeft aangekondigd dat het ook versies voor smart tv's, Android en smartphones en tablets aan het ontwikkelen is.

Onze vraag is:

Naar welke uitgave kijk je het meest uit?

Deel dit artikel: 

Reacties

Sinds een paar dagen ubuntu 11.10 op mijn laptop draaien. Deze draait op een ssd kaart. Ubuntu getweakt en getuned. Wat een snelheid. Opstarten in enkele seconden. Deze versie ziet er fantastisch uit. Dus je begrijpt, ik ben zeer nieuwsgierig naar 12.04. Maar nog meer ben ik benieuwd naar de nieuwste versie van Mint. Lijkt mij leuk als GS hier aandacht aan wil besteden.

Windows 8 op een xp netbook gezet, ook met de stardock optie vind ik het niks om naar uit te kijken, blijf voorlopig maar bij Windows 7.

Ja, zoals je weet kijk ik daar ook niet naar uit, maar er is wel al een oplossing voor om toch zowat terug in Windows 8 de look and feel van de vorige Windows versies te krijgen.
Start8 - Bringing back the Windows® “Start” menu.
http://stardock.com/produ...

Ik heb geen werkelijke interesse in Mac en vooralsnog ook niet in Ubuntu-Linux, de nieuwe uitgaven daarvan laten me daarom grotendeels koud.
Maar ik ben bezorgd(!) over de aankomende uitgave van Windows 8.
Dit wegens de weg die Microsoft daarmee lijkt in te slaan.
Voert de weg die Microsoft met Windows 8 inslaat ons in de nabije toekomst van Windows-versies met een nog redelijk professionele gebruikers-interface zoals we die kennen met Windows 7 en Vista naar Windows-versies waarin een kinderspeelzaal-interface de norm gaat worden? Brrrr...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oosten_ijk