Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Vragen over werken met Windows 7, 8, 8.1 en 10
harmjan
Berichten: 503
Lid geworden op: 29 jun 2011 01:39

Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor harmjan » 13 feb 2017 20:24

Ik was er op deze site onlangs op attent gemaakt dat het mogelijk was om een uitnodiging aan te vragen voor één TB gratis online opslag met Stack. Ik heb uiteindelijk de uitnodiging van de initiatiefnemers ontvangen en probeer er nu gebruik van te maken.

Ik ben nog steeds aan het worstelen met Stack, de opslag kan zowel via zowel de browser als de bijgeleverde software plaatsvinden en mijn indruk is dat er in beide nog veel foutjes zitten.

Nu heb ik inmiddels uitgevonden dat het ook mogelijk is Stack te gebruiken als virtuele harde schijf, ik heb de informatie hier gevonden:

https://www.transip.nl/vragen/753-stack ... oegen-aan/

Ik heb de instructies opgevolgd en het lukt inderdaad, ik gebruik Windows 10. Echter, er zijn twee problemen. Ten eerste, de netwerkschijf is niet één TB van omvang maar “slechts” 108 GB en ten tweede: bij het opstarten van de computer krijg ik een foutmelding over de netwerkschijf en bij controle blijkt dat die weliswaar aanwezig is maar niet actief. Als ik erop klik dan worden mijn gebruikersnaam en inlogcode gevraagd. Als ik die invoer (na het vinkje bij “onthouden” te hebben ingevuld), dan verschijnt de inhoud van de harde schijf en is die verder gewoon actief. Dit vinkje beklijft niet, bij iedere keer opnieuw opstarten herhaalt de procedure zich.

Nu bevatten de instructies op de webpagina hierboven de oplossing. Ik moet een autoexec.batch bestand maken met de volgende syntaxis:

C:\WINDOWS\system32\net use Z: "https://discnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:<gebruikersnaam> <wachtwoord>

Ik heb dit geprobeerd te doen met hulp van informatie die ik op het internet heb gevonden maar het lijkt niet te werken als ik de instructies opvolg, het ging om deze site:

http://www.pingzic.com/how-to-create-a- ... indows-10/

Wie helpt me een geschikt autoexec.batch bestand te maken dat wel werkt?

Gebruikersavatar
grasshopper
Berichten: 1403
Lid geworden op: 23 aug 2009 10:22

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor grasshopper » 14 feb 2017 21:04

harmjan schreef:Nu bevatten de instructies op de webpagina hierboven de oplossing. Ik moet een autoexec.batch bestand maken met de volgende syntaxis:

C:\WINDOWS\system32\net use Z: "https://discnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:<gebruikersnaam> <wachtwoord>

Wie helpt me een geschikt autoexec.batch bestand te maken dat wel werkt?
Heb je wel eerst powershell ingetypt? Zie onderaan in jouw artikel.

Volgens mij moet je ergo aan het autoexec.bat bestand de volgende regels toevoegen: (als voorbeeld is harmjan de gebruiker en gratisS%oftware als wachtwoord genomen)
powershell
C:\WINDOWS\system32\net use Z: "https://discnaam.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:harmjan gratiS%software
exit

harmjan
Berichten: 503
Lid geworden op: 29 jun 2011 01:39

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor harmjan » 14 feb 2017 22:19

Het is me nog steeds niet duidelijk. Ik had met behulp van het kladblok een autoexac.bat bestand gemaakt en dat zag er zo uit:

@Echo off

Start "" "C:\WINDOWS\system32\net use S: "https://https://*********.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:<*********> <********>

Exit

Ik had het opgeslagen als een .bat bestand en kon het uitvoeren door het op het bureaublad te bewaren en erop te klikken maar dit had geen effect op het opstarten van de netwerkschijf: ik kreeg weer eerst de foutmelding en vervolgens zag ik in het overzicht "computer" dat de schijf er vermeld stond maar met een groot rood kruis erdoor. Door erop te klikken kreeg ik het verzoek om de inloggegevens, die werden tweemaal herhaald, ik heb ze beide keren ingevuld, en daarna functioneerde de netwerkschijf.

