Wat is er met gratissoftwaresite via Bing of DuckDuckGo?

Windows
Windows 10
De Meyst Hugo
05 april 2021 - 09:04

sinds 01 april krijg ik via de zoekmachines Bing & Duck Duck GO deze melding: 'niet beveiligd' in het zoekvenster en heel wat alternatieven aangeboden voor julle site. Maar jullie url wordt getoond als volgt: gratissoftwaresite.nl.urlabc.nl & ga ik via 'startpage' dan komt het normale scherm voor jullie site te voorschijn? Wat scheelt er via Bing of Duck Duck?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

redactieafbeelding van redactie

Je geeft zelf het antwoord al. De url die je noemt is simpelweg niet die van ons. Onze domeinnaam/adres is gratissoftwaresite.nl

En onze url is wel beveiligd. Zoekmachines geven in het bovenste zoekresultaat niet altijd de website die je zoekt.

Als je gewoon gratissoftwaresite.nl of gratissoftware.nl (ook van ons en dan word je automatisch doorverwezen) intypt dan kom het altijd goed. Of maak een favoriet of bladwijzer van onze website in je web browser dan kun je daar gelijk op klikken en hoef je niet via een zoekmachine te gaan.

Update
Maar je wijst ons wel op een probleem: gratissoftwaresite.nl is uit de zoekresultaten van Bing en DuckDuckGo (dat gebruik maakt van Bing) verdwenen. We kunnen onszelf niet terugvinden met zoektermen als gratis software of gratis software site. Dat is wel heel vreemd. Microsoft heeft blijkbaar iets aan het zoekalgoritme gewijzigd of ons geblokkeerd (geen idee waarom) of het is een tijdelijke fout van Bing/Microsoft.

Bedankt voor het melden in elk geval!

De Meyst Hugo

hallo, dank voor jullie rs. Bladwijzer is ondertussen aangemaakt en ok. Maar dit was nu juist wel wat mij zo verbaasde. Plotseling waren jullie verdwenen uit de zoekresultaten en kreeg alternatieven te zien alsook die andere URL. Via 'startpage' stonden jullie wel nog als 'veilige website' aangeduid. Raar van Microsoft

redactieafbeelding van redactie

Ja vreemd. Onze 'concurrent' gratissoftware.NU is ook verdwenen uit de resultaten bij Bing en DuckDuckGo. Geen idee wat er aan de hand is. Via Google en StartPage kun je ons wel gewoon vinden. Of een bookmark aanmaken of direct intypen inderdaad.

Nogmaals dank voor het melden.

redactieafbeelding van redactie

Hier nog een tip om een favoriet, bladwijzer of bookmark te maken van GratisSoftware.nl zodat je in het vervolg altijd direct naar onze site kan gaan:
https://www.gratissoftwar...

Kees

Of gewoon gratissoftwaresite.nl als je startpagina (homepage) instellen.

WriTerafbeelding van WriTer

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Misschien wordt jullie site om de een of andere reden gezien als een warez site?
Software en gratis kan soms verdacht overkomen.

Anoniem

Inderdaad, want Windows is niet gratis en voert hier toch de boventoon.

Léonafbeelding van Léon

Ook Qwant toont van alles en nog wat, maar geen GratisSoftware.nl of .nu.

 

redactieafbeelding van redactie

We hebben inmiddels bericht van Bing (Microsoft) gekregen en gratissoftware.nl wordt inderdaad geblokkeerd. Ze wilden niet zeggen waarom. Tsja. Nooit problemen mee gehad en niks veranderd de afgelopen jaren en nu opeens een blokkade.

Misschien is Microsoft niet blij met ons advies hoe je nog altijd gratis kunt upgraden naar Windows 10 (hoewel Microsoft dit zelf toestaat) vanaf Windows 7/8. Verder kunnen we niet veel bedenken.

Gelukkig kun je ons nog wel gewoon via Google/StartPage enzovoort vinden. Of een bookmark maken. Of direct gratissoftware.nl intypen. 

(Qwant maakt waarschijnlijk ook gebruik van Bing, net als DuckDuckGo. En gratissoftware.NU lijkt inderdaad ook geblokkeerd te worden door Bing. Nieuw beleid van Microsoft om websites die gratis software bespreken te censureren?).

Léonafbeelding van Léon

Waar zijn wij inmiddels beland?
Microsoft blokkeert accounts zonder uitleg en nu dus ook al bonafide websites.
En wij zitten met zijn allen op Windows 10, waar je nog niet zo gemakkelijk vanaf komt.
“Gratis Word, Excel en Powerpoint (Office) gebruiken”. Hebben zij wellicht daar ook iets tegen? Want Microsoft 365, dat moet je hebben!

redactieafbeelding van redactie

Ja, daar dachten we ook aan, maar het is gewoon legaal wat wij vertellen. Hoe je Microsoft Office Online kunt gebruiken en de apps voor Android/iOS waar veel functionaliteit gratis is. Als we meer te weten komen dan laten we het weten.

Reageren