Naar aanleiding van jouw antwoord hierboven heb ik de code C:\WINDOWS\system32\net use S: "https://https://*********.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:<*********> <********> geplaatst in de opdrachtprompt en op OK geklikt.

Na opstarten bleek toen dat de virtuele harde schijf verdwenen was. Ik heb hem op nieuw geïnstalleerd en gelukkig waren alle bestanden ook weer direct terug.

Wat heb ik fout gedaan?

Gebruikersavatar
grasshopper
Berichten: 1403
Lid geworden op: 23 aug 2009 10:22

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor grasshopper » 14 feb 2017 22:55

harmjan schreef:Naar aanleiding van jouw antwoord hierboven heb ik de code C:\WINDOWS\system32\net use S: "https://https://*********.stackstorage.com/remote.php/webdav/" /User:<*********> <********> geplaatst in de opdrachtprompt en op OK geklikt.

Na opstarten bleek toen dat de virtuele harde schijf verdwenen was. Ik heb hem op nieuw geïnstalleerd en gelukkig waren alle bestanden ook weer direct terug.

Wat heb ik fout gedaan?
Hopelijk is alleen het vetgedrukte fout gegaan :D

Gebruikersavatar
Léon1953
Berichten: 171
Lid geworden op: 12 apr 2013 00:26
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor Léon1953 » 15 feb 2017 09:59

Hallo Harm Jan,

Zeker al een jaar ben ik Stack-gebruiker, aanvankelijk via browser upload. Dit werkt niet echt handig, en ook zeker niet snel.

Na vele uiteenzettingen met de vriendelijke, sterk verengelste, klantenservice (de spellingscontrole springt ook meteen op Engels bij invulling van het contactformulier), heb ik op een gegeven moment toch maar de "client" (hiermee bedoelen zij een "programma") geïnstalleerd.

In het begin werkte het zeer chaotisch. Het leek of er continu heen en weer geüp- en gedownload werd, maar na enige tijd trad toch de rust in. Nu werkt het net als OneDrive. Wijzigingen worden normaal verwerkt en ik raad je dan ook aan om gewoon het programma (de client) te installeren.

harmjan
Berichten: 503
Lid geworden op: 29 jun 2011 01:39

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor harmjan » 15 feb 2017 22:01

Dag Léon,

Toen ik gebruik kon maken van Stack heb ik zowel kennis gemaakt met de mogelijkheden die de browser biedt als de bijgeleverde software. Zoals ik al aangaf: volgens mij zitten ze nog vol met fouten. Zo heb ik problemen met het aanmaken van nieuwe mappen: die worden vaak in bestaande Stack-mappen geplaatst. Op zich is dat geen probleem maar vervolgens worden die ook weer gekopieerd naar de harde schijven van mijn computer die daardoor overvol raken met bestanden die ik elders al op de harde schijf had staan.

Ik heb goede ervaringen met P-cloud en die werkt met een virtuele harde schijf. Ik hoopte dat ik op een vergelijkbare manier van de virtuele harde schijf van Stack gebruik zou kunnen maken maar deels is dat inmiddels een teleurstelling: Stack werkt ontzettend langzaam en moet ook nog iedere keer bij het opstarten geactiveerd worden.

Op het moment heb ik de Stack schijf verwijderd en heb ik ook een beetje mijn buik vol van Stack. Die 1 TB gratis opslag klinkt heel aantrekkelijk, werken met de faciliteiten van Stack is dat tot nu toe niet. Misschien dat ik ooit weer verder ga met Stack, wellicht als ik de virtuele harde schijf niet meer iedere keer handmatig hoef te activeren maar dan nog: het synchroniseren gaat ontzettend langzaam via die schijf en het controleren op veranderingen door Stack duurt een eeuwigheid. Het is vooralsnog mijn indruk dat de initiatiefnemers van Stack een lange weg te gaan hebben. Ik hou gewoon mijn account aan en wacht af of over enige tijd vooruitgang is geboekt.

Gebruikersavatar
Léon1953
Berichten: 171
Lid geworden op: 12 apr 2013 00:26
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor Léon1953 » 16 feb 2017 09:48

harmjan schreef:Zo heb ik problemen met het aanmaken van nieuwe mappen: die worden vaak in bestaande Stack-mappen geplaatst.

Dat is precies wat ik bedoel met "chaotisch gedoe" in het begin, en onder andere dit was de reden om contact op te nemen met de klantenservice. Je verwijdert en je verplaatst en dit blijft maar bezig tot het op een gegeven moment stabiel en rustig wordt. Ik heb er nu al maanden geen problemen meer mee.


harmjan schreef:Stack werkt ontzettend langzaam en moet ook nog iedere keer bij het opstarten geactiveerd worden.

Héél erg langzaam vind ik het niet. Ik heb zelf maar een uploadsnelheid van (op dit moment) 0,82 Mbps (Tele2) dus daar ligt het toch aan? OneDrive gaat volgens mij precies even langzaam.

En wel of niet meestarten met Windows is gewoon een vrije keuze. Ik zet Stack alleen aan als ik iets gewijzigd heb in de map 'Trans-ip' (zo heb ik hem genoemd).

harmjan
Berichten: 503
Lid geworden op: 29 jun 2011 01:39

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor harmjan » 16 feb 2017 21:58

Héél erg langzaam vind ik het niet. Ik heb zelf maar een uploadsnelheid van (op dit moment) 0,82 Mbps (Tele2) dus daar ligt het toch aan? OneDrive gaat volgens mij precies even langzaam.

En wel of niet meestarten met Windows is gewoon een vrije keuze. Ik zet Stack alleen aan als ik iets gewijzigd heb in de map 'Trans-ip' (zo heb ik hem genoemd).


Als ik gebruik maak van de browser of de Stack software dan gaat het uploaden erg snel, vermoedelijk met een snelheid in de buurt van de 30 MB/s. Als ik de virtuele harde schijf gebruik dan is die snelheid erg langzaam, maximaal zo'n 3Mb/s maar meestal veel lager en regelmatig pauzeert het uploaden.

Het is me niet gelukt om Stack met Windows te laten opstarten. Ik had de optie uitgezet bij het installeren van de Stack software en als ik de mogelijkheid binnen de software activeer door de keuzemogelijkheid aan te vinken dan blijkt die niet te werken: één van de vele foutjes die ik tegengekomen ben.

Gebruikersavatar
Léon1953
Berichten: 171
Lid geworden op: 12 apr 2013 00:26
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor Léon1953 » 17 feb 2017 13:58

Voor mij hoef je het programma natuurlijk niet te gebruiken, Harm Jan, maar misschien kun je "de software" opnieuw installeren met "opstarten samen met Windows" deze keer aangevinkt. (Even aannemende dat het dan wèl werkt).

Ik weet niet of je CCleaner gebruikt (ik vermoed van wel), dan kun je het opstart-item naar hartenlust in- en uitschakelen. Als ik ga slapen en hij is nog aan het uploaden, schakel ik via CCleaner het opstart-item in en dan gaat hij de volgende dag meteen automatisch verder met uploaden.

Jij hebt trouwens een supergoede uploadsnelheid, zo te zien. Als ik een paar Gb's heb, ben ik dagen bezig. Wat een standsverschil! :)

harmjan
Berichten: 503
Lid geworden op: 29 jun 2011 01:39

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor harmjan » 18 feb 2017 21:14

Wat een standsverschil!


Kom nou toch, Léon. Tot voor kort had ik ook Tele2 als provider voor alles-in -één. Nu zit ik bij de goedkopere NLE, een nieuwkomer in de alles-in-één markt. Volgens mij levert NLE een puur KPN product, ook als het gaat om de de modem en de televisieontvanger: dezelfde als die van KNP. Mijn up- en downloadsnelheid zijn nog nooit zo hoog geweest en de rest van het pakket is ook goed.

Ik zou zeggen, bekijk het zelf maar: https://www.nle.nl/

Gebruikersavatar
Léon1953
Berichten: 171
Lid geworden op: 12 apr 2013 00:26
Locatie: Parkstad Limburg NL

Re: Stack cloud opslag als virtuele harde schijf instellen

Berichtdoor Léon1953 » 18 feb 2017 22:02

harmjan schreef:Kom nou toch, Léon.

Jammer dat je de smiley niet mee citeerde. Het was een grapje. Niet serieus bedoeld dus.




Terug naar “Windows 7, 8, 8.1 en 10”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast